11tilføjet af

Hjælp til "pengetrængene psykologer"

Hjælp hjælp! Atter er det lykkedes de kære psykologer at finde en nice, dem vest for storebældt.
Nu skal folk med depressioner behandles,(gratis på det offentliges regning) af psykloger, for nu skal man kunne snakke sig udaf det som har været alle bekendt, en neourologisk -lidelse med mangel på serotonin i hjernen.
Nu kan de løse gåde på mangelstof i hjernen, de kan sikkert osse helbrede alle med Migræne, Alzheimer,sclerose, demens mv.mv. (lignene mangel sygdomme i hjernen) ved samtale.
At man kan have behov for samtaler, med nogen der "gider" måske ,ikke specielt lønnet, er der ingen tvivl om.(hvem kan ikke ha brug for et øre der gider at høre.)
Men !!! adskil dog for fand.. den ægte sygdom, som kun medicinsk behandles, med det vi alle skal igennem her i livet, EKSISTIENNEL KRISE, LIVSKRISE,SORG/SMERTE-KRISE Ja! og alle dem som venter på os, fordi vi sgu... blir nødtil ikke at ku kontrollere/styrer denne KÆRE (FUCK...( verden.
tilføjet af

Bla bla bla...

"Nu kan de løse gåde på mangelstof i hjernen, de kan sikkert osse helbrede alle med Migræne, Alzheimer,sclerose, demens mv.mv. (lignene mangel sygdomme i hjernen) ved samtale."
Såfremt det nogen steder er påvist at være eneste årsag, vil du så fortælle, hvor det sted er?
Nu er der mange faktorer, der spiller ind ved depression. Jeg har selv haft det - har du også?
Selv om det måske ikke kan helbredes, kan det afhjælpes betydeligt.
Så tænk dig om, før du kommer med dine perfide udladninger.
Tricky
tilføjet af

svar til bla.bla

hej bla bla!
Jeg kan garantere dig at jeg ved hvad jeg snakker om!!!
Har aktuelt selv gennemlevet en sådanne krise, er kronisk uhelbredlig syg.(fysisk)
Har datter der i årvis har kæmpet (med støtte, af ut. /kolleager) Storesøster som har været ramt af sygdommen.(drepession)
Har selv været Kliniskpæd. v/Børne-og ungdomspsykafd. i mange år , sidder aktuelt og skriver bog om BØRN I DEN NYE TIDSALDER.(debat-bog)
Har mødt de børn/unge/voksne der har sygdommen ind på livet , så JO!!! jeg ved FAN.... hvad jeg snakker om. kærligst tosla.
tilføjet af

Tænk dig om!

Jeg synes lige, du skulle sætte dig ind i disse sygdomme, inden du udtaler dig! Så enkelt er det nemlig ikke.
Det kan jo ikke være rigtigt, at det kun er de velstillede, der skal have muligheden for at få hjælp. Nu har jeg selv kendskab til depression og migræne, og det er altså ikke "bare at få stukket en pille ud", så går det over! Det SKAL, foruden medicinering, i mange tilfælde følges op af samtaler med folk, som har forstand på den slags.
Skal du igennem "systemet" i dag, er der 2-3 års ventedid på at komme til en praktiserende psykiater, og det hører ingen steder hjemme. Det er på høje tid, "vi andre" også får muligheden for hurtig hjælp, når behovet er der.
Så er depression altså også andet end "livskrise" som du kalder det, eller "manglende stof i hjernen"!
tilføjet af

Forkert tråd

Svaret er til debatoplægget!
tilføjet af

til "YAZZ"

Hej yazz!
Jeg er helt enig med dig, tilbud og behandling er "skandaløst" , lang vente tid mv.
Men problemet løses ikke ved at overlade det til psykologer, som har et helt andet speciale end psykiatri(hvor medicinering ingår i behandling)
Psykloger er "kloge" på hvorfor ret meget i livet kan/vil/og vil blive endnu svære at tackle som enkelt menneske,
Men at begynde at blande de to begreber sammen, er kun til skade for de personer som virklig er ramt af begrebet depression.
Jeg frygter blot at de personer blot vil kunne henvises med diagnosen : ONDT I LIVET .(::psykologhjælp- som er langt billiger, for samfundet)
Tro og håber vi er enige, tingene skal adskilles, det ene er sygdom / "RESTEN" et symtom.(på ondt i livet)
Knus fra tosla.
tilføjet af

Der kan være mange årsager...

