48tilføjet af

Erfaring med hund fra dyreinternat?

Vi overvejer at opfylde en gammel drøm om at få hund, nu hvor vi endelig har tiden til at passe den. Vi (en voksen og barn på 10) har så tænkt meget på at tage på et dyreinternat og hente en, både fordi vi ikke har råd til at lægge adskillige tusinde på bordet for en kennel-hund og samtidig kan give en forladt hund et godt hjem.
Men er der noget, vi specielt bør tage hensyn til og gå efter? Vi vil jo helst have en hvalp, så den bedst muligt kan knytte sig til os, men kan vi ikke få det, hvor gammel bør hunden så højst være? Og er der nogle steder, du/I har gode erfaringer med (helst på Sjælland)?
Håber der sidder nogle SOLister, der har nogle erfaringer - gode som dårlige - vi kan lære lidt af, inden vi tager det store skridt. ;O)
På forhånd tak.
Mvh. Deci
tilføjet af

Deci

Hej Deci :-)
Jeg har på et tidspunkt forsøgt at få en ung-hund (de havde ingen hvalpe) fra Rødovre dyreinternat....men jeg fandt ud af at de stillede så mange krav (for hundens bedste) at jeg slet ikke kunne goutere dem! Bl. a. ville de ikke udlevere en hund, hvis den skulle være alene hjemme mere end 4 timer om dagen....
Og så vidt jeg husker kostede det stadig ca. 1500,- at få en hund derfra!
Måske var det en bedre ide at finde en hundeopdrætter, og få en hundehvalp uden stamtavle ???...Du redder ikke en hund fra et internat, men på den anden side får du en hund du kan præge selv :-)
Knus
TUQ
tilføjet af

Hej Tuq

Tak for svaret. ;O)
Jeg havde regnet med mellem 1000-2000 kr. for en internat-hund, så det ville ikke være noget problem. Jeg har bare ikke mellem 6000-8000 kr at smide i puljen lige nu og her, ellers ville det jo være dejligt at få en kennel-hund, ud fra man her kan få en fornemmelse af hundens potentiale ved at betragte moderen. (Jeg ved godt, at bliver hunden syg, kan en regning hurtigt løbe op i den prisklasse, og så "har" jeg også pengene) Derfor er alternativet en hund fra et internat, så vi også gør noget godt samtidig. ;O)
Men måske er jeg forkert informeret om prisen for en kennel-hund? Er det billigere, når hunden ikke behøver at have en stamtavle?
Hvilken race har du? Hvis du altså fik fat i en hund i sin tid.
Knus D.
tilføjet af

Hunde

Hunde er dejlige væsner og det ligemeget om de har stamtavle eller ej og ligeledes om de er racerene eller gadekryds.
Gå da for dælen ned i kiosken og køb et par aviser med "køb/salg" sider. Der fandt jeg min skønne hund i sin tid.
Hunden var raceren (tysk korthåret) og det dejligste man kunne tænke sig, hvalp, dog uden stamtavle. Den kostede 1000 kr. netop pga den manglende stamtavle.
Det var en privat familie der solgte og der var intet at klage over. Og husk at man som køber i et såkaldt forbrugerkøb, stadig har visse rettigheder.
Så tab ikke modet, og søg efter den i det private. Selvfølgelig skal du holde øjnene åbne når du kommer ud til sælgeren, for dennes hus og hundenes forhold er gode indikatorer af hvad man kan forvente sig af sin hund.
Med venlig hilsen Ann.
tilføjet af

Basset hund- han søger kærligt hjem

han er bosiddende på Lolland.
tilføjet af

Tak for rådet...

Det vil jeg da klart prøve. ;O)
Mvh. Deci
tilføjet af

Hej...

Jeg opfatter dit indlæg som et tilbud, som jeg altså må sige nej tak til. Desværre er en Bassethund ikke lige den type hund, jeg var ude efter. Måske er det fjollet, men jeg har altid været tiltrukket af hunderacer med lidt "spidse" træk, altså spidse ører og lidt á la schæfere/spidser...nok fordi vi havde en schæferhund, da jeg var barn. Det bliver derfor højst sandsynligt en hund med sådanne træk, om det så bliver et gadekryds eller en raceren hund. Men tak igen. ;O)
Mvh. Deci
tilføjet af

Hej.

