27tilføjet af

et urent dyr.

hvorfor er grisen et urent dyr er det fordi den roder ijorden eller var profeten kræsen den dag han skulle bedømme om folk skulle smage grisen, man kan da ikke udtale sig om grisens smag for 1422 år siden, den smager vel bedre nu end dengang?mange dyr uddør og når fisken kyllingen og koen er uddøet så er der kun grisen igen vil man så spise græs.
tilføjet af

...

lad være med at skrive noget du ikke ved noget om... for det første var det ikke profeten der bestemte at man ikke skulle spise gris... det var Guds ord.. og at det er urent dyr det er ikke den enste grund til at muslimer ikke spiser det.. det er fordi at grisen ligner mennesket så meget inde i kroppen at det ville være en skændsel at spise det! tænk en gang: du kan endda tage hjertet fra en gris og sætte det i en menneske krop!! det er jo sindsygt... for det andet, hvem siger så at fisken og koen og kyllingen vil uddø, og lige præcis ikke grisen? den dag hvor vi ikke har mere mad, den dag er domme dag... og der vil vi ikke engang få tid til at tænker over om vi skal spise græs eller hvad, for der slutter "livet" og du bliver stilt til regnskab for gud... skriv til mig hvis du vl vide mere!
Hilsen Sarah.
tilføjet af

Du kan roligt spise

I den gamle pagt mellem Gud og det jødiske folk (Gammel Testamente), var det forbudt jøderne at spise bl.a. svinekød. Det praktiserer jøderne stadig og muslimerne har også overtaget dette forbud. Men i den nye pagt (Ny Testamente), som blev grundlagt af Jesus og som den kristne tro bygger på, da er alle disse spiseforbud (og resten af Moses' love) ophævet og gælder ikke mere.
Jesus siger det selv til sine disciple: "Ikke det, som kommer ind i munden, gør et menneske urent, men det, som kommer ud af munden, det gør et menneske urent." (Mattæusevangeliet 15,11) og apostlen Peter får det senere uddybet i et syn, som vi kan læse om i Apostlenes Gerninger 10,10-16:
"Da blev han sulten og ville have noget at spise. Mens man tilberedte det, faldt han i henrykkelse, v11 og han så himlen åben og noget komme ned, som lignede en stor dug, der ved de fire hjørner blev sænket ned på jorden. v12 I den var der alle slags af jordens firbenede dyr og krybdyr og af himlens fugle. v13 Og en røst lød til ham: »Rejs dig, Peter, slagt og spis!« v14 Men Peter svarede: »Ikke tale om, Herre, for jeg har aldrig spist noget som helst vanhelligt og urent.« v15 Så lød røsten igen til ham, for anden gang: »Hvad Gud har erklæret for rent, må du ikke kalde vanhelligt.« v16 Dette skete tre gange, og straks efter blev det hele taget op til himlen."
Paulus understreger det samme i flere af sine breve.
For en kristen findes der altså ikke nogen slags mad som man ikke må spise.
tilføjet af

Hej Sarah

Hvorfor staver du Gud med lille g???
tilføjet af

Hejsa

Du har da i hvert fald chek på tingene... :)
Som jeg kan forstå det så, siger gud at vi ikke må spise grise eller hvad?
Hvilken gud snakker vi enlig om her?
Jeg tror aldrig at vi løber tør for mad. Om nogle tusinde år så skal vi sikkert bare spise en lille pille en gang om dagen for at kunne leve...
Det ender jo med at mennesker bliver gud.
tilføjet af

Har hørt....!

Har hørt fra nogle muslimske bekendte, at Allah forbød svin, fordi en masse mennesker dengang var blevet syge af dens kød. Og han skulle have sagt, at alle som imod hans lov spiste af grisen, skulle ende sådan.
Tro kan flytte bjerge, men den mere kvikke går uden om!
tilføjet af

Fint med grisekød.

