13tilføjet af

Humørsvingninger, - hvad gør man?

Jeg lever på en rutschebane! Jeg har i den sidste tid haft de vildeste humørsvingninger. Hvis det så bare gik ud over mig, men jeg ken ikke tale ordentlig til mine venner, jeg kan ikke fokusere på mit studie og jeg skubber folk væk, så jeg må ende med at forvirre de fleste.
Jeg har et godt liv. Har venner, et godt studie, er intelligent og har en god familie. Egentlig burde jeg bare være glad.
Men jeg kan slet ikke styrre det for tiden. Er glad, er trist, er indadvendt og alt kører bare rundt i hovedet på mig. Tror ikke folk kan se det.
Hvad gør man med disse humørsvingninger? Er der nogen, der har prøvet de her irrationelle svingninger som kommer ud af den blå luft, og hvad gør man ved dem?
Var super glad, da jeg stod op i morges og alt var i den skønneste orden, men der skal så lidt til at vælte mig. Bare et ord, jeg siger forkert, og så vender det hele sig. Er ellers vant til at klare mine problemer selv, men hvad hvis der sidder nogen derude, der har løsningen..
(Hvis indlægget er meget forvirrende at læse, så afspejler det vist bare mine tanker for tiden. Kan ikke gribe en bestemt...)
Hjælp mig hvis du kan. Giv mig et råd en kommentar, hvad som helst er velkommen!
tilføjet af

Spørg lægen.

Spørg lægen
tilføjet af

Svært at sige

Jeg kender folk, der har haft det sådan. Den ene fandt ud af efter lang tids søgen, at det havde noget med vitaminmangel at gøre. Den anden fandt ud af at det skyldtes allergi...så jeg vil råde dig til at snakke med en læge og læse en h. masse bøger. Folk med indsigt er meget lettere at behandle, end folk der ikke ved en dyt!
(Mange kvinder har det, når de kommer i overgangsalderen, dvs. det kan også stamme fra noget hormonalt)
Og det har intet med intelligens at gøre, eller mangel på samme....
tilføjet af

Gå til psykiater

Jeg synes det lyder som lettere skizofreni anfald.
Du sku' prøve at tale med en psykiater om din tilstand,
inden det bliver værre.
tilføjet af

Jeg kender det

Jeg kender præcis det du taler om. Jeg havde det på samme måde en overgang, og ind i mellem vender det også tilbage. Men de helt alvorlige anfald forsvandt da jeg fik verdens bedste kæreste. Lidt efter det begyndte jeg at tage vitaminpiller, og så forsvandt der endnu mere af det. Det er mit forslag. Start med vitaminpillerne. Jeg ved ikke hvordan du har det med dit studie, men jeg vil foreslå at hvis du arbejder meget hårdt med det, også selvom du godt kan lide det, så sig "fuck det" en enkelt gang i mellem og hyg dig med dine venner eller din kæreste i stedet for. Du kan altid hente det tabte en dag hvor du er i lidt bedre humør.
tilføjet af

Kom igang.

Kære "forvirret". Du har betrådt de voksnes verden. Den verden du som barn og ung så frem til. Fortiden forstod du ikke - så gu fanden du nu ser frem til fremtiden. Her er den så. Og så er du forvirret. Det har, er og har aldrig været let at være menneske. Og her bliver det sjovt.
Dine forfædre havde heller ikke nemt. Ingen - INGEN - kommer sovende til livet, når de først er født.
Men til gengæld gør de alle, hvis de lever længe nok.
Du må gøre en forskel.
tilføjet af

Stressymtomer..

..Sådan har man det hvis man er stresset, det kan jeg ikke vide om du er..men tænk over om du har for meget om ørerne i det daglige, får nok søvn osv....
ellers må du til lægen.
Håber på bedring for dig.
Vh.Marianne
tilføjet af

Begyndende vinterdepression

1. Spis vitaminpiller om vinteren, når du ikke får nok vitaminer
igennem en varieret kost.
2. Spis mere fisk.
3. Om vinteren skal du tage lys; http://www.alternateam.dk/lysterapi.htm
4. Find en kæreste. For mænd har nogle hormoner, som kvinder ikke kan undvære.
5. Brug p-piller, for det giver en mere regelmæssig mens.
5 gælder kun hvis du har en uregelmæssig mens, som
vil påvirke din psyke.
tilføjet af

Stof

Hvis du har taget Ecstasy flere gange, eller nogle andre
har kommet det i dit glas på et dansested:
Humørsvingninger og vedvarende tomhedsfornemmelse og egentlige depressioner med selvmordstanker. Meget tyder på at de depressioner som kan følge af et ecstasyforbrug er varige og kræver behandling resten af livet.
Læs resten her: http://www.sitecenter.dk/ungeraadgivningen-vanloese/ecstasy/
tilføjet af

Nu kan det fandme være nok!