Jeg købte for mange år siden en hund i "lad mig leve" det var bestemt ikke uden problemer. Hunden var skræmt af høje lyde, børn m.m. Den havde det ikke lige for let der hvor jeg hentede den. Men langt om længe fik den noget selvtillid og lærte at stole på mig, blev bare en rigtig god hund. Jeg har også været ude i Rødovre for at se på en hund. Og ja som TUQ skriver kræver det meget. Jeg synes det er en dejligt tanke at du vil hente en hund der. Og så vidt jeg ved får man også en god potion informationer om hvorfor de forrige ejer har afleveret hunden. Det kan jo være til hjælp. Men ellers vil jeg da forslå at i får jer en hvalp. Netop så i kan præge den selv. Hvad for en race hund kunne du evt tænke dig? Hundene er jo ikke så forfærdelig dyre at købe. Det er det som kommer bagefter med chip, vaccine, dyrlæge, registering osv osv der koster.
Ellers kik lidt på www.dba.dk der er mange hunde også unghunde der mangler et hjem.
Held og lykke med det.
Hilsen
Qen
tilføjet af

Det er ok- håber

en anden,der kunne være interesseret ser dette.
Jeg har haft den siden september, hvor dens daværende famile opløstes- alternativet var aflivning.
Han er en dejlig og klog hund.
Han er så uheldig, at jeg har en dansk/svensk gårdhund- en værre bisse.
Den lille driller den store, der så sætter sig og tuder højlydt.
Efter sigende var den oprindelige ejer en Benneweis, der boede på Lolland- han døde fra hunden.
tilføjet af

Hej Gen...

Tak for svaret.
Har lige været indet og se på hjemmesiden, og der var faktisk adskillige, der var et besøg hver. Bl.a. en der er til afhentning uge 9, hvor man kan følge dem allerede nu, hvis man vil. Vi går lige i tænkeboks på det punkt.
Jeg er ikke ude efter en speciel race, bare den har "spidse" træk á la schæfer/spids, str. er vel max. 45-50 cm. Jeg er godt klar over, at der kommer udgifter på i form af de ting, du nævnte, og det er jeg også fuldt forberedt på. Jeg har dog lagt mærke til, at nogle af hundene til salg allerede efter sigende er blevet vaccineret og har fået ormekur. Det kan man vel kræve skriftligt bevis for, så man ikke køber "katten i sækken"?
Mvh. Deci
tilføjet af

Erfaringer skal du få...

Hej Decibell
Jeg har både haft en internat hund og har nu en ægte. Så jeg ved, hvad jeg taler om. Jeg vil klar anbefale dig at gå ind på www.dyrenes-beskyttelse.dk og kigge deres internathunde igennem. De, som arbejder der får indgående kendskab til hundene og ville (imodsætning til mange opdrættere, jeg kender) aldrig sælge dig en border collie hvis du ledte efter en rolig hund...De kender dyrene, bruger meget tid på at sætte sig ind i deres psyke - og udfra giver de også beskrivelser på, hvilke hjem, de mener er egnede til hunden. Hvis hunden ikke bryder sig om børn, sælger de den ikke til børnefamilier.
Jeg købte selv min første hund sådan et sted. Hun var en 1½år gammel labrador blanding, lidt sky men meget samarbejdsvillig og lærenem. Hun havde været på internatet i 2 uger, og ville ikke med os hjem, fordi hun allerede havde knyttet sig til folkene der. Vi tænkte at hvis hun kan knytte sig så meget i løbet af to uger, så kan hun også knytte sig til os. Og ganske rigtigt. Hun er ubestridt den dygtigste hund, jeg nogensinde har haft. Hun var nem at træne, glad, kærlig, børnevenlig og helt igennem en drøm af en hund. Det kræver træning at få den hund man gerne vil have - uanset hvor man køber den.
Min nuværende hund er en labrador med stamtavle. Hun er kasseret som jagthund, og har det dejligste væsen. HUn stak af fra sin ejer, som holdt hende i hundegård, fordi hun skulle bruges til avl - og kom ned til os. Så vi endte med at købe hende, fordi ejeren var en nar..og det var synd for hunden.
Jeg er sikker på, at hendes forældre ville gøre et fantastisk indtryk, hvis man så dem hos den opdrætter, der har lavet hende....Jeg elsker hende til døde, men skulle jeg købe hund igen i dag, tog jeg på internat...Der er så mange lækre hunde, som fortjener en chance - og de sælger dig ikke hvad som helst på et internat, i det de bekymrer sig om dyrene - ikke om pengene...
Men det er dit valg - held og lykke. Men prøv hjemmesiden, der er billeder og beskrivelser af de hunde de har "på lager".
Mvh. Maia
tilføjet af