Underligt som alt snart har med relgion at gøre,ang mad.
Faste,ikke spise svinekød,ikke spise et skudt dyr(Ja,i læste rigtig),ikke drikke stærke drikke,godt jeg ikke er muslim.Sikken en masse jeg så ville gå glip af.
Muslimer må ikke spise et skudt dyr,det skal have kniven levende,fy for pokker,dyrplageri.
tilføjet af

only one God

vi snakker om den enste Gud i verdenen... for der er kun en...
tilføjet af

hvem stjal svinet på bænken

kære lille sarah!!
tja,hvem ville mon det:måske er den som er den ansvarlige for orderne.en orne ville måske være et bere dyr for dig-men dog til trist for "en go´grim middag".måske ville du SPISE græs hvis man ikke har andet til sit bord.grisen er ikke et urent dyr.den trives ret fint i forhåbentlige velrene stalde, og med go forplejning!!
jo,det tror jeg bestemt man kan.hvis man er udd.nok til denslags"som dyre passer"
man behøver vil ikke være kræsen SOM du lille SARAH!
-ELSKER MAD DET GØR DE VIL ELLERS VIL DEN SÅKALDTE RASE VÆRE UDDØENDE TROR JEG NOK DEN VIL!
MEN DET urent DYR VIL NÅ AT BLIVE 1422 ÅR,MÅ VIL MYNDIGHEDDERNES GÅDE.profeten ville nok syntes at grisene er det mest renneste pattedyr i forhold til gachelle.grisens tryne er et meget stort et udstyr for sådan et patte dyr,den bruges foreks. til at opsnappe desmå beskidte snoer fra sol .dk
det kan jo´være at du fik lyst til lidt begavet venskabs mad med svinet dem selv.
go´sommer som dyrpasser i skuepladsen.fr.miss solskin:-)
tilføjet af

måske

kære redhack!
for nogle folk som sarah ville det måske nok hjælpe endel på det svingrise hovede hun har:det er bare det om hun vil have flere af dem!
jo,hun har yderst meget selkontrol på sagerne.jeg ved bare ikke om hun bliver til en gud-det tror jeg næppe for sådan en tøs!.den pille man om flere år skal ÆDE vil sikkert blive ret fyldt endenu´,på solensiten mere møj og skidt.men desvære må man følge fremtiden!-til der dør et par med mad symtommer.
go´sommer til jer alle på solsiten:-)
tilføjet af

helt ærlig

nej hvor er du dog dum høre på... det har intet at gøre med om jeg er kræsen, for det er jeg sQ ikke... jeg følger blot Allahs regler, Allahs vej som der SKAL følges...
så det var noget fis du fyrede af der...
Hilsen Sarah...
tilføjet af

Gud?!?

Både da det gamle testamente og koranen blev til var der problemer, fordi svinekød hurtigt blev fordærvet i varmen, og folk blev syge af det. Det er næppe gud selv der har skrevet de to bøger, men derimod mennesker, der vidste at det mest effektive måde at tvinge folk til at følge regler er, at bilde dem ind at det er "guds vilje", og de bliver belønnet eller straffet alt efter om de overholder reglerne eller ej.
Derfor er de tre trosreligioner, jødedommen, kristendommen og islam alle opstået på tidspunkter hvor et folk har haft problemer i forhold til deres overlevelse. Ved at en eller anden påstod at være "profet" eller "guds søn" og formidlede guds ord, har man fået samlet et folk, udstukket almene leveregler og derved fået styrken til at stå imod den trussel der var igang, udefra eller indefra.
tilføjet af

er da helt gal man.

det er dog vildt at man kan være så dum at høre på... kan du ikke tåle at høre noget du ikke er enig i? eller skal du bare kritisere folk der har andre meninger? lær at styre dit ego... og giv andre plads til andre... den her samtale har faktisk intet med dig at gøre sååeh... jeg hjalp en anden...
Hlisen Sarah...
tilføjet af

Ville du også...

