18tilføjet af

For mange hunde bliver aflivet....

Jeg kan ikke helt forstå at folk tager dyr for ingenting og den mindste fejl ved en hund/hvalp så bliver den aflivet.
HVAD FANDEN TÆNKER FOLK PÅ!!!
Jeg har selv to hunde uden stamtavle osv. som er nogle utrolige gode og søde hunde. Den ene skulle aflives fordi den har lidt underbid og derfor kunne den jo ikke bruges til noget og aflives!
Hvor mange mennesker skulle vi så aflive hvis man ikke må have en lille skønheds fejl???
Utroligt at folk som avler hunde er så kolde og kun har penge i hoved, eller måske jord!!!
tilføjet af

Hallo-hallo

nu generaliserer du da lige lovligt meget ....
Du har ret i at nogle tager for let på det at have dyr, og mange burde slet ikke have lov til at holde dyr i det hele taget.
Men at skrive at folk der opdrætter hunde bare afliver hvis de har en lille skønhedsfejl, det er en mega generalisering.
Der er hvalpefabrikker, så er der opdrættere, og endeligt er der seriøse opdrættere.
Sidstnævnte er ikke følelseskolde pengemaskiner og hunde med småfejl sælges til gode hjem men til en lavere pris, mens førstnævnte er det altid, dog avler de på alt hvad der kan avles på, uanset om hundene egner sig til det eller ej, og der bør man være klog nok til ALDRIG købe sin hund, selvom det kan være nok så svært ikke at redde bare en fra sådan et sted, for netop det holder fabrikken igang.
Så tag lige og fald lidt ned ikk.
tilføjet af

hunde aflivning

fulstændig enig !!der er nogle mennesker der ikke skulle have lov til at tage vare på andre levende væsner !!der burde indføres et dulighedstegn for retten til at have kæledyr/hund således at man er sikker på at de kære kæledyrs ejere har gjort sig fortjent til at passe et levende væsen.
tilføjet af

Aflivning,kan være ego.

Mange burde sætte sig ind i hvad det vil sige at have en hund/skaffe sig en hund.Mange undskylder sig med med hunde allegi,som grund for at skaffe sig af med deres hund.Som hvalp fik de ikke allegi,men pludselig når hunden ikke mere er hvalp,bruges denne undskyldning.Det gør mig harm,at aflive en rask hund.Hunden har intet gjort,men dens mennesker gider bare ikke have den mere,fordi de simpelhen ikke gider gå tur med hunden.Stakkels dyr der havner hos sådan nogle ego mennesker.Jeg er ikke tvunget til at aflive raske hunde,men henviser til en anden dyrlæge der vil gøre det.-Kamphunde burde helt forbydes her i landet.Den er et våben lige fra fødslen af.Den kan være nok så velopdragen,men genet i den er der.En bekendt af mig har lige anskaffet en lille skødehund af hvalp,og jeg ved alt for godt hvad det vil ende med med den hund når der er gået 2-3 måneder.Så gider hun ikke mere den hund,så den vil jeg overtage.Allerede her ser vi en hunde ego,sådan er alt for mange mennesker.
tilføjet af

mangel på etik...

Det kan være at jeg er lidt hård i min tone :)
Men synes virkeligt at det står dårligt til i dk, mange hunde bliver aflivet pga skønheds fejl og andre bliver aflivet fordi folk skal på ferie. Ja man kan jo altid få en ny ikk ....
Jeg synes bare at det burde være nogle love som beskytter dyr, vi gør som vi vil uden at bruge hoved, hvor er etikken blevet af???
tilføjet af

helt enig...

Man burde inføre et hunde-kørekort, så ville der være mange som dumpede....
tilføjet af

Kunne ikke sige det bedre end dig..