Egenskaber

Det vigtigste er, at finde ud af hvilke egenskaber de forskellige hunderacer besidder. Deres temperament, osv. Om den egner sig til at bo i de omgivelser I kan tilbyde, om I har tid nok til aktivering og motion. Derfor er det vigigt at læse om de forskellige racer.
Der er masser af hunde til salg. Se bl.a. www.dyrenettet.dk og www.gulogratis.dk
tilføjet af

Selv tak.

Det burde du kunne få. Når man kommer til dyrlægen får man en bog hvori de kan sætte stempel på de vacciner de har fået og ormekur. (ihvert fald hos vores dyrlæge)

Hilsen
Qen
tilføjet af

Hej Maia

Længe siden jeg har set dig på, rart at du ikke har svigtet os helt. ;O)
Jeg bliver virkelig i syv sind, når jeg læser alle jeres gode svar. Det er ret fristende at få en hvalp at præge selv (de fleste, der vil have hund, drømmer vel også om en lille uldklump, man kan knuselske *S*), men samtidig har jeg jo også længe haft den tanke om en internathund.
Det er ikke mere end 5 mdr. siden, jeg havde kig på en bjørnehund på 5 mdr. fra et internat, men udover jeg var for langsom, havde jeg dengang heller ikke viden om, at jeg ville ændre mit liv så meget, at jeg vil får mere tid hjemme, og derfor turde jeg ikke slå til.
Jeg tror, jeg er nødt til at virkelig tænke over det, før jeg gør noget, for det er en ret betydningsfuld beslutning, der vil påvirke vores liv (og hundens) ret så meget. Intet er sikkert her i livet, men derfor kan man jo godt sikre sig så godt, man kan. Jeg ville være meget ked af at tage en hund ind og knytte os til den, og det så ikke kunne fungere alligevel på trods af træning. Det ville være synd både for hunden og min datter.
Tak for svaret og pøj pøj med tvillingerne. Håber alt stadig går, som det skal?
Mvh. Deci
tilføjet af

Qen - ikke Gen..

havde set det som et g., sorry. ;O) Og igen tak for svaret.
tilføjet af

Hej She...

det har du fuldstændig ret i, og jeg har også været inde og læse om mange forskellige racer. Vi har, som det er nu og et par år frem, masser af tid både til træning, gåture og aktivering, og når jeg er færdig med min uddannelse, er min datter så stor, at hun kan tage tidligt hjem og gå med den. Sådan var det ikke før i tiden, hvorfor vi ikke ville anskaffe os en før.
Jeg har også vurderet, at vi kan "tåle" en hund med lidt mere temperament og karakter, både fordi der ikke er små børn, og jeg før har haft succes med at træne en "egensindig" hund (en kærestes hund). Jeg er derfor ikke i tvivl om, at jeg vil kunne klare opgaven. Spørgsmålet, der står tilbage, er kun hvor, jeg skal få hunden fra.
Jeg vil prøve at tjekke de sites, du skrev. Tak for det og svaret. ;O)
;O) Deci
tilføjet af

Til decibell:

Du kan på dyrenettet f.eks. selv prøve at skrive hvad du søger, så kan det være nogen henvender sig? Eller på dba.dk kan du gøre det samme. Det var sådan jeg fandt min lille trold, og det har jeg ikke fortrudt...!
tilføjet af

