12tilføjet af

hjælp til pc

Hej!!
Jeg har en computer som er gået lidt ned. Sagen er, at den ikke vil starte op, der kommer en sort skærm hvor den tæller ned fra 25 og så prøver den igen at starte op, men forgæves heletiden. Hvad gør jeg?? hvis det er et virus, hvordan får jeg det så fjernet når jeg nu ikke kan starte den op??
På forhånd mange tak for hjælpen
tilføjet af

Prøv her....

www.eksperten.dk
Her står folk nærmest i kø for at hjælpe dig :-)
tilføjet af

virus

Du har højst sandsynligt fået en blaster-orm. Kan sq ikke lige huske hvordan, men du kan jo bare søge på google.com så skal du nok få svar. Jeg er ikke sikker på at det vil virke(har ikke prøvet det) men hvis det er et shutdown vindue kan du måske gøre flg.:
1: gå ind i run(kør)
2: skriv "cmd" og tryk enter(uden ")
3: tryk commandoen "cd.."(uden ")
4: gør det indtil den siger C:\>
5: Skriv commandoen "shutdown -a" (uden ")
Det du gør med den kommando er normalt at abryde en shutdown af computeren, som en over netværket kunne have udført.
Håber jeg har hjulpet :D
tilføjet af

Et forslag

Nu kender jeg ikke det præcise problem, altså hvilke muligheder computeren giver dig når du prøver at starte. Sådan som det lyder synes jeg det ser ud til at du bliver nødt til at formatere din disk. Dvs. indsæt cd'en for dit operativsystem, formater, og geninstaller det hele. Så ville det måske være en god ide at få anskaffet sig et antivirusprogram, så sådanne hændelser ikke senere skal forekomme.
Nu skal du selvfølgelig gøre dig sikker at du ikke har andre valg først, for det tager lang tid at geninstallere og der kan være mange ting du gerne ville have beholdt der går tabt. Hvis du allerede havde et antivirusprogram, kan det være at du har nogle disketter du kan starte op med, eller måske bare med cd'en. Du kan også prøve at starte op i fejlsikret tilstand, men det ved jeg jo som sagt ikke om du har muligheden for.
Hvis disse forslag ikke virker, ser jeg ingen anden udvej, end at slette systemet.
tilføjet af

NEJ!!!!!!!!!!!!!

Du behøver ikke formatere noget som helst. Bare gør som der bliver beskrevet i andet steds i "kør" menuen, og derefter ind på eksempelvis majorgeeks.com og download antivirus programmet ANTIVIR...det virkede for mig
tilføjet af

ja nemlig ja

at formatere burde altid kun bruges som sidste løsning, ellers hvis computeren trænger til det. Brug min "guide" til at fjerne shutdown vinduet, også som nævnt gå ind på www.majorgeeks.com og find et anti virus program til blaster-wormen.
Held og lykke :D
tilføjet af

forresten

hvis du får løst dit problem, så download en firewall og et antivirus program. Her er 2 som jeg selv bruger, og de har fungeret som de skulle. De er selvfølgelig gratis :D
www.kerio.com
www.grisoft.com
tilføjet af

Rammene

Har du været inde og pille ved noget i toweret?
Har haft en lignende oplevelse med en gammel computer, og da så jeg tjekkede rammene sad de ikke ordentligt i. Jeg satte dem i så de sad ordentligt, og så virkede det igen. Overvej lige det.
tilføjet af

at den tæller

ned tyder meget på at det er blasterormen, som udnytter et hul i RPC(Remote Procedure Call), og derved nærmest bruger kommandoen shutdown -f -s -t 25 -m\\ "din computers navn" til at lukke den ned.
tilføjet af

reset bios

Jeg vil anbefale dig at resette BIOS, dette gør du ved at tage batteriet på bundkortet ud og sætte det i igen.
tilføjet af

hmm...

eller resette CMOS, der tar' man ikke batteriet ud, men flytter blot et lille stik.
tilføjet af

gør som faith

han har ret, du skal sq ikke til at pille i bios(hvilket ikke ville hjælpe da virussen stadig ville være på harddisken) og hvis du kan undgå at formattere, så gør det.
tilføjet af

alkoholiseret hukommelse

hej alle sammen jeg har et lille spørgsmål omkring PC jeg har tilsyneladende en masse alkoholiseret hukommelse på min PC så spørgsmålet er så hordan fjerner man det så eller i så fald healer det da jeg ikke hved om det er Virus eller❓for jeg har Norton's virus program
er der nogen der kan hjælpe mig?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.