5tilføjet af

Gammelt, mørkt skrivebord, hvad gør man?

Hejsa
Jeg har et meget gammelt antikt skrivebord fra min oldefar og det er så stort og så mørkt, at det bare ikke er til at have stående nogle steder, men jeg vil ikke sælge det. Har I nogle forslag til, hvordan man kan gøre det lysere?? Evt. med lamper, billeder etc.?
Tak
Kristine
tilføjet af

tja

er det bejset.er det lakeret.er det behandlet med olie.er det behandlet med voks.er det behandlet med fernis.er det sæbe behandlet.det skal du finde ud af før du gør noget ved det,men snak med en antikvitetsforhandler,han ved besked.held og lykke med det.
tilføjet af

Ja, masser af forslag

....men det få du ikke af vide. Du må da ikke gøre det lysere, det er jo lige før, det er en dødssynd, så hellere sælg det til højstbydende. Hvor i landet bor du?
tilføjet af

Du må

Ikke mishandle det, det skal bevare sin patina, men giv det en tur med hvid vaselineolie, den er syrefri, og så skal du bare se vilken glød og sjæl du får frem
Mvh
En tidlige restaurerings mand'
tilføjet af

Lysere look !!!

Som jeg læser dit indlæg, ønsker du ikke at male, afsyre e.l bordet ???
Hvis dette er forstået korrekt kan du beholde kontorlooket ved at købe et lækkert skriveunderlag i hvidt (vælg ikke kridt hvid) læder, som vil passe flot til et mørkt stort skrivebord. Køb det i en stor størrelse, så en stor del af bordpladen bliver lys.
Der til en lækker stilren (enkel)lampe, evt. en stål fod og en hvis skærm i en blød form. Hvis du vælger en lidt større skærm vil du opnå en hyggelig "stueeffekt" og samtidig godt med lys på underlaget som jo vil skinne igen, da det er hvidt.
Lampen placeres i den ene side af bordet og en buket farvestrålende blomster eller to stk. orkideer i hvide firkantede potter...... og så hvad du ellers holder af og syntes er smukt at se på..... Der er mange muligheder. Kun fantasien sætter grænser.
Håber det kunne inspirere dig lidt.
tilføjet af

mig igen

JEg har bestemt IKKE tænkt mig at male det hvidt. slet slet ikke. Det ville være rigtig synd. Det var mere med indretning. Med god ide med et læderunderlag. Der står i forvejen en Le klint lampe i siden af bordet og det giver meget lys. Men det er svært med sådan nogle store møbler, når alt nu til dags skal være hvidt...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.