Ville du opgså følge mine regler hvis jeg sagde jeg var gud, og jeg bestemte?! Eller ville du kalde det diktatur?
At Allah er den eneste rigtige gud, er et postulat blandt tusindvis af andre postulater. At hans regler SKAL følges kan næppe være udtryk for andet end en lille, fed selvretfærdig og forkælet gud, der VIL have sin vilje... Ellers bli'r han nemlig suuuuuur!
Lidt kritisk tænkning efterlyses....
tilføjet af

hver sin tro!

det ved jeg at der er nogen der siger, de ser på det historisk... og det har de jo også ret til at tro på... jeg har bare min version, som jeg har beviser for er sande...
Hilsen Sarah...
tilføjet af

...?

ej styr dig og lær lidt om Islam... tal ikke om noget du ikke ved... det har intet med en lille fed mand der vil have sin vilje at gøre... der er en del mere i det... og hvis du kom over til mig og sagde du var gud ville jeg bede om at bevise det for mig hvilket du ikke vil kunne... så den gik ikke... jeg er ikke bar naiv og tror på alt og fordi der er en bog der siges at være guds ord tror jeg på det, der er selvfølgelig beviser for alt... selve koranen er det eneste sande mirakel tilbage i verdenen... og det jeg siger at Allah er en eneste sande Gud, er fordi han er den eneste Gud... kriste, jøder, og muslimer tror altid på den samme Gud FORDI der kun er EN!
Hilsen Sarah...
tilføjet af

Bevis?

Har allah bevist sin eksistens overfor dig?
Hvis jøder, kristne og muslimer tror der kun er én gud, er det så sandheden? Eller er det fordi de udspringer af den samme grundstamme? Hvad så med stammefolk, der tror der er flere guder? Eller hinduerne, hvis gud er en helt anden? Eller buddhisterne der slet ikke har nogen gud?
Hvem siger at det er DIG der har sandheden?
En løgn bliver ikke mere rigtig fordi den fortælles mange gange, men den bliver sværere at gennemskue. Jeg siger ikke islam er en løgn, jeg efterlyser bare at du kan forholde dig kritisk...
tilføjet af

du går glip af?

ha! ja sikke en masse du vil gå glip af hva?
hvor synd, du går glip af at føle de fattiges sult, går glip af at være pisse skæv, og går glip af at ikke spise flyvende dyr... det var vel nok synd... så tænk på hvor meget du går glip af i paradis... hvad tror du man fik livet for? spilde det væk? livet er en prøve, til at komme i himmelen... og så siger du at du er glad for at du ikke er muslim? tro mig, når du står overfor Gud vil du ikke være spor glad, helved har 100 stadier... det første står du i ild til anklerne og din hjerne vil koge! så forestil dig det 100 stadie... og det er ikke noget der varer i 20 år eller noget, det er evigheden! og tænk en gang, hvis du holder reglerne og al hvad Gud har sagt i de 70 år du lever, så kommer du i paradis for evigt... er det så svært? tænk over det...
Hilsen Sarah..
tilføjet af

Hjernevask?

Synes det lyder som om du har været udsat for grundig hjernevask...
Det lyder småligt, egocentrisk og paranoidt når en gud dømmer efter hvor gode folk er til at overholde de regler, guden selv har stukket ud, og ikke efter hvordan man er som menneske... Det er ikke egenskaber jeg forbinder med noget "guddommeligt", hvis noget sådan skulle findes, det er egenskaber jeg forbinder med en undertrykkende diktator...
Vær'go!
tilføjet af

Sarah,taler med Gud

Der er en skrue løs i Sahah hoved.
Spis noget flæskesteg,ellers hold din relgion for dig selv.At være muslim skal der ikke prales med her i landet,for i er meget ille set.Primitive i jeres hjerne,syg indstilling til dyr.
tilføjet af

God flæskesteg.....!

med brun sovs og kartofler!
Det kan mange lide?! Derfor godt man ikke er muslim, for ved gud, hvor må det været et kedeligt liv!
Bare et lille kik i deres eget forum!
Er det forbudt rense sår?! for der kunne jo være alkohol i, SIC!
tilføjet af

Kræsen!

