33tilføjet af

Hjælp til stil i dansk..!

Hej..!
Jeg har et lille problem..
Vi har fået stil for i dansk, og mit problem er ikke at jeg ikke kan stave eller noget, nej.. Det er hvilken form stilen skal skrives i..!!
Overskriften skal lyde "År 2002 - Hvordan er mit liv", hvor man skal fortælle om sin udannelse, om man har fået familie, hvilken bil man har, hvor man bor, hvilke venner man har, om man har fået børn osv osv osv..
Jeg har tænkt på at skrive det i dagbogs-form, men det kan jeg jo ikke, for det er jo ingen der skriver i en dagbog at for 10 år siden blev man uddannet som psykolog eller hvad ved jeg.. Man må KUN skrive om selve året.. altså, ikke år 2021 eller 2022.. KUN 2020.. Har også tænkt på at skrive det som et brev til en jeg ikke har set i lang tid, men det bliver for svært.. Hvordan kan jeg skrive den..??
Har i andre muligheder udover dagbogen og brevet..?
Det er ikke snyd det jeg laver, jeg søger bare lidt hjælp til at komme igang..
Jeg vil håbe at der er nogen der hjælper, og til dem, der ikke kan svare seriøst, eller bare vil provokere - HOLD JER VÆK, for det kan jeg bestemt ikke bruge til noget..!!
På forhånd tak..!
Mange knus og hilsener Nicki..! <3
tilføjet af

dagbog skal du skrive

skriv det som en dagbog

start med kære dagbog - jeg har fået dig i fødselsdag - den døste side har jeg dedekieret til hvad der er sket i mit liv op til nu så her er lidt om mig
kan du følge mig
mark
tilføjet af

ja.. :)

Det kan jeg faktisk godt.. Wee.!! Fed idé..
Tak.. Du har lige reddet mit liv.. Hehe.. <3
tilføjet af

Artikel

Du kan skrive en artikel om dig selv. Lige som når en minister el. lign. bliver indsat: "Den nyudnævnte borgmester Nicki har i flere år beskæftiget sig med.... siden hun i 2004 blev færdiguddannet som.... I sin fritid har ... altid haft hendes interesse...." osv.
Håber du kan bruge det.
tilføjet af

Giv mig lidt feedback...

.... på hvad du fik i karakter og det - vil lige høre hvordan det gik
tilføjet af

artiklen..

.. var en go idee hvis du kan bruge det i din sammenhaeng.. ellers syntes jeg brevet er en bedre idee og dagbogs ideen.. den er lidt kedelig!
tilføjet af

Oki...

Skal jeg nok.. Skal aflevere den d. 20 august, så får nok svar et par dage efter..
tilføjet af

Okay..

Men jeg syntes bare det er lidt svært, for man skal jo hele tiden regne ud, f.eks. "Jeg blev gravid i 2013, hvor jeg som 23- årige fødte mine børn, der nu idag er 9 år.." Det hele skal passe, så man har årstallene og alderen og det hele samlet, har lavet en "tidsliste", hvor jeg har skrevet årstal osv op, men det er så svært..
tilføjet af

mark

du kan skriver feedback til
mark224@sol.dk

mark
tilføjet af

OK..

Tak.. Du får det nok at vide sidst på måneden
tilføjet af

mark igen

ok - cool
mark
tilføjet af

Husk sms sprog

I år 2020 r sms-sprog blevet en vedtaget standard.
Flere engelske ord r allerede blevet indført i dag, f.eks hedder det sjældent direktør eller leder men manager. I år 2020 er denne udvikling selvfølgelig fortsat.
tilføjet af

God idé, men..

det med at skrive hvad der er sket tidligere på den første side holder ikke, desværre, vil mene at det kommer i konflikt med at man ikke må skrive hvad der er foregået i årene forinden. Flet det istedet ind andre steder, det kan sagtens lade sig gøre når det er i dagbogsform :0)
Hvad klasse går du i?
Jeg er lærerstuderende, så jeg synes nok jeg ved hvad jeg snakker om *s*
Bor du i Kbh området? Og har du brug for lektiehjælp generelt, så kan vi måske finde ud af noget.
Held og lykke.
Mvh Stine
tilføjet af

Pas på..

.. med det. Som kommende dansklærer må jeg sige, at det er en meget dårlig idé at skrive sms sprog i en stil.
Tror ikke det vil falde i god jord nogen steder. Jeg ville ikke godkende en stil hvor halvdelen af ordene mangler. Det går bare ikke. Tilgengæld har du ret i, at vi bruger flere engelske ord, og det er iorden at de også har plads i din stil, dog ikke et overdrevet brug, hvis der findes danske ord der betyder det samme. Faget hedder jo stadig Dansk, og heldigvis for det da.
Mvh Stine
tilføjet af

hej Stine..

