14tilføjet af

Har vi et alternativ ?????

Som landet ligger for øjeblikket, er det svært at spå, om pest er værre end kolera. Eller omvendt.
Vi har p.t. en borgerlig V-K regering, i praksis ledet og styret af Dansk Folkeparty (DF).
Og i kulissen har vi så en såkaldt opposition, hvis eneste mål er at overtage magten og patentklæber-taburetterne ved en ny regeringsdannelse.
Men lad os nu se, hvad et eventuelt lynvalg reelt har at tilbyde sine hårdt prøvede vælgere:
Den nuværende borgerlige regering har følgende lig i lasten:
* Connie Hedegård, ny miljøminister, har ”vendt på en tallerken” i en såkaldt BILKA-byggesag, som nu kommer skatteyderne dyrt at stå.
* Tove Fergo, kirkeminister, har på nepotistisk vis givet sin ægtemand og præst lønforhøjelse, og har så meget rod i regnskaberne i sit kirkeministerium, at hun og ministeriet er blevet sat under administration.
* Finansminister Thor Pedersen, har været tilmeldt folkeregisteret på sin sommerhusadresse, hvilket er ulovligt, både efter dansk lov, men også efter EU reglerne
* Bent Bendtsen ( C ), der sværger til de sande familieværdier, har p.t. en søn i fængsel, dømt for narkotikabesiddelse m.v.
* Peter Brixtofte (V), er blevet ekskluderet af partiet Venstre, efter sit eventyr som tørstig borgmester i Farum. Kommer skatteyderne dyrt at stå.
* En pædofil venstremand har trukket sig frivilligt fra regeringspartiet Venstre.
OSV, OSV.
Og her er så alternativet, med tilhørende skeletter i kosteskabet:
* Kommende statsministerkandidat, Mogens Lykketoft (S). Har dolket både tidligere statsministre fra samme parti, Svend Auken og Poul Nyrup Rasmussen i ryggen. Ekspert i at skabe splid både indenfor og udenfor egne rækker.
* Ritt Bjerregård, har så mange lig i lasten, at ingen aner det reelle antal.
* Jens Kramer Mikkelsen (S), forlader borgmesterstolen i Københavns Kommune, efter at have rejst til Australien med sin familie, for penge der var tiltænkt de hjemløse.
* Der udspinder sig en magtkamp om borgmesterstolen blandt socialdemokrater. Og en endnu større kamp om diverse bestyrelseshverv – på lønlisten forstås.

Mit beskedne spørgsmål til SOL-debatten er: Føler du dig overbevist om, at du har gjort en forskel, når du sætter dit kryds ved et parti ?.
Og hvad mener du er alternativet ?.
tilføjet af

Ja, selvfølgelig

Selvfølgelig gør det en forskel at stemme.
Men det kan godt være, at vi skal prøve, at stemme på det mindst krimimele parti. ;-)
tilføjet af

Synes at du

som mange andre debatører har svært ved at holde tingene helt adskilt.
1) Connie Hedegård vender på en tallerken. OK Relevant nok, men der kan være årsager man ikke lige kender, men i bund og grund ok!
2)Tove Fergo, OK man kan ikke have rod i ministerierne af sådan karakter.
3) Thor Pedersen, ikke helt OK da det ikke har noget med hans ministergerning at gøre. Om man så kan lide manden eller ej er en anden sag.
4)Bendt Bendtsen, bestemt ikek relevant, da det er ham der stiller op og ikke hans søn. Alvorligt tilfælde af manglende adskillelse af relevante forhold.
5)Peter Brixtofte, totalt irrelevant da manden jo heller ikke er medlem af hverken Venstre eller et regeringsparti. At manden drak har intet med tilhørsforhold at gøre.
6)Oppfeldt totalt irrelevant og manglende adskillelse, da det jo er mandens private sexuelle tilbøjeligheder og ikke partipolitik.
7)Lykketoft relevant nok, da manden har et troværdighedsproblem.
8) Egentlig også relevant nok da det er embedsførelsen det er galt med.
9) igen egentlig ok da det er misbrug af embede det er galt med.
Personligt mener jeg at man skal skelne klart mellem hvad der er embedsmisbrug eller dårlig forvaltning af sit pålagte embede, eller om der er tale af ting der i bund og grund hører under privatlivets fred og er ting der ikke berører vedkommenes embedsførelse.
At begynde at føre valgkamp på de omtalte grundlag svarer til at føre valgkamp på amerikansk. Det er ihvertfald ikke hvad jeg ønsker.
Bortset fra det, så forstår jeg nu heller ikke den dybe opsplitning af partier. Laver socialdemokratiet en god ting en dag de sidder i regering, ja så burde alle vel kunne tage hatten af for det og ligeledes for den siddende regerings vedkommende, men oppositionen har altid for travlt med at rakke ALT ned som en siddende regering foretager sig.
Vi kan da ellers altid lære af hinanden tiltrods for meningsforkelle. Ingen gør alt forkert, man vil altid gøre noget rigtigt og også ofte ting som modparten slet ikke havde tænkt på.
Jo alle gør en forskel ved at stemme, uanset om man er på det vindende hold eller ej.
tilføjet af

