24tilføjet af

GUD, findes han???

det her er nok mere et indlæg til de kristne!
Hvis Gud findes, hvorfor er der så så meget ondskab og had i vores verden?????
Og mener i Gud er en Han eller Hun??? eller hvad er Gud egentlig?
Hilsen en nysgerrig ATEIST!
tilføjet af

Jeg mener...

Gud er et begreb.
Jeg bruger gud som en forklaring på ting jeg ikke kan forstå.
Hvorfor startede universet?, hvordan startede universet?, hvad er meningen med livet? og hvorfor kommer der altid et ulige antal sokker ud af tørretumbleren?
Altså de spørgsmål jeg ikke kan finde en logisk eller videnskabelig forklaring på.
"Guds veje er uransagelige". Det er et begreb der dække over at man ikke ved bedre.
Nu hvor videnskaben forklare flere og flere af de ting jeg ikke forstår så får kristendommen mindre og mindre betydning for mig.
tilføjet af

Gud Findes

Nemlig. Inde i hovedet på den pågældende. Religion er "opfundet", så vi kan forklare det uforklarlige. Så vi har noget at støtte os til i svære tider. Jeg er også ateist. Jeg har ikke brug for en højere magt, når jeg synes det bliver for svært at regne ud hvordan det hele hænger sammen. Noget må stå hen i det uvisse, ikke alt kan have en forklaring. Det kan ikke alle mennesker acceptere, derfor er det en "gud" der har opfundet det hele. Desuden bruges religion, med en øvre dommer (Gud,Allah,osv), som retningslinjer for, hvordan vi skal opføre os, og leve vores liv. Følger vi ikke dette, sker der os noget slemt. Eller vi kommer ned i "helvede".
tilføjet af

Gud

Gud er hverken en hun eller han, men et det.
Nemlig det som du tror på...Min Gid er måske ikke din Gud...osv.
Univertets energi er min Gud ..
tilføjet af

U - OA

U - OA = Undskyld - Også Ateist ; Vil gerne sige noget alligevel, hvis det er ok...
Nej Gud HAN findes ikke, for det er ikke nissefar, med skæg og briller, der sidder med rynket pande og dømmer folk...eller alle de der fjollede billeder vi har i hovedet af en eller anden mand.
Gud er ikke en person...så ville "han" jo bare være en af os, en høvding eller sådan noget ik'?
Gud er en universalkraft, der holder liv i alting. Og det er ikke vores hopla-hej-her-er-jeg-levende liv jeg tænker på alene. Vi er altid i proces, også når vi dør, en cyklus som hele verden er en del af, som igen er en del af universet...
Man kan skabe en nøjagtig kopi af en amøbe...et et-cellet dyr/organisme, men man kan ikke give det liv.
Det dér liv...(?)
Og for at det dér liv kan gro, er vi nødt til at give af den kraft. For det er det, der bor inde i os, det vi KAN give videre. De levende organismer kan godt leve af det, de får tilført af mad og drikke, men der mangler et eller andet....tada
Kærlighed
Intet lever uden kærlighed. Gud er kærlighed. Bor indeni os, og vi skal give af det vi har, for at det kan gro videre, for at andre kan leve, og vi selv kan leve.
Jim Morrison fra The Doors Skreg gennem en megafon:
YOU CANNOT PARTITION THE LORD WITH PRAYER
Det er det klogeste, der nogensinde er sagt. Svært at oversætte. Jeg har mange bud på det, men de kommer kun tæt på, ikke helt ind til kernen....men den gud "The Lord", han snakker om er universal. Kan ikke beskrives eller begrænses indenfor nogen bestemte rammer, ejes da ikke mere af nogen end andre!
Nissefar bor i himlen sammen med julemanden, tandfeen, skovtrolden, Allah, Jehova, alle dem fra Valhalla, alle øvrige variationer over Gud-temaet fra hele verden, bøhmanden, elverkongen, havfruen, heksemutter med det gule-grønne hår og alle spøgelserne. De findes allesammen, ellers snakkede vi jo ikke om dem, men de eksisterer kun i fantasien, eller som trusler, så vi kan opføre os ordentligt.
Kærlighed er virkelighed
Sorry hvis det lyder som en søndagsprædiken, dit indlæg inspirerede mig bare...
Værsgo' at skylle :o)
tilføjet af