Hej Deci

Nej, nej, jeg er her stadig - og undskyld at jeg ignorerede jeres debatmail...men jeg var heller ikke helt forberedt på de ændringer, der lige skete i mit liv. Og jeg HAR altså ikke ret meget andet end tvillinger, nyt hus og min enorme vom i hovedet, så jeg er ikke det mest kvalificerede til et debatpanel p.t. Men tak for tilbudet - jeg blev da meget smigret....
Det lyder fornuftigt at tage en grundig "tænker" mht. køb af hund. Du skriver at det er fristende at købe en hvalp...ja...de er søde at se på...men min egen har haft hvalpe - og jeg har fulgt mange af dem...det er bare ikke altid skægt...det er dybt frustrerende...de har små skarpe tænder og de bider i ALT! Også små børnefingre...det kræver oceaner af tålmod at have både børn og hvalpe i huset på en gang. Hvalpen skal irettesættes på den rigtige, og blide måde 1.000 gange i løbet af en dag. Den skal lære de gængse husregler, hvad man må bide i, og hvad man ikke må...Den skal roses når den tisser uden for - og man må ikke skælde ud, når den HAR tisset/skidt på gulvet - selvom man har lyst til det. Kun når man tager den på "fersk gerning" har det nogen effekt at skælde ud - eller råbe "NEEEJ!"
Ungerne skal også lære at omgås hunde. Fx. At når hunden er i sin kurv - skal den have "helle" altså fred og ikke pilles ved. At de ikke skal geare hinanden helt op, for bagefter at tude og straffe hunden, når den i kådhed har splittet legetøjet ad - eller bidt dem i fingrene...Sådan gør hvalpe - og børn..og det er et helvede...medmindre man har en engels overblik og tålmod.
Jeg foretrækker hunde, der som minimum er stuerene og holdt op med at bide i ALT....Du vil altid være med til at præge den uanset alder. Som sagt er min nuværende hund tidl. jagthund. Men hun har lært at hønsene er "mors", at snorke i sofaen - og fordi noget siger bang er det ikke ensbetydende med at hun skal fare afsted og lede efter nedfaldne fugle - eller halvdøde ræve...Hun er blevet en rigtig familiehund, der elsker at sidde på skødet, gerne deler indholdet af sin skål med besøgende småbørn og tager kun godbider med læber og tunge af små børns hænder. Men at racehunde er bedre end bastarder er en lodret løgn. Hun bliver aldrig den klogeste hund i verden. Hun når ikke min gamle hund til sokkeholderne, når det gælder IQ. Hun er den sødeste helt sikkert - men ingen Einstein.
Lad mig høre, hvad i finder ud af...du har jo min mailadresse....
Iøvrigt kan jeg anbefale Roger Abrantes bog: Hunden vor ven - psykologi frem for magt. Hvis du skulle få brug for litteratur om emnet...Den er fuld af gode eksempler fra virkeligheden om de fejl man begår i god tro...
Lykke til.
Maia
tilføjet af

Tjek en anden side

Hejsa! Tjek denne side www.hundene.dk/forum for at få kontakt med andre hunde-ejere som uden tvivl er mere kompetente end de fleste mennesker her (som jo er uden erfaring)!
tilføjet af

Undskyld..

Os alm. dødelige, der "bare" har haft hund hele vores liv...er jo klart ukvalificerede til at hjælpe andre. Også selvom vi har brugt mange timer af vores fritid på egne og andres hunde...
Hvad ved du egentlig om vores kvalifikationer? Jeg har arbejdet for Abrantes i flere år i træk, har haft hunde hele mit liv...skal man have Phd i hundepsyk., være veterinær - eller være fast inventar på en hundeside for at være kvalificeret til at fortælle andre om sine erfaringer? Det var erfaringer damen efterlyste - og det synes jeg hun fik.
Jeg vil give dig ret i, at det er en god idé at søge oplysninger andre steder også - men at kalde mig og de andre hundeejere på sol for "ukvalificerede" er lige højrøvet nok!
Dyb knurren
Maia
tilføjet af

Rettelse..

Ikke "ukvalificerede"..men "uden erfaring"....
Værre endnu - hvis ikke 25 år med hunde er erfaring, hvad kalder du det så? Mindless ownership?
tilføjet af

Hej igen...

Jeg skal lige høre dig, om din mail stadig er dit nick efterfulgt af @sol.dk? Jeg er ikke selv med i debatgruppen mere, måtte også prioritere lidt da jeg skal til at tage en ny uddannelse de næste 1½ år, så jeg kan altså ikke huske, hvilken adresse jeg skrev til dig på. Hvis det ikke er ovennævnte, kan du så ikke lige smide en mail på decibell@sol.dk? ;O)
Mht. til hvalpe og børn har jeg tænkt meget over netop det, du skriver, og det er først nu, hvor min datter bliver 10 år, at jeg egentlig føler, vi begge er parate til det ansvar, der følger med at have hund.
Jeg har allerede været inde på flere af de nævnte sites, især den du nævnte, og der er i hvert fald masser af muligheder - både for hvalpe og unghunde og til rimelige penge. ;O)
Jeg skal nok give en føljeton, når der sker mere i vort "hundeprojekt". Foreløbig tak for hjælpen. ;O)
;O) Deci
tilføjet af

Hmm...

