11tilføjet af

Hjemmeværnet

Hjemmeværnets ledelse tilbyder deltagelse i krigen i Irak. Man mener ikke man bliver brugt nok. Hjemmeværnet er en del af det danske forsvar og det er selvmodsigende, hvis det bruges udenfor Danmarks grænser. Jeg kunne tænke mig, at hjemmeværnet var en del af terrorbekæmpelsen, bl.a. kunne man jo aflaste politiet, når var bombealarmer.
tilføjet af

fritidskanonsvingere

Nej vi vil da ikke ha’ en masse fritidskanonsvingere til at løbe forsviret rundt i vores gader, og vi skal ud af Irak.
Hjemmeværnet er med i beredskabsplanerne, og det er derfor ledelsen ønsker, at de også får lov til at bruge det de har lært sig. Det kan de naturligvis gøre på flere forskellige måder.
Vi har en masse illegale østeuropæer, en del kvindehandel og så er der de hjemløse og narkomanerne, der har brug for hjælp.
Det var bare et par forslag.
tilføjet af

CIMIC

Så vidt jeg forstod på hjemmeværnsledelsens udmeldning så var det som en del af CIMIC altså civile (primært håndværkere) i uniform for at hjælpe med genopbygningen. Ikke som soldater med våben at han mente, det er stadig udenfor hjemmeværnet oprindelige koncept men det er de "slangetæmmer"-opgaver som vi nu bliver udsat for jo også!
tilføjet af

udmærket ide

Så kunne det være en udmærket ide, der er ingen der har brug for kampvogne, der kommer fræsende rundt på vejene i Irak.
Egentlig, så syntes jeg det ville være udmærket om vi opbyggede et korps, der i større udstrækning kunne hjælpe til ved naturkatastrofer og lignende. Jeg ved godt vi har noget, men vi bør udbygge det til et totalt koncept.
tilføjet af

NEJ det går ikke

Hjemmeværnet kommer aldrig i krig, der er alt for kort tid mellem måltiderne, og Irak er ikke for søndagskrigere, nej nedlæg den fritidsklub eller sæt dem til noget nyttigt
tilføjet af

Kan nu ikke se

der skulle være noget galt i det. Det må de for min skyld gerne... kunne bare ikke forestille mig at ret mange af de kornfede hjemmedrenge kunne klare mosten i Irak... men dem om det!
tilføjet af

med dårlige erfaringer

Nejnejnejnej!!!
Hjemmeværnmennesker skal ikke sendes ud NOGEN steder. Jeg er uddannet som soldat, det sagde mig ikke noget. Men jeg mødte dog undervejs et utal af hjemmeværnsmennesker og jeg har ikke mødt nogen så selvhøjtidelige, lavpandede og uintelligente. Dermed ikke sagt at alle er det, men de mellem 50 og 100 hjemmeværns"soldater" jeg har mødt vil, direkte udgøre en fare for deres omgivelser hvis de unsendes. Der er selvfølgelig nogle der er dygtige, hvis de vil udsendes. Fint nok, men der skal være grundige tests af deres kompetancer.
tilføjet af

du ved

vist ikke helt hvad det er hjv står for længere. jeg synes det ville være en god ide at sende nogle der ned. men det skal være nogle med en håndværker baggrund. så de kan bruges til noget nyttigt der nede. jeg ville selv tage afsted, hvis jeg fik muligheden for det.
tilføjet af

og du trænger til

en intelligens test.
Sådan en som dig er med til at give HJV et dårligt ry.
Der er faktisk rigtigt mange utroligt dygtige folk i HJV som til enhver tid kan leve op til de "kornfede" overkonser mm der sniger rundt i det øvrige forsvar.
Hvad angår terrorbekæmpelse, hjælp til politiet mm så løser HJV allerrede idag en masse opgaver, bl.a. for politiet.
Indsats ved katastrofer mm. løser HJV også opgaverne, bl.a. ved fugleinfluenzaen hvor strande mm. blev afsøgt af HJV, for øvrigt, kan forsvaret stille 120 mand med 12 timers varsel ?
det gjorde HJV til en indsættelse under fugleinfluenzaen. For øvrigt en god indsats i samarbejde med Beredskabskorpset.
tilføjet af

12 timers varsel

NÅ det var derfor, at det varede 12 timer før skiltene blev sat op.
De skulle ha' 12 timers varsel.
tilføjet af

bøh

12 timers varsel har ikke noget med skiltene at gøre.
Der var 130 km strand og vådområder der skulle afsøges for døde fugle. opgaven kom ind fredag aften klokken ca. 19.00 der var 120 mand på plads og klar til at løse opgaven Lørdag morgen klokken 07.30. KOM IGEN HVA
tilføjet af

som f.eks.

SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.