41tilføjet af

Hunde !!

Hvilken hunderace kan I bedst lide ??
tilføjet af

Rhodesian Ridgeback ...

Rhodesian Ridgeback, fordi de er over mega søde og sjove at lege med !
tilføjet af

mange dejlige

racer, men svinehunde bryder jeg mig ik om!
tilføjet af

Vuffer....

...Og undrer mig lige over placeringen af dit indlæg her under samfundsproblemer!!!
tilføjet af

Alle hunde

Jeg er vild med alle hunde, store som små, har selv 2 bullterrier og en enkel rottweiler, dejlige familie hunde.... ;o)
tilføjet af

???

*lol* hvad er svinehunde er det bullterrierne du mener eller hvad???? ;o)
tilføjet af

Hehehehehe

Oink Oink Oink og VUF
tilføjet af

Helt enig....

Hjemme på den gård jeg voksede op, havde vi kun alt fra gadekryds til komplette rundkørsler. Og sig hvad I vil, jeg foretrækker "kulørte" hunde. Ikke at jeg anser Racehunde-holdere for snobbede, men jeg synes det er Væsenet, langt mere end racen det kommer an på.
Vi havde ALDRIG en bidst hund, eller en som opførte sig ved siden af. Og det tilskriver jeg den behandling vore hunde fik. Vi havde udover gadekrydsene med en helvedes masse tilkørsels veje, også jagthunde. Og det var naturligvis racehunde. Så jeg modificerer lige min påstand lidt.
Jeg er helt i overensstemmelse med de som siger at hunden bliver som ejeren er!!
Jeg elsker alle hunde.
tilføjet af

Næææ!

Jeg har ikke set nogle, men der optræder af og til et par stykker herinde,, :-)
tilføjet af

Fnis....

Men dem vi begge tænker på, har vist vinterferie i øjeblikket. Her er ihvert fald en dejlig ro. Eller dukker de frem hen i skumringen? :o)
tilføjet af

Bull Terrier

Hej Lis:-D
Ville bare lige høre om dine (gode og dårlige) erfaringer omkring bull terrier, har selv anskaffet mig en i august sidste år.
Mvh. Smilla
tilføjet af

Jaa

Jeg har også haft et gadekryds en gang, han blev 13½ år, den bedste hund nogensinde... Sådan en får jeg aldrig igen, prøvede at få en anden blandings hund, men den var desværre "syg" i hovedet, så den blev aflivet, fik et chok og har derefter kun købt race-hunde, og har ingen problemer der. Vores Bullere er bare lækre, og det er faktisk synd at de har fået et så dårligt ry, men vi håber at det vender og det ikke er de forkerte mennesker de kommer i hænderne på...
tilføjet af

Hejsa

Jeg har 1 dårlig og 1 hel suveræn erfaring, vi har både en hun og en han, hun-hunden kan ikke li andre hund, heller ikke dem hun bor sammen med, det er lidt negativt, men heldigvis bor vi i hus og har 2 etager, så hun bor på 1.sal og troner der *LOL* Han hunden er bare så lækker, han ved ikke al det gode han skal gøre for at man skal være i godt humør, de første 2-2½ år kan de godt være strenge, (voldsomme), men derefter har man den bedste hund.. ;o) hvor gammel er din???
Hilsen
Lis
tilføjet af

bulldogs er IKKE slemme

Det er en myte at Bulldogs skulle være "slemme" af natur. Der findes langt farligere hunde. Men det at de er blevet brugt som kamphunde af hjerne amputerede "mennesker" har givet dele af befolkningen det indtryk at de er agressive. Men som du ved, så er en Bulldog som familiehund noget af det sødeste man overhovedet kan få.
Det er SÅ sørgeligt at få idioter kan give en hel race sådan et ry.
Jeg ved som tidl postbud, at helt andre racer er ualmindeligt uberegnelige. Såsom labrador, schäffere i særdeleshed.
Du skal dog passe på med at krydse en Bulldog med en Shiatzu!! For så får du nemlig en BullShit! ;o)
tilføjet af

Alle racer....