..til depression og ikke bare mangel på serotonin! Hvis det var så simpelt hver gang, som en mindre eller højere grad af serotoninmangel.. ja.. så var det hele jo så nemt, men det er det desværre sjældent. Og desuden viser mange undersøgelser, at selvom depressionen er forårsaget af serotoninmangel, så er den bedste behandling stadig en kombination af medicin og terapi!!! Og med bedste behandling menes der, at folk kommer sig hurtigere og færre falder tilbage i depressionen igen!!
Det er heller ikke alle der er så "seje" som dig og kan klare det hele selv. Nogen har brug for hjælp undervejs af forskellige årsager.. og de årsager kan have lige så mange forskellige oprindelser, som der er folk til.
tilføjet af

hej chakal

Hej! rigtigt klogt og godt indlæg. Fint!
Men du og ingen kan vide hvordan, vi og andre takler vores livskriser/sygdomme. Vi kender heller ikke dig.
Men hvis vi i et debat-forum som er noget af det stærkeste som et demokrati åbner mulighed for, ( vi har ytringsfrihed/ ingen læsetvang) skal kunne forstå hinanden, er åben dialog svaret.
Jeg ser verdenpå en måde , du på en anden. En syg person har måske et forvrænget syn, hvor vi alle kan bidrage denne tilbage tilbage virkligheden !!!.
Ok! så spørg jeg blot , hvem tror seriøst de som enkelt personer, at de kan lave om på verden.
Jeg er nået frem til efter 3oårs erfaring med mennesker(arbejde)
At jeg for at få det bedre, og godt med mig selv , er svaret måsk så enkelt: Jeg kan kun lave om på min opfattelse af verden. ( og det er måske, ik så ringe enda!!!) Rigtig god JUHL... til alle. tosla
tilføjet af

Pudsigt nok...

har jeg et indlæg i med stik modsat fortegn, så man må vist sige, at vi ser det fra to forskellige sider. ;O)
Jeg vil ikke skrive så meget, kun henvise til indlægget der vel beskriver min holdning bedst.
http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=12&conference=201&posting=115485
Og så lige tilføje, at jeg har fuld respekt for din erfaring på området, men vi er alle forskellige og kan ikke siges at fejle det samme og af samme grund, bare fordi symptomerne er ens. Som du selv skriver, lad os få en større opdeling mellem de medicinkrævende behandlinger og de psykiske traumer, der vil kunne behandles bedst ved terapi.
Mvh. Deci
tilføjet af

???

Nej, du har fuldstændig ret... ingen hverken dig eller mig kan vide hvordan andre takler deres livskriser..og der siger du det jo selv!!! Derfor forstår jeg heller ikke, at du mener at du ved det!! Nogle kan jo måske få hjælp af andre mennesker der har nogle andre redskaber end dem!!!
Jeg synes du modsiger dig selv meget..! Ikke alle har det som dig eller reagere på tingene lige som dig!!
Og jeg forstår slet ikke hvor du vil hen med, at det er en åben dialog...må man ikke skrive et indlæg til dig med mindre man er enig med dig???
Og hvorfor kan enkeltpersoner ikke hjælpe engangimellem.. et eller andet sted skal det da starte! Psykologer har ikke til opgave at ændre verden, men forsøger at ændre EN persons syn på den!
tilføjet af

Tosla!

Hej Tosla.
Jamen det ved jeg godt, men spørgsmålet er, om det ikke er bedre, end det vi har nu. Der er jo ingen tegn på, at der kommer flere praktiserende psykiatere til.
Jeg har min gang et par gange ugentligt på OUH's afd. P (har en veninde, der ryger ud og ind hele tiden). Det er i hvert fald IKKE samtaler, der præger billedet her. Systemet virker utroligt gammeldags og patienterne får medicin og ud over det kan de ellers trisse rundt og passe sig selv. Jeg synes det er horrible forhold. Hvordan det er andre steder, skal jeg ikke kunne sige, men i Odense er det en skandale - og det er ikke kun mig, der siger sådan.
Jeg ved. at depressionsforeningen hilser initiativet velkommen, så mon ikke man skal give det en chance?
tilføjet af

svar til chakal

Hej chakal!
Lidt rodet at følge tråden, springer lidt i tiden.
Jeg vil gerne svare dig, jo! du har ret jeg skriver netop i mit start indlæg, at den nære samtale mennesker imellem, ikke skal afløses/sidestilles med et professionelt behandlings behov,.Jo! og jeg skriver om mener dialog er nødvendig, vi kan alle lærer af hinandens erfaringer uanset hvor vi er på "samfundets" stige.
Jeg giver dig osse totalt ret i at behandlings-tilbud er skandaløst(skrev jeg osse tidliger) men
hvad vi alle stiller op, ja! så har jeg ikke svaret.. men hvis vi alle tør råbe op, påvegne af de som p.t ikke selv har overskud, så må vi tro på der sker noget.
M.h.t psykologer ja! så påpeger jeg blot, faren ved at "Samfundet" kan spare penge til en billiger behandling.
En ting må vi ku! bli enig i ,der er forskel på en 25årig ny-udd. psykolog (med kun teoritisk erfaring)og så en Psykiater med Lægemedicinskstudie 6år samt 5års øvrig overbygning. Samt ikke mindst psykolog må ALDRIG mediciner personer.
At der findes dårlige indefor begge grupper, ja! det har du osse ret i , der syntes jeg egentlig ,deres resultater af behandling taler sit eget sprog.
Men du har ret, et sted skal man jo starte. Men ingen bør hverken tage patent/ eller gøre det til levebrød at gøre andre syge, det klare vi så udmærket selv/indbyrdes. knus tosla
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.