11tilføjet af

hvad er filosofi ?

Mangler en klar defination af begrebet, - det undre mig at religions(filosofi) er havnet her, når de har egen kategori.
Så hvad er filosofi❓

vh anonym
tilføjet af

Ordbogen

Iflg min ordbog er det:
"Studiet af grundbetingelserne for menneskets viden, vurdering og handlemåde.
Den måde man betragter livet eller dele af livet på."
Venlig hilsen P&C
tilføjet af

Leksikon

tilføjet af

Filosofi er et stort emne,

og det dækker mange ting, men det betyder egentlig 'kærlighed til visdom'.
Sand visdom kommer fra i Guds ord. Læg for eksempel mærke til hvad der siges i Ordsprogene kapitel 2:
"Min søn, hvis du tager imod mine ord og gemmer mine bud hos dig, så du med dit øre giver agt på visdom og bøjer dit hjerte mod dømmekraft, hvis du desuden kalder på forstand og lader din røst råbe på dømmekraft, hvis du søger den som sølv og leder efter den som efter skjulte skatte, da vil du forstå frygten for Jehova og finde kundskab om Gud. For det er Jehova der giver visdom; fra hans mund kommer kundskab og dømmekraft."
Eftersom filisofi betyder "kærlighed til visdom" og Jehova er den der giver sand visdom, hører bibelske emner retteligt inde under filosofi.

Med venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

Hmmm

Filosofi stiller i højere grad spørgsmål om Gud's eksistens.
Religionen er at betragte som metafysisk i en videnskabsteoretisk sammenhæng.
Filosofien stiller spørgsmål ved "Gudsbeviset".
Jeg ville være forsigtig med henvisninger fra bibelske skrifter, uanset herkomst, de vil ikke leve et værdigt liv, i det filosofiske rum.:)
Metafysik giver ikke mening andet end som en tro. Du kan vælge den, men hvis du mener, denne tro kan forklare tilværelsens mange mysterier, tager du fejl.
V.H. Modild
tilføjet af

Du skulle få dig et bibelstudium.

Venlig hilsen, ftg.
tilføjet af

Iøvrigt,

Filosofi er en søgen efter sandheden, og sandheden finder du i Bibelen. (Johannes 17:17)
tilføjet af

Ok :)

V.H. Modild
tilføjet af

Mon ikke bare

jeg skal forblive i filosofien?
Du skal helt tilbage til filosoffen Augustin, for at finde en holdning, der løfter troen op over filosofien, eller som Augustin mente, filosofien kan understøtte det teologiske aldrig omvendt. Augustin havde sit afsæt i Platon, medens den senere Thomas Aquinas tog sit afsæt i Aristoteles og han fandt ikke forholdet mellem filosofi og teologi underordnet hinanden som Augustin.
Han sagde blandt andet:
"Det er nødvendigt for menneskets velfærd, at det oplæres i det Gud har åbenbaret, ved siden af de filosofiske discipliner, so kan udforskes af den menneskelige fornuft."
Der er her en anden deling som du kan se, og begge de to herrer er teologer og kristne, skal vi huske.
Senere gør Descartes helt op med den teologiske ide om f.eks. Gudsbeviset, og senere adskiller Kant det fuldkomment, ved følgende ord:
"Vi kan ikke slutte fra begrebet om noget, at det eksisterer, heller ikke i tilfældet Gud"
For Kant er Guds eksistens en ide... et nødvendigt postulat, som giver mening til vores moralske erfaring.
Hvis du bevæger dig til Kirkegaard vil du se et endnu heftigere opgør med den teologiske vinkel, idet han mente, at forsøget på at fremføre et Gudsbevis er en klar forveksling af subjektive og eksistentielle tros-sandheder med videnskabelige objektive sandheder.
Vi kan skam sagtens diskutere troen i foprhold til filosofi, uden at jeg kaster mig over et bibelstudie... vil jeg da mene, men det er du måske ikke enig i?
Måske kan der blive plads til begge "discipliner"? :)
V.H. Modild
tilføjet af

Skal vi være helt ærlige?

Jeg mener ikke at Bibelen er filosofi. Filosofi er menneskers tanker, Bibelen er Guds ord og indeholder derfor Guds tanker. Guds tanker er højere end menneskers og kan slet ikke sammenlignes. Filosofi er et forsøg på at finde frem til sandheden, men mennesker famler i blinde. Guds ord er sandheden. Det er derfor jeg siger at Bibelen hører hjemme under rubrikken filosofi. Filosofferne søger efter noget, og det de søger efter står i Bibelen. Filosofi er ikke et mål i sig selv, men et forsøg på at finde sandheden. Sandheden står i Guds ord.
Det du taler om er noget helt andet. En sammenblanding af kristendom og filosofi førte til kristendommens fald. Det blev til kristenheden. Kristenheden er det sammensurium af kirker og trosretninger der kalder sig kristne, men som ikke er i harmoni med Guds ord. Denne sammenblanding af kristendom og filosofi fandt sted fra det andet århundrede og fremefter. Den sande kristendom var den lære Jesus og disciplene førte i det første århundrede, men den blev forvansket da apostlene døde. Den sidste apostel var Johannes, han døde omkring år 100, men på det tidspunkt var antikrist allerede trådt frem. (1 Johannes 2:18) Antikrist var nogle der førte en lære der ikke var i harmoni med Bibelen. Johannes skrev: "Børn, det er den sidste time, og som I har hørt at antikrist kommer, således er der allerede nu kommet mange antikrister; deraf erkender vi at det er den sidste time" (Skrevet af Johannes i året 98) Da apostlene døde blandede man falsk lære ind i kirkens lære og det førte til kristendommens fald.

Med venlig hilsen, ftg.
P.S. Vidste du at den sande tilbedelse er blevet genindført på jorden? Få dig et Bibelstudium med Jehovas vidner, så vil du hurtigt kunne se hvem der tilbeder Gud på en måde som han synes om.
tilføjet af

Jeg tror nu

at jeg vil vedblive, at filosofere over de rette sammenhænge.
Udover at jeg har en dyb respekt for folks valg af tro, er jeg selv ikke i stand til, at forholde mig til det jeg forstår som dogmatiske forklaringer.
En anden ting jeg ikke personligt magter, er enn autoritet, der kan diktere mit livs retning og ikke mindst daglige forholden.
Jeg vil derfor ikke anfægte din overbevisning, men alene sige, at min tilgang til tilværelsen ligger et andet sted.
V.H. Modild
tilføjet af

Filosof

Filosofi = Det er læren om sjælelivet feks.: etik,moral,æstetik & årsager til handlinger
Psykolog= Det er læren om bevidsthedslivet
Psykiatri = Lære om sygdomme i sindet
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.