Du slår op i din koran og der får du at vide at du skal være kræsen!
Snip, snap, snude
så er denne historie ude!
tilføjet af

elsker også mad

kære elsker mad
ja mange forstår ikke hvorfor muslimerne betragter grisen som urent, det har jeg prøvet at svare på udfra hvad Koranen og Sunna siger om det under indlæget "hvad er der galt med svinekød", prøv at læse der under svar fra godnat
hilsen godnat
tilføjet af

i Koranen...

nej jeg slår op i Koranan og finder ud af at jeg skal følge guds vej... at gud har givet os nogle leve regler og sat nogle grænser så vi ikke bare lever som dyr og gør og spiser hvad vi vil... for der kan han finde ud af om vi kan modstå satans fristelser! hvis vi bare måtte lever og gøre hvad vi ville, så ville der jo ikke være nogen prøve her i livet. så ville du ikke kunne beviser over for gud (på Dommedag) at du er værdig til at komme i paradis. kald det hjernevask hvis i vil... men hvis i så dybere og lærte mere om i islam og alle dens mirakler, (for der er hundredevis af dem i Koranen, men jeg gider ikke at fortælle dem for døve ører) ville i være 100% overbeviste...
Hilsen Sarah.
tilføjet af

grise: et urent dyr.

mange forstår ikke hvorfor vi kalder det et urent dyr... det skal jeg fortælle jer:
grisen kan leve hvor som helst, den spiser hvad som helst: kød, madrester, mennesker ja selv grise kan den spise. derfor ser vi den som en slags kanibal!
men dens krop ligner også menneskers så meget at du, rent biologisk, kan tage et grisse hjerte og sætte det ind i en menneske krop...
det er nogen af grundene til at vi ikke spise grise...
men så kommer prøven også ind igen: for vi skal ikke leve som dyr og spise hvad vi vil, vi har fået en vej at følge, og så længe vi holder os inden for disse grænser så er Gud tilfreds. tænk engang, alt hvad Gud ønsker af dig er at du skal følge hans regler i de 70-75 år du lever. derefter vil han skænke dig evig Paradis, og det er ikke bare 80 år, det er uendeligt... og så er der stadig folk der siger: godt jeg ikke er muslim, med alle de regler. jeg har kun en ting at sige: sig det når i står overfor Gud på Dommedag.
Hilsen Sarah.
tilføjet af

fuld af at rense sår?

bliver du fuld af at rense sår hvis der er alkohold i? så skal du fandme hælder det i såret for at for en virkning....
så det var ikke et godt eksempel.
Hilsen Sarah.
ps. Tror du ikke du kunne leve uden din flæskesteg i 80 år, og så vide at du ville få uendeligt paradis bagefter? hvis ikke, jaaa, så har jeg kun et at sige: der er et eller andet galt i dit hoved.
tilføjet af

Tåbeligt...

Er det ikke lidt tåbeligt at bruge en debat på at true med helvedes pinsler og lokke med himlens glæder? Du har ikke ét eneste sammenhængene argument for at din sandhed skulle være mere rigtig end fx min, så lev du dit liv, men lad alle andre slippe for at høre på det...
Vi andre, der lever vores liv som vi vil, tager konsekvensen af at INGEN ANER NOGET OM HVAD DER SKER EFTER DØDEN, det eneste vi ved vi har med sikkerhed, er at vi har livet her og nu, og hvorfor i alverden skulle vi så ikke nyde det?
Og synes stadig det må være en jalous og egocentrisk gud der kan dømme folk efter hvor gode de er til at overholde gudens egne regler.
I øvrigt, koen er også opportunist ligesom grisen, hvorfor er den så ikke forbudt at spise?
Regler for reglernes skyld har altid været tåbelige. Selv den mest hjernedøde tåbe kan overholde regler hvis du hjernevasker ham godt nok...
tilføjet af

skaber

kære sweetdreams,
så du tror altså ikke man kan nyde livet, når man tror på en skaber.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.