Det er ligegyldigt hvilken race du tager Lis, så er der "uheldige elementer" imellem. Vi havde en ruhåret jagthund (en tæve) som blev stikhamrende tosset i hovedet. Den kunne ikke blive med hvalpe og fik en psykose. Hold kæft den var åndssvag, men det var jo medicinsk betinget.
NEJ..der er intet specielt galt med Bull terriere, så afgjort ikke.
tilføjet af

*LOL*

Griner ;o)
tilføjet af

Ingen af dem

Jeg hader hunde. Især deres ejere, som tror det er i orden at deres kæledyr skide alle steder, så vi andre kan gå og jokke i efterladenskaberne.
Hunde lugter, savler og fælder. Og hunde tror at alle gider kæle med dem, og hundeejere tror at alle syntes deres dyr er søde, nusere og lækre.
Hunde - nej tak. Uanset størrelse, farve, hænge- eller stritører, med eller uden hale. Hunde er bare en belastning.
tilføjet af

Alle

Hunde er dejlige hvis de vel og mærke får de korrekte forhold for racen
feks. er collies og i særdeleshed krydsninger med collie ikke overvældende heldige i forbindelse med børne familier og slet ikke hvis man ikke har overskud til maser af træning det skyldes at hyrde -holde orden på flokken instinktet er stærkt dominerende og de ikke altid kan finde ud af vild leg - kan find fp at nappe for at holde ro....
tilføjet af

Arts korrekt hold....

Jeg ser med en vis skepsis på den måde min eks holder hund.
Selv er jeg vokset op med at "udehunde" så som jagthunde og lignende bør holdes på en måde som svarer til deres art.
Det er med en smule skepsis jeg ser at en Labrador-Golden Retriever- Schäffer blanding bliver holdt som "sofadyr". Det svarer slet ikke til disse racers natur.
Står jeg alene med min mening?
tilføjet af

familiehund

Franske bulldog er bare den dejligste familie hund, en sjov og nem hund.Dejlig at have i en lejlighed, da den ike gø'er ret meget,kun hvis der kommer nogle fremmede lyde.
tilføjet af

Dejlige hunde!!!

Jeg har en komplet umulig hund. Den gøèr af alt og alle, besætter den bedste stol, løber væk hvis vi glemmer og binde den, og breder sig i min seng.
Kommer ikke når vi kalder men ellers er den min bedste ven.
tilføjet af

Heej igen:-D

Okey, sjov, har hørt om flere hunhunde som ikke er glad for deres ejet køn....! Er hun blevet "udsat" for noget som har tricket det??
Hehe... helt sikker på hun nyder 1 salen:-D

Jeg har selv en hanhund, og min (Magnus) er lige sådan, han kan bare ikke gøre sig til og lækkert hele tiden, og er noget så godmodig:-) Han er snart 8 mdr. hehe så det beroligere mig da ikke lige så meget når nu du skriver 2-2½ år....hmm...!
(for han er streng og volsom og dominerene, men regner med at kunne få pillet det af ham). Så jeg ser meget frem til om 2 år:-) Hehe!
Men jeg er utrolig glad for ham, det må jeg indrømme!!
Mvh. Smilla
tilføjet af

Til Victor35

Prøv lige at hør hvad du siger. Du syntes det er urimmeligt og synd at disse hunde, har fået et grimt ry. Men straks er du allerede med til at skabe et andet! At andre racer er langt "farligere". Hunde er kun farlige med de forkerte ejere, samt hvis man kommer deres natur for meget i vejen.
Jeg bliver lidt stødt, da jeg altid har haft schæfer, og det er bestemt ikke en farlig hund, men en dejlig hund, såvel til brugsarbejde og familie hund.
Der er en der beskriver det flot, man skal nemlig finde ud af hvad der er kendetegnet for hver race.
Schæferen er også en hyrde hund, og vil dermed gerne holde "styr" på sin familie, og beskytter gerne sit hus, ejer osv. Hvad den føler, at du som postbud, ikke har adgang til.
Blandt andet schæfer, rottweiler og dobberman har også grimme ry. Så mens du prøver at redde et andet, så pas på de andre også. Som sagt kan de alle være skøre hvis de kommer i forkerte hænder!
tilføjet af

Har du sådan en??

