13tilføjet af

"Gæster"

Hvor er det egentligt ærgeligt.. Jeg startede et indlæg tidligere (Ny i Danmark) om at man som indvander burde opfatte sig selv som en 'gæst', og derfor opføre sig som en sådan når man kom til et fremmed land. Ikke bare komme brasende med brede armbevægelser og forvente at alle og enhver indretter deres liv efter en selv. At nøglen til at blive en del af 'familien' er at opføre sig som en velkommen gæst, og lade tid og erfaringer gøre resten.
Nogle indvandrere, valgte at læse det som et racistisk udtryk for at de aldrig ville blive accepterede. Tja, når man vælger en paranoid tilgang til det danske samfund, er det ikke underligt man føler sig diskrimineret.... Vil man misforstå alt som racistisk er det svært at undgå det...
En anden gruppe der tog ordet til sig, var en flok racister, der beklageligvis tog ordet 'gæster' til sig, netop med betydningen 'en udefra der aldrig kommer til at høre til'... Det er faktisk det sidste jeg vil beklage, hvor er det ærgeligt, at et ord som 'gæst', en velkommen fremmed, skal misbruges på den måde, og gøres til et nedsættende skældsord! Det er beklageligt, og var bestemt ikke den oprindelige mening med ordet...
Der imellem, blandt de der ikke lå i hverken den ene eller den anden grøft af fremmedhad og mistro, var en masse, der læste hvad der stod.
Så kan man kun beklage igen og igen, at had, mistro og racisme skal få selv et positivt ord som 'gæst' til at få en ond og negativ betydning på den måde. Øv!
tilføjet af

Enig

Der er altid folk, som vil fortolke andres ord, så de passer ind i deres eget kram.
Religion er et andet godt eksempel.
tilføjet af

du har ret

gæster er personer, der er inviterede, og inviterede har ifg alm dannelse ret til en ordentlig behandling.
Det ses tit i samfundet, at den spejling man møder omverdenen med, kommer tifold tilbage.
Møder vi vores gæster med venlighedhed og imødekommenhed, så får vi det tilbage.
Emma Gad, vi gider ikke..........det var nu ikke så dumt.
Den hyperegoisme, der ligger til grund for mangen en handling i dagens Danmark ødelægger mere end den bygger op.
VH
En gammel hund
tilføjet af

enig

Jeg har ikke læst den tidligere debat, men vil give dig ret i, at møde "værtslandet" med åbne arme giver flest åbne arme tilbage. Er ikke så meget i debat foraer på internettet mere, som jeg har været, men har lagt mange ord ind for en bedre holdning til gæster/ folk af anden etnisk herkomst, før i tiden.
Arbejder inde for psykiatrien og har arbejdskollegaer, som over fo de danske kristne bruger er helt ok, men har en dybt forvrængt holdning til bruger med f.eks muslimsk baggrund. SUK, det er simpelthen under bæltestedet, at dømme folk alene fordi de hedder mohammed og er muslim.
Jeg vil sgu ikke dømmes på at jeg er skandinavisk pige. Giver mig myrekryb bare at tænke på sleske typer der tager dette alene for, at man vil i seng med dem.
Oline
tilføjet af

ja!

Ligegyldigt hvilken holdning man giver udtryk for herinde, blot den har det mindste med indvandrere og opførsel at gøre er man stemplet som racist! Man er et forfærdeligt menneske og totalt blottet for følelser!
Du må godt skrive/sige at rockere er kriminelle der styrer narkomarkedet, men sig at en anden generations indvandrer er en voldelig kriminel, så stemples du!
Og ja, der er også en del i den modsatte grøft der griber en hver lejlighed til blot at komme med negative klicheer. OK at de har en negativ holdning (har jeg nok også selv indimellem), men man kan da give udtryk for den med et pænt sprog og med en saglig debat, istedet for blot at skrive f.eks. " Alle de skide p..... skal ud!" og så slut.
Ingen af måderne er velegnede til en debat efter min mening!
tilføjet af

Etnocentrisk!