Jammen hvorfor ikke tro....det gør jeg

Jeg tror ikke at Gud er en universiel kraft. Jeg er overbevist om at han har skabt alle ting og dermed også mig. Jeg ser ikke bibelens vejledninger som muligheder for at fordømme eller sende folk i helvede. Men en designmanual til os mennesker, så vi kan se hvad meningen er med os og hvordan vi skal forholde os til hinanden. Helvede er fravær af Gud, hvis du ikke ønsker at have fællesskab med Gud, så får du det heller ikke. Valget er frit.
Gud er kærlighed, han har ofret sig selv for alle mennesker, for at kunne være sammen med os. Det kan man da ikke sige nej til.
Videnskaben kan forklare mange ting i dag, eller rettere give en teori om hvordan tingene hænger sammen. For mig er det ikke ensbetydende med at Gud ikke kan være udgangspunktet for det hele. At der er system i tingene, at økosystemet virker så godt, er for mig ikke ensbetydende med at Gud som skaber ikke er mulig. Jeg forsøger ikke at gøre skabelse og evolution til en og samme ting. Jeg tror på skabelsesberetningen selv om det måske er lidt naivt?
Gud elsker alle mennesker også dem der ikke elsker ham... Guds fred JHP
tilføjet af

Gud lever

Hej Ateist.
Jeg kan sagtens forstå at du har svært ved at tro at der er en Gud og i dette tilfælde at han skulle være god.
Jeg tror dog at dette er tilfældet.For at forstå dette vil jeg starte ved fortællingen om Adam og Eva, hvor ondskaben kom ind i menneskets liv.
Det var sådan at Gud havde skabt mennesket og han elskede det så højt, at han ønskede at de selv skulle vælge om de ville elske, tilbede og tjene ham.
Derfor fik de valget og valgte Gud fra ved at lytte til slangen, Satan.
Ondskaben i verden skyldes derfor at Gud fra begyndelsen gav mennesket en fri vilje til at vælge imellem godt og ondt. Som verden ser ud i dag, kan vi desværre se det forkerte valg synd og ondskab overalt.Sådan er verden, men Gud har igennem sin søn Jesus Kristus givet mennesket en mulighed for at tilhøre ham og en dag leve en evighed hos ham ved at tro at Jesus er gået i døden og har betalt for vores synder hvis vi tror det.
Om Gud er en ham eller hun. Gud er ikke på den måde en han eller hun. Gud er en treenig Gud Bestående af Gud fader, Gud søn og Gud Helligånd og "han " benyttes derfor.
Jeg håber at dette giver stof til eftertanke
Med venlig hilsen Den kristne
tilføjet af

Kendt af Gud, Pige kristen...

CITAT: "Jeg ser ikke bibelens vejledninger som muligheder for at fordømme eller sende folk i helvede. Men en designmanual til os mennesker, så vi kan se hvad meningen er med os og hvordan vi skal forholde os til hinanden." Ja, det er det kristne gør. Men det er også menneske der har skrevet bibelen. Med rette formål, det tror jeg også på. En retningslinje, et håb når der ikke er andet. Pige kristen, skriver at Gud skabte Adam og Eva. Men hvem skabte så Gud. "Han" har måske været her altid. Det er ikke bare ulogisk, det er også umuligt. Hvordan kan man så forklare det. Eller skal alt bortforklares med religion, når det synes en smule uforklarligt!?
tilføjet af

