7tilføjet af

Forskellen på cyberspace og Internettet?

Hej....
Jeg er i gang med at skrive en opgave om Internettet. I den forbindelse skal jeg forklare forskellen på cyberspace og Internettet. Problemet er bare, at jeg ikke kender svaret. Jeg har dog en formodning om at Internettet er en del af cyberspace, lidt ligesom at jorden er en del af universet. Er jeg helt galt på den eller? Anyway jeg ville blive meget glad, hvis nogen kunne hjælpe mig med at få afklaret forskellen på de to.
På forhånd tak :-)
tilføjet af

Også spændt

Hejsa
Tak for dit spørgsmål. Desværre melder jeg mig ikke for at give dig et svar, for jeg kender det ærligt talt heller ikke. Jeg er ligeså spændt som du på svaret.
Først nu er jeg kommet på Internettet, efter at have forsøgt utallige gange i løbet af dagen.
Mvh Speedy
tilføjet af

Mit bedste bud..

Jeg tror, man skal være forsigtig med at give en skråsikker forklaring på forkellen mellem de to begreber, men jeg vil da gerne give et bud på min opfattelse:
Internettet er en betegnelse for samtlige de forskellige servere, der står over hele Jorden og som koummunikerer via TCP/IP protokollen - d.v.s. den teknologi, som forbinder min browser med en server i Canada f. eks.
Cyberspace er i min terminologi nærmest en betegnelse for de applikationer, vi kan nå på internette. Det vil sige, at jeg f.eks. kan finde et spil ude i cyberspace - altså ved at finde det på en eller anden hjemmeside.
Denne hjemmeside er så en del af cyberspace, mens den fysiske server, der huser hjemmesiden er en komponent på internettet.
Har jeg formuleret mig tilstrækkeligt klart?
tilføjet af

Aha.....

Jo tak, nu har jeg en bedre forståelse af forskellen på de to fænomener. Omend jeg stadig er lidt forvirret :-)
tilføjet af

Jada

Hej IT-ekspert
Jeg synes da det er en brugbar forklaring. Internettet kaldes jo også www worldwideweb. Men jeg bruger udtrykket cyberspace i mange sammenhænge. Anser det som det "frie rum", som f.eks når jeg (ikke en gang sjældent) sender en mail til en forkert adressat, så tænker jeg at "den forsvandt bare ud i cyberspace".
Mvh Speedy
tilføjet af

Stammer her fra

Jeg har for 5 år siden, haft et projekt om intetnettet i skolen. Begrebet cyberspace er opfundet af en engelsk forfatter, og ses første gang i en af hans bøger. Kan sgu ikke huske hvem forfatteren er, hvad bogen hedder, eller hvad begrebet dækker over. MVH Lars
tilføjet af

Den hedder...

...Neuromancer og er skrevet af William Gibson. Begrebet cyberspace er såmænd ikke andet end et ord man, ganske uofficielt, har valgt at bruge som synonym til WWW. Dertil vil jeg lige føje at jeg selv bor i England og kender masser af folk i bl.a. USA og Australien og sjovt nok er der ikke en kæft der bruger udtrykket cyberspace i de lande. Så det må jo være en begreb vi "ikke-anglofoner" har valgt at bruge fordi vi synes at det er smart eller sejt.
tilføjet af

Takker :-)

Okay, tusind tak for bogtippet. Smutter ned på biblio i morgen tidlig og får styr på de begreber så jeg kan komme videre med min opgave.
Anonym nu også kendt som Sayonara :-)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.