Hej vil bare lige høre om du har sådan en hund? jeg overvejer nemlig at anskaffe en når min 9 år gamle hund engang ikke er mere. Hun er en blanding mellem dobbermann og boxer og hun ligner nemlig sådan en, bortset fra de rejste nakke hår...
Vh
tilføjet af

Ja da

Hunde er en belastning og burde afskaffes.. Sammen med negative mennesker der ikke har noget posetivt at tilbyde debatten.
Hunde er dejlige og de skider hvor de vil! Men så kommer deres ejere og rydder op efter dem. Gør de ikke det, er det ejeren der har et problem og ikke hunden.
Ha´en god dag...
Nhs
tilføjet af

uha uha

Håber da du har det godt igen
tilføjet af

2 grunde...

Nej, det er ikke korrekt at kalde en hel race farlig. Og det er schäffere så nok heller ikke. Der er dog 2 grunde til at jeg "trådte ved siden af". Min erfaring har nok gjort at det er den slags hund jeg aldrig vil stole helt på. Jeg blev bidt 3 gange af hunde i min tid som postbud, og alle tre var schäffere. Det gør tilpas ondt, for ikke at tale om de stivkrampe sprøjter jeg skulle have hver gang, ikke injektionen selv, men de ømme muskler som er en naturlig følge deraf.
Den nedstammer fra ulvene, og er udover huskierne den race jeg har mindst tillid til. De lægger aldrig det vilde fra sig, fordi det ligger i deres natur.
Men du har ret, jeg bør ikke give en hel race et dårligt ry. Beklager.
tilføjet af

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

NSDTR er ubegrænset min favorit! Jeg har selvfølgelig selv en af slagsen, og kunne aldrig tænke mig andre racer! Det er min 4. hund (har haft 3 andre forskellige racer forinden i løbet af mit liv) og jeg skifter ALDRIG race igen!
Læs mere om racen her:
http://www.tollerklubben.dk/
I november sidste år udkom en bog fra forlaget Atelier om racen - hvor min egen hund også er med på et af billederne!
Fantastisk vovse! :o)
tilføjet af

Nej - Desværre !

Jeg har ikke en, men min moster og onkel har en. De er den dejligste hunderace jeg nogensinde har set, de er meget aktive og legesyge.
tilføjet af

Rottweiler

Først vil jeg sige, at folk skal finde ud af, hvilken hund der passer bedst til dem. Det er for nemt at købe en hund, fordi den er noget så søøøøød som hvalp. Det er jo ikke smart at købe en collie, hvis man kun går 4 ture om dage.
Det kan måske være derfor der er så mange understimulerede hunde..
Til sidst vil jeg sige, at jeg selv har rottweiler, og har haft den i 8 år. Den har aldrig vist det mindste tegn på aggrasivitet..
Men husk det er jo mennesket der præger hunden..
tilføjet af

det tager tid og tålmodighed.... ;o)

Ha ha bare ta det roligt, når vores hanhund kommer for meget op og køre, sætter vi ham i bur, ved godt det lyder drabeligt men det er hans lad os kalde det "hundehus", det er hans og ingen andre end ham skal komme i nærheden af det. Der har han fred for de andre, hunde har det jo ligesom os andre, vi kan også trænge til fred og ro for os selv engang i mellem...;o) Med hensyn til "tøsen" så har vi kaldt hende Donna ha ha Primadonna....*G* jeg ved faktisk ikke hvorfor hun er sådan, det er alle hunde hun har det sådan med, tror faktisk at hun selv ser sig som menneske...hun er vist blevet overforkælet af os fra den dag vi købte hende...altså vores egen fejl ha ha.. Men bullerne kan tage pusten fra en, og de kan virke voldsomme, i deres glæde, men man får bare de bedste grin, de er jo klovne, og kan godt li at man griner... det er dejligt, Nyd ham nu, og glæd dig til han er omkring de 2år.. ha ha
og giv ham en ordentlig krammer fra mig.. ;o)
tilføjet af

Har du prøvet

Har du prøvet at få en hundekurv til din hund. brug gerne en masse godbidder, for at træne den, hvis den ikke må komme i din seng stil en hundekurv eller tæppe ved siden af sengen med legetøj og godbidder,og så må du jo bære bestemt over for den, hunde skal jo prøve en af det er ligesom teenage-piger de prøver også grænser..*LOL*
Hvis du har et sted hvor du kan slippe din hund uden det genere andre.. kan du kalde på hunden den hører dig, så snart du kan se at den kigger efter dig løber du i modsat retning mens du kalder, det plejer at virke... det skal jo helst være en fornøjelse at have hund!!!! ;o)
tilføjet af

Rottweiler

er også en dejlig hund, en stor bamse, har selv en af slagsen, og det er faktisk synd for mange der ser ham går gerne over på den anden side af vejen, og han vil bare så gerne hilse på alt og alle... herre gud en lille bamse på 55kg.. *LOL*
tilføjet af

fedt!

