16tilføjet af

Hvad er en tøffelhelt?

Jeg har lige læst denne vits:
"En tøffelhelt er en mand, der ikke tør bede sin kone hjælpe til med opvasken."
... og kom til at tænke på begrebet 'tøffelhelt'.
Hvad er en tøffelhelt?
For mig er en tøffelhelt en mand, der uden tøven 'makker ret' over for konen/kærestens mindste vink - en mand uden sine meningers mod (han er under tøflen :-)
Hvad er din definition af en tøffelhelt?
tilføjet af

Lad os holde os til definitionen

Hvis vi pludselig skulle gå og lave særskildte opfattelser af de danske ord, så ville vi konstant tale forbi hinanden.
Her er definitionen:
http://www.leksikon.org/art.php?n=2621
tilføjet af

der opererer

en behagelig, for det meste velopdragen herre i sin bedste alder her på siden, som er det nærmeste jeg kan forestille mig man kan komme begrebet tøffelhelt! -navnet er Modild!
realisten
tilføjet af

En tøffelhelt

er sådan en rigtig lille underernæret gnom som dig, du er sgu så ekstremt venstreøjenteret at du er helt rød i røven din fladpandede baggårdsmaxist.
nibber
tilføjet af

Hovmod står for fald

Tiderne ændrer sig og vor opfattelse af betydningen af et ord eller en vending gør også. Derfor er det en god ide at debattere den gængse opfattelse af ord og vendinger engang i mellem. Hvis den er ude af trit med ordbogens, må ordbogen rettes.
MVH
GL
tilføjet af

Du har fuldstændig ret.

Det er nemlig nødvendigt - en ting jeg har bemærket herinde flere gange er brugen af ordet bjørnetjeneste. Det virker som om at de yngste har fået den omvendt i halsen.
i 2. indlæg er der et ret godt link til difinitionen og forklaring på "forskydningen" i forståelsen/opfattelsen af hvad en tøffelhelt er - og iøvrigt også en masse andre ord.
tilføjet af

Mener du i ramme alvor

at vi pludselig skal omdefinere ordet "bjørnetjeneste", så det passer i de små poders kram og manglende forståelse? Ikke i livet!
tilføjet af

Det tror jeg ikke Dulkis mener

jeg tror at Dulkis blot mener at bjørnetjeneste og mange andre ord og vendinger ganske naturligt og automatisk ændrer betydning gennem tiden, og at det var et godt link til en side der netop beskrev hvordan dette fænomen sker.
Kærlig hilsen
Carmen, der helst er fri for bjørnetjenester ;o)
tilføjet af

Der er forskel

Der er forskel på den lille forskyding i betydningen af ordet "tøffelhelt" (hvis det var det link jeg gav højere oppe, du hentyder til?), da grundessensen af betydningen er den samme og så til et ord, hvor betydningen vendes 180°.
Denne "nye betydning" af ordet Bjørnetjeneste håber jeg da ved grød ikke Dansk Sprognævn skriver ind i nye ordbøger. Ikke bare fordi det er et godt ord, men også fordi vi nu skal til at bruge flere ord til at beskrive den oprindelige betydning eller evt finde et helt nyt ord. På den måde kan forskellige generationer jo slet ikke snakke sammen, som om det ikke var svært i forvejen...og jeg er endda kun 34 år... uha ;-)
tilføjet af

en tøffelhelt

er sådan en som de fleste mænd bliver til i et forhold pudset til og ... ja makker ret.
Men det er kvindernes egen skyld så et ret ligegyldig problem som jeg ser det. Det er den sædvanlige feminismesnak jo også .... brok uden handling fra kvinderne
tilføjet af

kvindernes egen skyld?

Hvis det er KVINDERS SKYLD, at mænd ændrer sig, kan det da kun være fordi, mænd er nogle TØFFELHELTE -
tilføjet af

Ja det siger du

men mænd er ikke tøffelhelte af natur det er kvinderne der laver dem om til det.
Manden ved at kvinden altid kan finde en anden partner (på halv time i byen eller på nettet) ... dette er en magtfaktor der kan få manden til hvad som helst.
Tilsidst er han så vattet at hun finder en anden ...
Så enkelt er det. Men jeg generaliserede nok lidt det er ikke alle mænd der går på den galaj ... men mange der omtales som tøffelhelte er skabt på den måde ... moster !!
tilføjet af

det var nu Dulkis

der hentydede til dit link, og da det er det enste link der er skrevet i denne debat, ja så er det jo ikke så meget at være i tvivl om ;o)
Jeg tror stadig ikke at Dulkis mener at betydningerne skal ændres bevidst, blot at det er noget der nemt sker næsten af sig selv, at generationer hen ad vejen selv tolker nogle andre betydninger, - måske fordi der ikke er nogen der vejleder dem, og fortæller dem hvad den oprindelige betydning er. Og måske fordi de unge ikke selv spørger om hvad disse gamle ord og vendinger betyder, men slet og ret drager deres egne konklusioner.
det må vel derfor være voes pligt, selv at lære vores børn og unge om disse ting, selvom man måske kan synes det er ubetydelige ting. Så alligevel, for du har jo ret i at man ellers havner i en situation hvor der ikke er fælles forståelse mellem børn/unge og voksne/ældre, og det ville da være synd.
Kærlig hilsen
Carmen
tilføjet af

Hvad så med Djævleøen?

Vi har tidligere fået fastslået, at Djævleøen er - - BORNHOLM.! Men i dag bruges udtrykket stort set kun om Sjælland. Hvad vil du gøre ved det?
Sagt med andre ord: Sproget forandrer sig, uanset hvad vi synes om det. Derfor kommer definitioner på diverse begreber til at ændre sig med tiden. Og en del begreber har iboende to - eller flere - betydninger. Feks. Løjser, Bandit og så videre.
MVH
GL
tilføjet af

Kvinden forelsker sig i personligheden

Kvinden forelsker sig i manden på grund af hans personlighed, hvorefter hun starter med at lave den om.....
Manden forelsker sig i kvinden på grund af hendes udseende, hvorefter han forbyder hende at vise det frem.....
- Selvfølgelig holder denne langt fra i alle tilfælde, men der er nu noget om snakken
MVH
GL
tilføjet af

En mand

der formår det umulige....iklædt tøfler velsagtens ;))))
Herlig fodbeklædning herfra
tilføjet af

Tøffelhelt?

Det er præcis det som majoriteten af kvinder forsøger at lave os om til, for derefter at finde ud af, at det er I heller ikke tilfredse med.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.