Jeg går i 9. klasse..
Ik fordi jeg har brug for lektiehjælp som sådan, bare fordi jeg var i tvivl med den her stil..
Men tak.. :)
tilføjet af

Måske et interview

Hej Nicki
Du kunne måske forestille dig, at du var blevet udnævnt til statsminister eller var den helt store nye sportsstjerne, og at det største sladderblad ville have et grundigt interview med dig om alt mellem himmel og jord.
For at vise at det er en samtale mellem flere personer, kan du bruge en skrifttype til spørgsmål og en anden til dine svar.
Held og lykke og god arbejdslyst - nymfe@sol.dk
tilføjet af

hmmm

Men hvis det er kan vi vel altid skrive sammen hvis der er noget..?
tilføjet af

Brevform, helt klart..

Hej Nicki.
Nu er det selvfølgelig let nok for mig, at sige hvad du skal gøre, men jeg har da et par forslag..
Jeg forstår ikke hvorfor du synes, at det vil være for svært, at skrive stilen som et brev! hvis du gør det, skal du bare skrive ALT som falder dig ind! som du ville skrive det til din onkel i grækenland, en gammel skole-ven, eller din grankusine i jylland.. Bare du stadig husker: indledning - brødtekst(selve brevet) - afslutning.
Noget andet du kunne gøre er, at lave en indledning hvor du fortæller, hvem du fortæller din livshistorie til, og hvorfor. Det kunne fx være, at du tilfældigvis render ind i en pige, som måske har været din gamle skole-kæreste, og hun spøger så hvordan det er gået i de sidste mange år, og hvad du har lavet - alt det er selve indledningen.
Dernæst skriver du så din "livshistorie" - det som stilen jo går ud på. Og et lille tip: du må meget gerne få lidt kærlighed med i den, specielt hvis det er din gamle kæreste du fortæller din livshistorie til. Så kommer der lidt spænding og romantik, og følelser? og det er jo altid godt:) -tror godt lærerne kan lide det..
Efter det er du nået til afslutningen, hvor du kommer tilbage til "indledningen", altså der hvor du snakker med din gamle kæreste.. og så er det jo bare med at finde på en spændende slutning!
Et eksempel på sådan en slags stil, kunne være filmen Titanic (med leo og kate) hvis du har set den? kate fortæller nemlig om hvad der skete for mange år tilbage, og i slutningen ser man hende igen..
Håber du kan bruge det?
Mange hilsner fra en forhåbentlig kommende dansk-lærer Trine.
tilføjet af

Ja da :0)

Du kan altid fange mig på min mail. spidsmusen@sol.dk
Kh Stine
tilføjet af

God idé

Den idé er da bare super :0)
Og du er også lærerstuderende. Hvor, hvis jeg må spørge? Læser sel på KDAS.
Kh Stine
tilføjet af

Se nu er....

det jo let nok for 2 kommende dansklærere, at komme med gode råd og idéér. Men husk lige, at der i den anden ende sidder en 15-årig pige, 9.kl.. Og det er ligegodt hende der skal skrive stilen. Som jeg forstod det, er emnet: Hvordan ser dit liv og verden ud i år 2020? Og ikke om forandringerne undervejs, ikke om livet fra nu til år 2020. Er det ikke 'farligt' at misforstå et emne. Er det ikke sådan, at man kan skrive en rigtig god stil, og alligevel trækker det ned, hvis opgaven er misforstået. Nicki...ikke at jeg tvivler på at du har ordet i din magt. Du virker som en klog og rimelig fornuftig pige. For mig ville det bedste være, en stor kande te, sidde med lukkede øjne i 5-10 minutter, sende signaler ud, hvad det er du søger svar på, og få så i en fart skrevet ned, alle de stikord og idéér, der kommer til dig... Skrivestilen er vel mindre vigtig, blot du holder fast i den valgte. Du skal bare passe på det ikke bliver for omstændigt...
Held og lykke med stilen, Nicki
De bedste sommerhilsner
Thor
tilføjet af