Mage til vrøvl!
Når danskere tager til Tyrkiet og vil opleve deres kultur!, ikke nødvendigt at bruge penge på det, man kan bare tage til Nørrebro!
Men gider man bruge penge på det er der i rejsebeskrivelserne skrevet at kvinder ikke må gå i lårkort?! Og hvorfor så det, jo Tyrkerne kunne jo få en "dims" de ikke kan styre og turister skal som minimum have et "malketørklæde" om skallen for at de er glade!
Hvor går ferien hen iår?!
Mallorca og grissefest! Fy for h......!
Kan godt lide andre lande, men ikke hvor man i turistområder skal iføre sig en masse stof, og så i 40 g. varme og så holde sig væk for de rabiate indfødte!

Såre enkelt!
tilføjet af

Ja det er

trist med alle de udlændinge, der holder til i udlandet !!!
tilføjet af

Tag nu på ferie!

Og kom ikke hjem igen!
tilføjet af

Indrøm det

Du kommer til at savne mig !!!
tilføjet af

Savner dig!

Kan næsten ikke vente!
tilføjet af

Kulturklynger

Du nævner, at mit indlæg skulle være vrøvl, hvilket jeg mere end gerne vil svare på, hvis bare jeg kunne forstå resten af dit indlæg. Det fremstår sjovt nok som komplet volapyk for mig, så hvis du omskriver det, så skal jeg nok komme med et svar.
Jeg vil dog komme med et vildt gæt, hvor jeg formoder, at du ikke fattede min pointe, da du på et tidspunkt nævner Nørrebro. Pointen var netop, at vi ikke bør fordømme indvandrerne for at samle sig i grupper, når danskerne gør det samme i udlandet. Her taler jeg om udenlandsdanskerne, og ikke turister, selvom det ikke er længe siden at mange tog til dansk grisefest på Mallorca, som du selv nævner.
tilføjet af

Flygtinge Hjem JUBIIIIIII

Så kommer der endelig gang i hjemsendelsen af flygtninge,og det er bare blevet et godt signal til os danskere.Endelig kan vi få disse nassere ud af landet.Det er special Irakere som ryger hjem,og afviste asylsøgere der skal ud.Hvad med alle de andre landes flygtninge?Ja,det bliver forhåbentlig også deres tur med en enkelt billet til deres hjemland.Her trænger virkeligt til at blive ryddet op i landet,ang disse nassere og bedrager,som kalder sig flygtinge.Lort med dem,de er i landet for at nasse,og bare lave ikke en skid.Ud med disse svin.Godt regeringen endelig har fundet deres rette plads,med udvisning af disse nassere,men det er bare for sent,i nogle tilfælde.Disse somalier som er den værste slags af flygtninge,skal expres ud af landet,hele bundet.Disse getto dannelser er en hån mod danmark,som ikke før kendte til den slags.Dette er boligforeningen og kommunes eget skyld at det er bleve sådan.
Ja.Lad os få renset ud i danmark,send flygtninge ud af landet hurtigst muligt.Muslimer er ikke velkommen i mit land.
tilføjet af

Det har været en svær tid!

Julegaven kommer desværre ½ år for tidligt!
Glædelig jul, Nissebørge?!
tilføjet af

skræmmende

Jeg stopper vist aldrig med at blive rystet over et indlæg som dit... se nedenfor.
1) Hvordan kan du juble over, at vi sender flygtninge hjem? - Forstår du hvad ordet flygtning betyder?
2) Er det ikke fair at vi hjælper mennesker, der kommer fra et land, hvor vi danskere fører krig? (Irak, hvis du skulle være i tvivl)
3)Et indlæg som dit udtrykker en fuldstændig manglende evne til at leve sig ind i andre menneskers oplevelser - hvor er din empati?
4) Dette er heldigvis ikke dit land alene! - Og i det land - Danmark - hvor jeg er født og opvokset (men hvor jeg ikke ønsker at mine fremtidige børn skal vokse op, hvis fremmedhadet fortsætter med at stige), er muslimer (og andre) MERE end velkomne! - Jeg byder dem gladeligt velkommen.
5) Fra et rent økonomisk synspunkt har vi brug for arbejdskraft - både faglært og ufaglært. Lige nu er holdninger som dine med til at gøre at danske virksomheder har svært ved at fastholde udenlandsk arbejdskraft, da de og deres familier ikke trives i deres møde med DK. Og det ses allerede på opbremsningen i væksten hos danske virksomheder.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.