Bimmer og alle de andre idioter aner ikke en skid om noget som helst. Det er helt normalt i din alder at være lidt forvirret. Det er det modsatte køn også - til din trøst.
Du skal melde dig til noget fitness, opbygge muskler og selvtillid. Så kan det ikke gå galt. Bare gør som mig, tro på dig selv, og sig, at det er damerne og ikke dig, der skal gøre sig fortjent. Kællinger - jeg er jo flyttemand - tror, at man kan flytte alt som helst. Men kærlighed kan vi sku ikke flytte. Det skal der mental styrke til, og her er vist kvinderne os overlegne. Sorry.
tilføjet af

TAK for svar!

Tak til alle jer, der har svaret på mit indlæg, som helt klart blev skrevet på en rigtig dårlig dag.
Det har været rigtig dejligt at kunne læse dem alle igennem i dag på en god dag og så kunne sortere og nøgternt vælge det fra, som måske kunne passe på mig.
Men 1000 tak for alle svar lige meget hvor godt eller dårligt de har passet på mig. Tak fordi I tog jer tid til at skrive og svare og vise, at jeg ikke er alene.
Der var mange gode råd imellem, som jeg vil tage med mig.
- Jeg vil klart prøve at sortere i min hverdag, hvis jeg kan og se, hvad det er, der gør mig presset eller stresset. Måske falde lidt til ro ved at sortere ud.
- Jeg vil klart også huske at holde fri fra studiet og presset ind i mellem. Bare gøre noget for mig selv og kun for min egen skyld også selvom opgaverne hober sig op.
- Jeg vil fortsætte med motionen, - også selvom jeg er en pige, der ikke behøver store muskler til at løfte hele verden, men fordi det giver selvtillid og godt humør.
- Jeg vil prøve at huske, hvad der gør mig ked af det og så bekæmpe følelsen. Ved ikke, om det er en god idé, måske skal der også være plads til den store tudetur engang imellem.
- Jeg vil prøve at overvinde min angst for at folk skal komme for tæt på, og så søge hjælp og støtte ved en god veninde, men at åbne så meget op kræver overvindelse og masser af kræfter.
- Og så vil jeg passe på ikke at falde i vinterfælden.

Men tak til alle, også de der gættede på skizofreni, stoffer, depressioner eller troede at jeg bare er en lille pige, der intet ved eller har prøvet.
Tak for svar!
tilføjet af

ingen overskrift

jeg kan genkende alt hvad skriver.
har det selv skide fuckt up lige. er skide ´sur irriteret og ih!
for nogen timer siden var jeg sindsyg glad..
ed sq heller ikk hvad der skal gøres, dt er bare noget fuck man .. /:
tilføjet af

...

Nu kan jeg jo kun svare hvad jeg tror, og hvad jeg selv har oplevet, da jeg har en kæreste med samme problem, og selv har haft problemet.
Jeg fik løst mit problem ved at gå til psykolog, kan godt være det lyder lidt drastisk, men tit og mange gange er når man får åbnet op finder man netop ud af at der er en masse uforløste ting, du kan også vælge at gå til lægen og fortælle om dit problem, og så kan han rådgive dig videre om han mener han kan klare det eller om det er en psykolog der skal til, men jeg råder dig til at snakke med nogen om det, inden man eventuelt overvejer nogle lykkepiller
Og jeg kan også fortælle dig hvordan det er at stå på sidelinjen, og det er faktisk næsten værre, da det er som at gå rundt om en tikkende bombe.
Håber du kunne bruge det jeg har skrevet til bare lidt:)
tilføjet af

Humørsvingninger

Alt for få opsøger læge i forbindelse med humørsvingninger. Hvis man får behandling mod humørsvingninger, så er sandsynligheden for succes overvældende stor. Desværre, er det forbavsende få med humørsvingninger, der tager til lægen. Ifølge sundhedsportalen http://www.sundhedslex.dk/humoersvingninger.htm forbliver ca. halvdelen af folk med humørsvingninger ubehandlede. Kognitiv terapi, adfærdsterapi og samtaleterapi er behandlingsformer som er uhyre effektive mod humørsvingninger. Så hold jer ikke tilbage :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.