15 minutter

Hej Nicki
Prøv at forestille dig selv i år 2020. Og beskriv så 15 minutter af dit liv. Prøv at forestille dig, at du sidder ved bordet og spiser morgenmad - se rundt i lokalet og beskriv, hvad du ser.
F.eks:
kl. er 7.06. Jeg sidder og spiser morgenmad - får cornflakes med mælk. Min kone Anna sidder overfor mig. Hun skælder ud på vores to børn, der heller ikke i dag vil sidde ordenligt ved bordet. Anna skal ikke på arbejde i dag. Hun er gravid med vores tredje barn og er gået på barsel. Jeg kigger på uret - stadig 7.06. Jeg har ikke lyst til at tage på arbejde i dag. Har ikke lyst til at være smilende og venlig overfor kunderne, der aldrig er til at gøre tilfredse. Det er altid noget, at videotelefonen ikke afslører, hvis man kommer til at give dem fingeren under bordet.... osv.
Kom herefter evt. med hints om, hvad dit arbejde består i - hvad du måske hellere ville lave. Du kan også nævne, at du gerne vil have mere i løn så du kan skifte din nuværende bil ud med drømmebilen. Måske er du træt af dit liv derhjemme og har en lille flirt med en på dit arbejde.
Lad tankerne flyve og skriv på livet løs.
Held og lykke med opgaven.
tilføjet af

Skriv det som et anklageskrift

Og fortæl så hele skolen hvordan dine forældre slår dig, og gør andre meget slemme ting ved dig.
Slut med at give dem en change hvis de holder op med det samme og lader dig gøre som du vil.
tilføjet af

God idé soulmate..!!

Meeeen.. Helt ærlig...
Hvad fik du af karakter dengang du gik i skole??
Hallo.. Lær at stav inden du udtaler dig om nogle ting.. Ikk..?? "Change".. Eh.. Brug en fremmedordbog.. Det staves CHANCE fister..!!!!!
tilføjet af

Forresten..

En stil er heller ikke nødvendigvis noget man læser højt for resten af klassen.. dummernik.. ;)
tilføjet af

Eh..

Jeg syntes at din stil lyder som en rigtig god en..
Men jeg tror der er en ting du har misforstået..
Jeg er en pige, og derfor kan jeg ikke have en kone der hedder Anna.. Men pyt med dét.. Jeg ved hvad du mener, det er hovedsagen.. Tak for hjælpen..!!
Tror jeg vil bruge din start og så selv digte videre..
tilføjet af

Indledningen er :

Jeg er netop faldet over een af mine gamle stile fra dengang jeg gik i gymnasiet i 2oo4. Emnet var "2020 hvordan er dit liv". Og nu sidder jeg her. Året er 2020 Jeg er 16 år ældre. Har allerede levet mere en trediedel af mit liv. Eller rettere sagt det troede vi dengang i 2004.
(Herfra er der så frit slav)
God fornøjelse
the old baker
tilføjet af

Ved det godt...

Hej Nicki
Jo, jeg ved godt, at du er en pige. Det kunne læses ud fra dine andre svar i debatten.
Jeg ville jo også bare komme med et eksempel - og det har du jo også forstået.
Stadig held og lykke med stilen.
tilføjet af

godt gået båt

Beklager, jeg ville bare skrive lidt videre i din egen stil.."udannelse" o.s.v.
Du er jo en pige som er bemærkelsesværdig ivig i nogle debatterne herinde.
tilføjet af

Jaloux..

Ved du hvad jeg tror du er Soulmate..?
Sådan en lille snotforkælede unge, som altid har fået sin vilje, men da folk indså hvor dum og grim du egentlig var, gad de dig ikke mere, så nu har du ingen venner og sidder herinde på nettet for at prøve at få opmærksomhed ved at rakke ned på andre, du er skide jaloux på os alle sammen..
tilføjet af

Jaloux...

Ikke spor kære tøs
Men du derimod er godt og grundig træt af at jeg som den eneste har kunnet gennemskue nogle af dine løgnehistorier.
Det er dig der står som den lille møgforkælde unge...grebet med fingrene i slikkrukken igen.
tilføjet af

????

Ih ja.. Det smager godt.. NOT!!
Du har det ikke godt med dig selv..
tilføjet af

hva laver du??

det var jo bare et forslag. Jeg ved ikke om i to kender hinanden i forvejen, men hvis i ikke gør var det i hverfald ikke pænt gjort... svar venligst på min mail.. tak
aramis@ofir.dk
tilføjet af

jeg har måske et svar

hej Nicki..ehm..jeg har en ide men jeg ved ikk om den er noget for dig.. du kunne skrive sådan her : Hej mit navn er Nicki jeg arbejder med(...) og så skriv lidt om det.. bagefter kan du gå over til dit privatliv, som om dine børn eller hvad du nu vil i livet.. bare skriv som du håber dit liv bliver eller retter sagt om dine drømme..håber du får nogle gode karakter..knuss..
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.