Ingen sammenblanding

Til "anonym".
Mener ikke at det er irelevant, hvad man gennem et privatliv har foretaget sig. Man tager vel gerne sine vaner - gode som dårlige - med på arbejde.
Og det er jo ikke så heldigt, når arbejdet går ud på at fabrikere love.
Amerikanske tilstande, siger du....
Det har vi sku da allerede. Alle ved f.eks. at Per Stig Møller har fået en spritdom for over 25 år siden. Det var dengang han studerede til Cand. Pol.
Hvis du tilmelder dig et aftenskolekursus, vil du have en sæson til at gøre dig klog på stoffet.
Og når eksamen kommer, bliver du målt og vejet på, hvad du kan levere til censor.
Jeg nævner "aftenskolekursus", fordi det i princippet handler om det samme
Nemlig ikke om, hvad man med store armsving lover man vil gøre, men hvad man reelt har gjort (eksamen).
tilføjet af

Netop

Du bedømmes på hvad du har gjort, men at sidestille det med hvad et parti også står for er for langt ude, men desværre grundlæggende en ting der bliver mere og mere In.
Yder mere er hverken Brixtofte eller Oppfeldt længere medlem af Venstre.
Jimmy Star er heller ikke med i Socialdemokratiet.
Det jeg mener er blot, at man skal forsøge at holde sig objektivt til tingene og ikke ty til letkøbte argumenter.
Fatter ikke helt din sammenkædning til aftenskoler, men OK. :-)
tilføjet af

Brixtofte og hans mønstrekommune.

Peter Brixtofte druk er da det mindste problem.
Både den lokale SF’er og daværende finansminister Mogens Lykketoft råbe vagt i gevær og sagde, at der var noget rivende glat med økonomien Farum.
Mens Venstre sagde at Mogens Lykketoft ikke skulle blande sig i det kommunale selvstyrer og hylede Farum som en liberalistisk mønsterkommune.
Han fik fuldopbakning af både Venstres folketingsgruppe og Venstres gruppe i byrådet. Der var ingen der stillede kritiske spørgsmål. Ellers måtte de da have opdaget, at den var gruelig gal.
tilføjet af

Piisst

Lige til din oplysning, så er Brixtofte ikke længere medlem af Venstre. Han er medlem af CD og må ikke stille op til folketinget for dem.
Så ham behøver du ikke bekymre dig om til næste valg.
Jeg kan godt se, at du hylder Lykketoft. Manden der har snigløbet 2 af sine egne formænd allerede. Han er virkelig sympatisk!
Hvad med at holde dig til et eller andet sagligt som du måske har forstand på? Eller i hvertfald noget som du kan udtrykke dig om, hvor det blot antydes at du besidder en smule intelligens?
tilføjet af

Tal pænt ...

... og fordomsfrit til din modpart.
Jeg er ikke socialdemokrat. Men du SKULLE bare finde til andet, som du kunne bruge imod mig, ikk’?
tilføjet af

Hvorfor gjorde Lykketoft ikke noget???

