7tilføjet af

Hvad er Demokrati for dig ?

Hejsa jeg står med en gymnasiel dansk / historie opgave for hånden og kunne godt tænke mig lidt baggrunds viden på hvad den almene danske borger mener, derfor ville det være rart hvis du tog dig tid til at give en kort beskrivelse af hvad demokrati er for netop dig! og hvad du mener demokrati er generelt set🙂på forhånd tak for hjælpen.
tilføjet af

min mening

hej simon
jeg er sq ik' helt sikker på hvad jeg skal svare. demokrati generelt set er jo et stort spørgsmål. For mig betyder demokrati, eller for den sags skyld, alt politik, egentlig ikke noget som helst. jeg har ikke noget at klage over i min tilværelse.
følte dog lige, jeg ville skrive alligevel🙂
tilføjet af

vil da gerne hjælpe

hej simon-hj_gym
for mig er demokrati en underlig størrelse. et af de gode punkter er, at et støre omfang af samfundet, vil synes om de regler vi alle skal gå og følge. dog er demokrati, efter min mening, utrolig langsom og vi kommer næsten ikke nogen vegne med den[:|]
tilføjet af

Det som DF står for

er demokrati for mig
tilføjet af

Demokrati?

For mig er demokrati, at et flertal får lov til at bestemme. Dermed ikke sagt at dette flertal altid har ret.
Det er den meget forsimplede betydning af demokrati for mig.
Der er skrevet tykke tykke bøger om demokrati. Jeg tror at demokrati er vigtigst for dem der ikke har det. Vi tager vort demokrati for givet. For en fyr som Naser Khader, er demokrati så vigtigt at han har det tatoveret på sin ene arm.
I et land som det tidligere DDR, har de efter 40 år med diktatur, nu demokrati. Det har ikke nødvendigvis gjort dem lykkeligere eller mere tilfredse.
Forskellen er at nu har de valget mellem forskellige politiske partier. Før havde de kun SED. Socialistische Einheits Partei. Der var ikke andre partier at stemme på. Det er det modsatte af et demokrati.
Mvh Lagermann
tilføjet af

Hvordan?

Du mener, det at DF giver VK deres mandater så de får flertal, er demokrati? Det er ikke engang forkert. Dog bør vi også tage med at DF afpresser VK for nogle indrømmelser, for at de giver dem deres mandater. Om det er en ønskværdig form for demokrati, kan man diskutere.
Lagermann
tilføjet af

Du skal ikke lave om på mit svar

Det er ikke demokrati
tilføjet af

Djøffokrati er

når almindelige mennesker sætter et kryds i en boks for at opleve, at dem der sidder på flæsket, magten, lovgivningen og har patent på "de rigtige meninger" er djøffere hvad enten de tilhører SF, Venstre, Konservative, Radikale, socialdemokratiet eller DF, og at de fleste i folketinget har virkelig ringe berøring med almindelige menneskers hverdag, vilkår og arbejdsbetingelser.
Tænk lige over det, hvis I sidder med i et pollitisk parti og skal vælge hvem, der skal stå i spidsen for det for at repræsentere jer. Hvis de taler lidt for godt for sig eller er fantastiske til at skrive lange kronikker, så er de ikke nødvendigvis de bedste til at repræsentere dig, se blot hvordan deres fantastiske beslutninger har kastet landet ud i dyb krise!
Se i øvrigt Falberts revsning på bagsiden af EB i dag.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.