2tilføjet af

Fabrikantfinancieret forskning

fremkommer nu med denne melding:
28. april 2005 11:52 Indland Senest opdateret : 28. april 2005 11:52

Øko-mælk kan forebygge kræft

Øko-mælk er rig på de særlige planteøstrogener - og de kan forebygge kræft.
Foto: Bax Lindhardt, © Scanpix

Nye undersøgelser af mælk viser, at økologisk mælk er rig på de særlige planteøstrogener - og de kan forebygge kræft.
Den enkle forklaring er, at økologiske køer spiser mange bælgplanter som for eksempel kløver og ærter.
Forskellige typer af konventionel mælk og økologisk mælk blev undersøgt for, om de indeholder særlige planteøstrogener. Det viste sig, at økologisk mælk indeholder fem gange så meget som almindelig mælk.
Beskytter mod brystkræft
Resultatet glæder Anne Lykkesfeldt, afdelingsleder i Kræftens bekæmpelse, der opfordrer folk til at drikke mere økologisk mælk.
- Der findes videnskabelige undersøgelser, der viser, at nogle planteøstrogener faktisk kan beskytte mod udvikling af brystkræft og mod at brystkræftceller vokser hurtigt og spreder sig til andre organer, siger hun til Radioavisen.
Det er Forskningscenter for Økologisk Jordbrug, der står bag undersøgelsen af mælk.
--------------------------------------------------
Jeg har ellers hørt, at kvinder med brystkræft
skal holde sig fra planteøstrogener.
Mælk indeholder også dyrisk fedt.
Dette fedt forstyrrer prostaglandinsyntesen, der har indvirkning på immunsystemet- både det hidsige og det sløve.
Havde jeg brystcancer, ville jeg ikke rette mig efter den nye undersøgelse.
Venlig hilsen
Lisa
tilføjet af

Hvad skal man stille op....

Hvad skal man stille op med Kræftens Bekæmpelse?
Hej Lisa og andre :-)
På den ene side læser vi:"Beskytter mod brystkræft.
Resultatet glæder Anne Lykkesfeldt, afdelingsleder i Kræftens bekæmpelse, der opfordrer folk til at drikke mere økologisk mælk.
- Der findes videnskabelige undersøgelser, der viser, at nogle planteøstrogener faktisk kan beskytte mod udvikling af brystkræft og mod at brystkræftceller vokser hurtigt og spreder sig til andre organer, siger hun til Radioavisen."
På den anden side advarer de MOD naturlige hormoner med oprindelse i plantekilder i en undersøgelse de offentliggjorde på deres hjemmeside samt det seminar de afholdte om samme emne engang sidste år.
På den tredje side er Arla en af de storste sponsorer bag K.B. og man ved jo, at hvis det ikke havde været for forbrugerne og det milde boycot de gennemførte sidste år - havde Arla med glæde taget livet af de økologiske mælkeproducenter.
Jeg tror snart, at Kræftens Bekæmpelse er gået i selvsving og hvis de ikke får en dygtig pressesekretær til at styre, hvad de kommer frem med af selvmodsigende budskaber - tror jeg, jeg fremover lukker ørerne og pengepungen når K.B. banker på.
Mange hilsner
Anina
http://www.overgangsalderen.dk
tilføjet af

mælk og cancer

Svenske uafhængige undersøgelser har vist at mælk disponerer til kræft i æggestokkene. Drikker en kvinde bare 2 glas mælk daglig forøges hendes risiko for denne kræfttype med 50%.
Vi er de eneste pattedyr der drikker andre pattedyrs mælk og iøvrigt eneste pattedyr der drikker mælk udover spædbarns alderen.
En kalv har brug for helt andre stoffer og i meget større mængder, da den i løbet af relativ kort tid skal op og veje et kvart ton. Derfor er der masser af cassein , en knogleopbyggende stof i komælk, foruden et meget højt indhold af laktase; mælkesukker. Dette mistænkes for at være skyld i mange sygdomme hos os mennesker; Ødelagte tarmfunktioner ( jeg er selv laktase-intolerant og har i mange år døjet med voldsomme tarmproblemer), allergi hos børn, cancer især hos kvinder og børn med hals-næse-øre problemer skal helt holde sig fra mælk da det er meget slim dannende.
Vidste I det?---næh, for Arla har rigtig mange penge.
Sussea
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.