Tak til jer to ang rotten...har oz selv haft en rothweiler i næsten 10 år og han har aldrig vist tegn til agressivitet, i min verden er det den bedste hund man kan få. Og jo alle hunde skal behandles med respekt.
tilføjet af

Det var da noget af en generalisering...

... og efter min mening noget værre vrøvl! Jeg har selv en Belgisk Hyrdehund, som i aktivitetsniveau ligger i nærheden af en border collie, og han er ABSOLUT god til børn! Det handler ikke om racen, men om hvad man vil med sin hund. En hyrdehund har brug for meget aktivitet og uanset om man har børn eller ej, skal man holde sig fra en hyrdehund, hvis den bare skal bruges til at pynte i sofaen. Men er man en aktiv familie, som formår at stimulere hunden som den har behov for, er en hyrdehund nøjagtig lige så god til børn som andre hunde. En jagthund er jo også en aktiv hund, som har brug for stimulanser, lige så vel som slædehunde og andre. Så jeg tror ikke på, at man kan generalisere på den måde og sige at hyrdehunde, slædehunde osv. er dårlige børnehunde, men nærmere at alle hunde er "dårlige" børnehunde, hvis de ikke bliver stimuleret som de har brug for. Og så er der selvfølgelig inden for alle racer de hunde, som uden stimulans formår at være en rigtig god familiehund, men så er det nok bare mere held end forstand og i hvert fald ikke det optimale for hunden.
tilføjet af

Til Arkimedes

Det kommer an på, hvad du mener med at de "skal holdes på en måde som svarer til deres art"???
tilføjet af

Rundkørsler/racehunde

Der er jo fordele og ulemper ved både rundkørsler og racehunde. Fordelen ved en racehund er, at man i en vis udstrækning ved hvad man får (dog med det forbehold, at der selvfølgelig er forskel på individerne og prægningen har også en del at sige). Ulempen er, at der hos en del racehunde kan være problemer med arvelige sygdomme, som vist ikke er nær så udtalt hos gadekryds og rundkørsler. Tilgengæld ved man ikke helt, hvilket temperament osv. man får hos en ikke-raceren hund og det er vigtigt at være opmærksom på, hvilke racer der er blevet blandet. Får man f.eks. blandet en hyrde- og en jagthund så kan den altså godt få lidt "problemer" i hovedet med modstridende instinkter.
Efter min mening er begge dele lige gode, man kan være heldig eller uheldig med begge dele. Selv vil jeg nok holde mig til de mig til de race-rene, men det er fordi jeg fuldstændig har tabt mit hjerte til Tervueren, en Belgisk Hyrdehund og så er det jo fantastisk, at det er muligt at få en ny hund med mange af de samme karaktertræk og egenskaber, når min engang er væk. Den mulighed har man jo ikke altid med en blandingshund og slet ikke hvis det er en rundkørsel.
tilføjet af

Nu ved jeg det..

..HOTDOOGS med raa og ristede - er egentlig ikke
saa daarligt,vel..
tilføjet af

Det er et godt spørgsmål

Men jeg er den lykkelige samlever (hader ordet ejer) med en pragtful langhåret gravhund. Det er en hund som har så stor personlighed. Den er en som aldrig svigter dig..
tilføjet af

Det er synd .

Jeg elsker hunde, men hader snottede børn, som skriger alle steder hvor man kommer frem.
tilføjet af

"kamphunde" NOT!

Jeg har selv 2 af de meget "farlige kamphunde", de ved det bare ikke selv..
En amerikansk staffordshire terrier, og en Boerboel (sydafrikansk mastiff), så det er nok der min forkærlighed ligger...
tilføjet af

Har en Fransk bulldog

JA jeg har en fransk bulldog og det eneste jeg kan sige er anskaf dig en du vil aldrig fortryde tværtimod du vil bare ha flere de er så nemme at ha med at gøre og også meget lærenemme... hvad mere kan jeg sige... du vil ikke fortryde
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.