Man tænker ikke på at hunden OGSÅ har ret til et liv, præsis som os....
Alt for mange hunde må lade livet fordi, de ikke er hvalp og søde mere, eller fordi ejeren ikke gider at lufte den.
Man kan ikke lade være med at tænke på om de folk har jord i hoved, siden de ikke kan tænke sig om inden de får et dyr i huset!!!
tilføjet af

Så er det jo

den alm. hundeejer du er inde på der.
Jeg giver dig ret i at alt for mange bare anskaffer sig en hund fordi den ser sød ud, er sej at gå med eller andet, og det er der det nemt går galt.
F.eks. er Amstaff på mode blandt unge, og det er en hund der SKAL ud til erfarne hundeejere, så finder de ud af at de slet ikke kan styre det, og afliver.
Andre anskaffer sig f.eks. en Husky fordi den er smuk, men der er en hund der skal arbejde, og gider ejeren ikke det, ja så har de en problemhund af format.
Der er masser af dårlige eksempler og de værste er dem der falder for hvalpen, men ikke gider den voksne hund.
Det jeg blev harm over er dit angreb på opdrætterne for der er det ikke normalt at aflive en hund for en lille skønhedsfejl som du skriver.
tilføjet af

Enig

Jo jeg er enig med at de der ønsker hund, skulle i fællesskab med en opdrætter eller bedre en adfærdskonsulent finde den hund der passer til en, og så kunne man på samme tid måske få testet hunden så man kan få den hund der passer til en. Når vi nu taler døde dyr, så vil jeg spørge hvad får jeres hunde at spise? har i tænkt på det, se på etiketten, står der animalske biprodukter, ja så er det aflivet dyr.
tilføjet af

Ps undskyld jeg glemte

Der kan bla andet være aflivet dyr i, og tænk at man giver sine dyr lidt gift hver dag i en god tro, jeg vil anbefale at man giver sin hund gode råvare uden tilsætnings stoffer, der findes flere produkter, bla kalun, kødmix,tørfoder på laks, og noget tørfoder på kylling mm
tilføjet af

Og...

Det er der ikke noget galt i.
Spiser du ikke selv kød.? Det er faktisk dyr der er aflivet.....
Hunde er ikke vegetarer.
tilføjet af

En verden til forskel

de dyr vi spiser har ikke fået en sprøjte, men er slagtet. Kalun og kødmix er ikke for vegatar, så!!
tilføjet af

lige en "sjov" historie...

Du hvor du nævner kamphunde, så fik min kærestes bror og hans kæreste en hund. Som du nævner så faldt valget på en amstaff, ingen af dem haft hund eller erfaring med hunde. De har ikke undersøgt noget om racen og hviste ikke hvor meget hunden skulle spise osv.
Det sjove kom da jeg spurgte om de var sikker på at hunden ikke var indavlet, svaret til dette var: nej nej vores hund er en ren race :)
Ja hvad kan jeg sige nogen er bare dummere end den hund de anskaffer sig.....
tilføjet af

nej...

de dyr vi spiser har ikke fået en sprøjte.??
Måske ikke aflivningssprøjten, men så sandelig så mange andre sprøjter. slagtedyr bliver proppet med penicillin og andet medicin. Tror du det er bedre.?
tilføjet af

Nej det tror jeg

Ikke, men vi kan jo købe økologisk kød, mælk mm
det gør vi, netop for ikke få alt det gift, og derfor går jeg også ind for gode råvarer til mine dyr.
tilføjet af

Du vælger selv

om du vil spise kød som er proppet med medicin og pencelin raster.
Jeg køber altid øko kød, øko mælk og ja alt hvad jeg overhovedet kan få af øko varer.
Og min hun spiser lakse hundetørfoder, der er lavet på 80% frisk laks.
Andet kan jeg da ikke tilbyde ham !
tilføjet af

laks..

Hvad er det for noget foder du bruger med laks.?
Min hund får allergi foder, men måske et foder med laks kunne bruges, med mindre der er mange tilsætningsstoffer i.?
Kan forestille mig, at hunden får en flot pels af det.
tilføjet af

Også med

kylling du kan finde et foder der hedder gamdog, det er uden tilsætningsstoffer, og er med laks, men der findes også et produkt der hedder main, med laks
tilføjet af

hunde

det ka jeg godt fortælde dig.
det er for de det kan være det kan skade dem
så de lider og men vil heller dø hurtig end den skal lide også dø.
men det var ikke så godt med din hund. =(
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.