3tilføjet af

Til eftertanke

Jeg har med interesse fulgt debatten om mændene der går i stå, og konerne der ikke er færdige med livet bare fordi de er fyldt 40.
Jeg faldt tilfældigt over nedenstående på nettet og synes det passer meget godt ind i den sammenhæng:
Sådan håndterer mænd en situation
Kære venner
Det er vigtigt at mænd husker, at når kvinder bliver ældre, bliver det sværere og sværere for dem at opretholde det samme niveau i hjemmets opgaver, som da de var yngre. Når mænd bemærker dette, skal de prøve på, ikke at give sig til at råbe ad hende.
Lad mig nu fortælle, hvordan jeg klarer den situation!
Da jeg blev fyret fra mit konsulentjob og valgte at trække mig tilbage fra arbejdsmarkedet i marts, blev det nødvendigt for Nancy at tage et fuldtidsjob, så vi kunne opretholde vores levestandard. Og det var kort efter, at hun var begyndt at arbejde, at jeg bemærkede, at hun begyndte at udvise tegn på sin alder.
Normalt kommer jeg hjem fra fisketuren eller jagten samtidig med at hun kommer fra arbejde…
Og selvom hun ganske udmærket er klar over, hvor sulten jeg er, så siger hun altid, at hun lige er nødt til at hvile en halv time, førend hun begynder på aftensmaden. Jeg prøver mit bedste på, ikke at råbe ad hende. I stedet siger jeg, at hun bare skal tage sig god tid og ellers bare sørge for at vække mig, når hun langt om længe får middagen på bordet.
Hun plejede også at tage opvasken, så snart vi var færdige med at spise. Nu er det ingenlunde usædvanligt, at den står der i flere timer efter vi har spist. Jeg gør mit bedste, ved at fortælle hende - gentagne gange - hver aften, at opvasken søreme ikke klarer sig selv. Jeg ved, at hun sætter pris på dette, for det lader til at hjælpe hende til at få taget opvasken, inden hun går i seng.
Nu da hun er ved at blive ældre, lader hun til at blive langt hurtigere træt end førhen.
Vores vaskemaskine og tørretumbler befinder sig i kælderen. Nogle gange siger hun, at hun bare ikke kan klare endnu en tur ned ad de trapper. Jeg gør ikke noget stort nummer ud af det. Så længe hun sørger for at have vasketøjet færdigt til næste aften, så er jeg såmænd villig til at se igennem fingre med det. Og ikke alene det, men hvis jeg ikke lige står og skal have noget tøj strøget til brug til mandagsmødet i logen, eller onsdags- og lørdagspokerklubben, eller tirsdags- og torsdagsbowlingen, fortæller jeg hende da gerne, at hun godt kan vente til næste aften igen med at stryge tøjet. Det giver hende så til gengæld lidt mere tid til de andre små opgaver, såsom at vaske hunden, støvsuge og tørre støv af. Desuden betyder det jo også, at når jeg kommer hjem med en god fangst fra fisketuren, at det giver hende mere tid til at gøre fiskene ordentligt i stand.
Nancy er begyndt at beklage sig lidt mere, fra tid til anden. F.eks. vil hun sige, at det er svært for hende at finde tid til at handle ind, betale regninger m.m. i frokostpauserne. På trods af hendes klynken, fortsætter jeg med at indgyde hende opmuntring. Jeg fortæller hende, at hun bare kan fordele ærinderne over flere dage. På den måde skal hun ikke stresse så meget. Jeg minder hende også om, at det ikke ville skade hende at skippe frokosten helt og aldeles fra tid til anden, hvis I forstår hvad jeg mener.
Og selv det bare er små simple opgaver, som hun er i gang med, så lader hun til at have behov for flere pauser. Nu er hun ligefrem nødt til at holde en pause, selvom hun kun er halvvejs færdig med at slå græsplænen! Jeg prøver på, ikke at gøre hende flov over at have brug for de små ekstra hvil. Jeg siger til hende, at når hun alligevel holder sig en lille pause, kan hun ligeså godt snakke med mig til jeg falder i søvn i hængekøjen på terrassen.
Jeg ved, at jeg sikkert virker som en sand helgen, når man tager i betragtning hvordan jeg yder moralsk støtte til Nancy hver dag. Jeg siger ikke, at det er let at udvise så meget betænksomhed. Mange mænd vil nok finde det svært, nogle måske endda umuligt. Ingen ved bedre end jeg, hvor frustrerende kvinder kan blive når de bliver ældre.
Men, hvis dette lille brev får jer til at råbe bare lidt mindre ad jeres koner, så vil jeg mene at det ulejligheden værd at skrive dette ned.
George
NB!
George blev begravet 26. april - Nancy blev frifundet 28. april!
tilføjet af

når mænd er værst

he he den var sød
tilføjet af

HAHA

Var DYBT foraget indtil jeg læste NB. Den er grineren, og måske et billede der passer ind i Soulmates billede af et perfekt forhold. HEHE
tilføjet af

Netop

Af en eller anden grund..... kom jeg også til at tænke på Soulmate da jeg læste det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.