Nænej

Jeg er bestemt ikke ateist, for jeg synes det er en skam at tilrettelægge sit liv efter ikke at tro på noget som helst. Men en gud tror jeg bestemt ikke på. Alene at skrive det med stort er for mig en bekræftelse af at der er noget at være underdanig og den går ikke!
Nogen gud eksisterer ikke og jeg mener at de der tror er uoplyste mennesker. Ikke desto mindre har det hjulpet nogen. Men når det hjælper nogen at have noget at tro på behøver det jo ikke at være en gud. DEt er bare det letteste, for troende folk er tit SÅ søde. Det er da klart! De vil gerne have dig ind til dem. Oftest ganske ubevidst. Kommer der en hjemløs hjem og banker på min dør giver jeg ham da vand uden at være troende.
Men det der er vigtigt at have er en tro på, at det nok skal gå. Jeg er blevet tvunget ind i et fællesskab, der på ingen måde er rettet mod ngoen religion, nemlig nar-anon. Men alligevel indleder de deres sindsrobøn med Gud..... og der står jeg af.
Men så var det, at jeg fattede, hvad de mener. De hengiver sig meget til deres højere magt.
Det er det, jeg mener med at have en tro på at det nok skal gå. "At give slip i det".
Giv slip i det betyder ikke at lade sig styre af noget andet, men at slappe af, se på situationen, lad tingene ske, som de nu engang vil det, og lyt til din sunde fornuft, når du handler.
For mig er det gud, dog uden at være gud. Hvis du ser på en troende så er det i bund og grund det, de allesammen gør. Og hvis man behøver en ældgammel bog og døde mennesker til at fortælle en det, så er der noget galt!

Nu vil jeg tilføje to ting:
1) Dette refererer ikke til ultrareligiøse og sekt-orienterede. De er bindegale og der er intet håb. Syge og stakkels mennesker.
2) Jeg har stor respekt for at noget som bibelen har kunnet eksistere i så mange år og tryllebinde så mange mennesker. Slet ikke noget der.
Tak fra mig.
tilføjet af

Med respekt for indlægsforfatteren

Synes jeg ikke det er det rette sted, jeg bruger alt for meget rum til at forklare om det jeg tror på. Indlægsforfatteren søgte nogle svar fra kristne mennesker. Og det er det, der skal fylde den her debat. Jeg følte mig bare fristet til at blande mig, når han spørger om Gud findes. Så ville jeg lige give min udlægning i discountform kan man sige. Hvis Gud findes, så gør han det jo nok, hvad enten vi tror på ham eller ej.
tilføjet af

TRor du stjernerne kom af sig selv?!? -Det skal jo starte somewhere..

Heysa.. Jeg faldt lige over dit indlæg her på SOl.. Jeg tænker tit på træerne, dyrene..meneskene.. ALT på hele jorden er bar skabt SÅ fantastisk perfekt.. Jeg tror virkelig ikke, at jorden kan have dannet sig selv te' at blive sådan.. der bliver altså nødt te' at være en skaber bag det!!
Og hvis nu vi taler om Darwin-teorien, så forstår jeg ikke, hvorfor mennesket ikke stadig bliver ved med at udvikle sig..Vi har jo været mennesker i 2000 år..
Det du skrev om hadet, der findes i denne verden, har jeg sandelig oggså en kommentar te'!!(Hvis vi ser på det fra Kristendommens side) Vi må ej forglemme, at der ås' er en djævel, han er den onde, og det er ikke Gud, der skaber splid og had mellem mennesker.. Det er djævelen
Jeg tror, at mennesket blev skabt med en fri vilje, og hvis alle gør, hvad der passer dem.. Jaeh så kommer der automatisk krig og ødelæggelse.. Måske derfor budet: "Elsk din næste" er der.. Hvis vi altid taænkte på vore medmennesker, ville der ikke være så meget ont i verden..
Jeg er selv kristen, 100% overbevist om, at der en Gud i himlen, der elsker mig, som jeg er, med alle mine fejl og mangler..
Jeg har set ben vokse ud, og er selv blevet helbredt for smerter i ryggen, der er virkelig mere mellem himmel og jord!!
Jeg håber, at du kan bruge alle mine ord te' noget. Hvis ikke..Så er det ås' ok, bar' hav en lækker dag, for den kommer kun een gang.
tilføjet af

Lad være med at undskylde..

Lad vær' mæ' at undskylde.. Jeg synes ikk, det er nødvendigt; Jeg synes, det er fedt, at du kom med en en kommentar. Alle andre der havde kommenteret indlægget var sandsynligvis kristne, så jeg synes bar det er godt med noget afveksling.. Det kan blive lidt ensformigt kun at høre tingene fra en synsvinkel.. Viser at du er et betænksomt menneske, fordi du undskylder.. Respekt te' det!
tilføjet af

Altid modsætninger

Hvorfor er der så megen ondskab hvis Gud findes?
Et stort spørgsmål, men husk der er altid det modsatte.

