4tilføjet af

hanebånd

hvem eller hvilken myndighed skal man ha fat i for at høre om man må rykke sine hanebånd en ½ meter højre op og er der en anden løsning hvis de ikke må flyttes
tilføjet af

Ingeniør

Ved lidt anvendt matematik kan du via Træbranchens oplysningsråds pjeser selv regne dig frem til hvor højt dit hanebånd må sidde, og med hvilke befæstigelser det skal fastgøres (beslag, søm m.v.)
Alternativt bed din lokale ingeniør regne den ud for dig. Det kan vel ikke koste mere end én rådgivertime (ca. 600,-)
tilføjet af

hanebånd

Jeg går ud fra, at det er med det formål at skulle udnytte tagetagen. I så fald gælder det for spær med spændvidde mellem 6 og 11 m, og spærafstand mellem 0,8 og 1,00 m at:
Fra gulv og lodret op skal afstanden til hanebåndet være min 2,3m (frihøjde). Afstanden fra hanebåndets midterlinie og lodret op til spærenes midterlinie i tagkippen må ikke være mindre end 1/3 af målet fra gulvet og op til midterlinien i tagkippen.
Spændvidden er afstanden mellem spærenes understøtninger på muren, med mindre de er understøttet længere inde, typisk der hvor skunkvæggene er. Så er det afstanden mellem dem, der er spændvidden.
Hvis du har et meget smalt hus, feks et gammelt bondehus (hvor der sikkert også er lavere end 2.30 til loftet)
hvor spærspændvidden er mindre end 6 m (det jo nok derfor du støder hovedet mod hanebåndene) er spærene i forvejen så små, at det er lige ved at være ligegyldigt, om de er der, så jeg ville bare flytte dem op, så man kan gå under dem, typisk 2m.
tilføjet af

Ja, træbranchens

oplysningsråd nr.15 Hanebåndsspærfag
tilføjet af

Kontakt

Teknisk forbistring på din kommune, du skal nok i det mindste alligevel meddele dem ombygningen, de er næsten altid imødekommende overfor folk der er kvikke nok til at komme og spørge først.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.