Var det hans håb, at Peters trone ville vælte og falde ned som en appelsin i Socialdemokraternes turban???
tilføjet af

Partiprogrammer er menneskeskabte

Hør nu her, ”anonym”. Jeg har forholdt mig politisk neutral i dette debatoplæg.
Således kan jeg dele øretæver ud til både regering og opposition, med hensyn til skeletter i skabene.
Og jeg behøver jo ikke fortælle om alt det vidunderlige, de alle sammen har i godteposen, for det skal de nok selv – med armene højt hævet i luften – huske at få fortalt vælgerflænget.
Men jeg holder nu fast ved, at de personer der er / går ind i politik, må sørge for at holde deres stig ren – både forud og bagud!. Ellers skal journalisterne og oppositionen nok finde skeletterne frem for offentligheden. Hvad det angår, ja så skal vi ligne USA. Vælgerne har krav på at vide indgående, hvilken fortid deres valgkandidat måtte besidde. Den enkelte partileder må drage omsorg for, at der ikke er ”fejltagelser” på medlemslisten i egne rækker.
Vi er vist begge enige om, at mange af mine eksempler viser, at der ikke altid er overensstemmelse mellem en politiker, og det parti og tilhørende partiprogram, vedkommende repræsenterer.
Da det jo er politikerne, der laver landets love, bør disse følgelig også være de første mønster-eksemplarer, til at overholde disse love.
Mine eksempler viser bare en tendens til det modsatte.
PS. Nu du siger det, Jimmy Star var butikstyv da han var medlem af folketinget for Socialdemokratiet.
tilføjet af

ja da.

Men jeg svarer også ærligt hvad jeg mener. Og når jeg mener at du er for langt ude i din argumentation og vrider tingene ud af deres sammenhæng, ja så vil jeg også påstå og udtrykke mig som jeg gjorde :-)
Dermed tænker jeg ikke ringere om dig som menneske, blot om din måde at fokusere på.
Man kan ikke i al fremtid skele til hvad Brixtofte gjorde i sammenhæng med Venstre, da manden ikke længere er i Venstre. Muligvis burde Venstretoppen have set det komme, men en ting er lokalpolitik noget andet er landspolitik. Fogh kan ikke skulle holde øje med alt hvad der sker i kommunerne. Man må stole på at de folk man har til at løse en opgave rent faktisk gør det og at de gør det på betryggende vis.
Det er det samme i en virksomhed. Lederen kan ikke kontrollere alt, men må stole på sine afdelingschefer. Når og hvis det så går galt, så træder lederen til. Brixtofte er derfor også ekskluderet!
tilføjet af

delvist enig

Jeg kan kun sige at jeg delvist er enig med dig, men en ting er, at du kender en politikers eventuelle fortid, men er det sager der er totalt uvedkommende, så skal man også kunne abstrahere fra det.
At Per Stig Møller for 25-30 år siden havde en spritdom er da fløjtende ligegyldigt for hans varetagelse af udenrigsministeriet.
At en eller anden har haft sexuelle sidespring(ikke noget jeg kender til i dansk politik, men en hypotese) er da også totalt ligegyldigt for om man så bliver skatteminister. Det er den slags snavs som ikke hører hjemme i en valgkamp, ihvertfald skal vælgerne kunne skille tingene ad.
Ingen mennesker kan gå igennem livet uden at lave fejltrin, heller ikke politikere, men derfor skal man selvfølgelig bestræbe sig på at være et godt eksempel og træder man ved siden af, bør man tage konsekvensen af det og den er ofte hårdere for "kendte".
tilføjet af

Han måtte ikke gøre noget

Fordi kommunerne har selvstyre, som jeg skrev. Men han advarede. Og det ville jo være rimeligt dumt, hvis han bare ventede på, at det skulle gå galt.
Der er jo også socialdemokratiske vælgere i Farum, som skal være til at betale ”gildet”.
tilføjet af

DET ENESTE ORDENTLIGE PARTI

ER DANSK FOLKEPARTI. HÅBER AT PIA KÆRSGÅRD BLIVER DEN NÆSTE STATSMINISTER
tilføjet af

Tja. rart at se..

.. andre med samme tankegang som én selv.
LEvebrødspolitikere hele bundet og som sagt i mine tidligere indlæg i andre debatter ....
- OG BORGERNE MÅ FANDEN TAGE SIG AF !!!!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.