Mæt - sulten
Lys - mørke
Vågen - træt
Hvid - sort
Osv. Derved Gud - Djævel. Ifølge biblen var han endda en af Jesus´ deciple som forrådte Jesus. Hvis altså jeg husker rigtigt, da det ikke lige er biblen jeg husker bedst.
tilføjet af

Lucifer

Det var Lucifer, "Lysbæreren", som var guds højre hånd. Han ønskede at være gud, og blev kastet i afgrunden.
Kaldes også Satan...modtstanderen.
tilføjet af

Judas

Var den discipel der forrådte Jesus ved det sidste måltid at give ham et kys på kinden så soldaterne kunne se, hvem det var de skulle pågribe.....Et Judaskys.
tilføjet af

Tror du virkelig

Før du begynder på de biologiske spørgsmål så bid lige mærke i at Darwins teorier starter mindst 18 millioner år tilbage i tiden. Hvad tror du så 2000 år gør. Og jo vi udvikler os. Vi er bl.a. blevet højere. Men vi kommer ikke til at udvikle os meget mere. Vi udviklede os i de tidligere tider fordi det galt om at overleve. Det gør det ikke mere. Idag ved vi at vi overlever. Vi har et tilpasningssamfund hvor vi bliver passet i ender og kanter. Der er ikke brug for at vi udvikler os. Endnu
Du spørger 'Hvor komemr træer, stjerne osv. fra.' så har jeg et spørgsmål til dig: Hvor komemr Gud fra?
tilføjet af

Realisme

Jeg kan godt se hvorfor nogle har brug for en Gud at henvende sig og bede til. Det har jeg da også selv engang imellem. Men om han så i virkeligheden findes tror jeg ikke. Vi mennesker har bare altid haft et behov for at vende store spørgsmål mod himlen. Jeg tror ikke på den skabelse der finder sted i biblen. Jeg tror det var et Big Bang der startede det hele. Hvad der var før det kan vi jo så altid spekulerer på og bruge som grund til at det ikek skete, Men hvad med Gud? Hvor kommer han fra?
Men min pointe er at: er det ikke ligemeget om der findes en Gud eller ej. Er det vigtigste ikke at ha et håb for det der kommer efter døden. Vi får det alligevel aldrig at vide. Om Guden hedder Gud, Allah, Budda, Krishna eller hvad de nu hedder alle sammen er mig ligegyldig. De er kun kommet fordi vi har haft brug for at vende vores tanker og uforklarlige hendelser mod noget størrer og endnu mere uforklarligt
tilføjet af

svar

svaret finder kun ved at spørge dig selv om hvem der skaber det. historien peger på den hvide mand altid.
tilføjet af

TAK.....

Tak for alle jeres indlæg.... det var rigtig spændende at høre om jeres holdninger til "gud"....
tilføjet af

COOL !!!

Velskrevet.
tilføjet af

Så enkelt. Men dog så smukt

Gud er de fire grundkræfter. Det er dem der former universet og holder sammen på os alle.
Det er dem der får solen til at lyse og det er dem der har lavet denne jord. Det er min gud.
tilføjet af

Hørt!

*
Hørt!
*
tilføjet af

ateister altid blander

'

En ting der undre mig er, at ateister altid blander sig? Og fortæller alle andre hvor dumme de er hvis De tror på Gud hvorfor gør I det når I ikke tror på noget? Vi bebrejder ikke jer at I ikke tror på noget.
'
tilføjet af

Kunne nogen ikke tåle at høre sandheden ???

I er da nogen stakler.
Vågn op til virkeligheden, Ignoranter.
Der er jo ingen gud, det er en hysterisk idé skabt da folk troede at himlen faldt ned når det tordnede.
Life is hard, and then you die !!!
Thats it !
Til mod.
M.I.S. ;-)
tilføjet af

Gud? Religion?

Religion er et værktøj for de stærke, til at kontrollere de svage.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.