Tak for oplysningen, jeg vil selvfølgelig tjekke siten.
Mht. kompetence, erfaring og værdien af de råd, jeg indtil videre har fået, vil jeg altså sige, at jeg er mere end tilfreds. Det var netop andre hundeejere, jeg søgte råd og erfaringer fra.
Jeg håber ikke, at dit svar skulle opfattes så nedladende, som det lyder - ellers har Maia vist fint nok svaret på alles vegne. ;O)
Mvh. Deci
tilføjet af

Thor

tilføjet af

Lige en webadresse

Hvis du tænker på at anskaffe en hund som fx dyreinternat som du skrev. Så kan du også hjælpe her på denne adresse
http://www.graeskehunde.dk/
Hilsen
Qen
tilføjet af

Den er noteret...

og min datter har allerede været inde og se. Stod det til hende, havde vi allerede fundet hunden, men hun falder jo i svime over hvert eneste billede. ;O)
Tak for din gode hjælp.
Mvh. Deci
tilføjet af

Thor, en bassethound, søger hjem!

Kunne være overskriften i en selvstændig tråd her på SOL. Måske det kunne sætte fart over tingene?
Held og lykke i hvert fald med at få ham afsat. Han ser ud til at være en dejlig hund. ;O)
Mvh. Deci
tilføjet af

Det er...

... også svært at modstå billeder af hunde når man brænder for en hund.. Rigtig god fornøjelse med at finde jeres hund. :o)
Hilsen
Qen.
tilføjet af

Hej Decibel

Jeg har også tænkt mig at skaffe en hund, så jeg har beskæftiget mig meget med dem. Flere i vores familie har også haft hund.
Den Blå Avis´ hjemmeside www.dba.dk er et godt alternativ til en dyr Kennelhund.
Der er et meget stort antal hunde også mange i 4-8 ugers alderen, der kan sælges når de er 8 uger.
Desuden findes både rene racer og også bastarder.
På hundeinternater afleveres hunde, som der har været så store problemer med, at ejerne ikke har kunnet løse dem og de er derfor kun meget sjældent i hvalpealderen. Jeg synes det er meget klogt af dig, at I anskaffer jer en hvalp, således at I meget bedre kan forme den til at blive en glad og lykkelig hund.
Det er hunde, der er aggressive og gøer meget- jeg har besøgt et internat flere gange, for at lufte denne mulighed. De øvrige er meget stille og "rolige", fordi de er blevet bange og utrygge af deres daværende, ofte meget dårlige vilkår. Du løber også en stor risiko for at disse typer af hunde bider og forbliver angste/ nervøse.
Jeg vil derudover varmt anbefale dig at låne nogle bøger på biblioteket om hunderacer, fordi der findes over 300 slags og en del af dem er meget forskellige og en børnevenlig hund må være et vigtig egenskab, da du som du skriver, har et barn.

Hvis du har flere spørgsmål, så er du meget velkommen til at maile til mig på
skorpion_1974@yahoo.dk

Venlig hilsen
En hundeelsker.
tilføjet af

Dokumentation

Ja, Decibell, det lyder meget klogt at få det skriftligt, hvis sælger siger at han har fået en vaccination el. ormekur, det er så nemt bare at sige det.
Forøvrigt koster en vaccination 500 kr, og skal bl.a. ske i 10/ 12 uge for at forberede dig.
En dyrlæge er smart at kontakte, da han er selve eksperten i alle spørgsmål af denne slags.
tilføjet af

Hejsa...

tak for dine input. Det lyder spændende, at du også selv er ved at anskaffe dig en hund, så jeg smider da nok en mail til dig en af dagene. Jeg gør hellere end gerne brug af alle de informationer og råd, jeg kan få. Trods alt er det en årelang "affære", jeg er på vej ud i, når vort nye familiemedlem skal udvælges. Min datter har stjerner i øjnene og drømmer nok om hunde i nat. ;O)
På gen"syn".
Mvh. Deci
tilføjet af

Erfaringer er svære at give videre

men du har fået mange gode råd og tips.
Jeg har haft 2 racerene Golden Retrievere (efter hinanden). Den første var en stærk personlighed, der lige akkurat kunne acceptere mig som fører af flokken, men han var i hvert fald næstkommanderende.
Nummer 2 var en helt anden type, han var nærmest en softie, som man ikke behøvede at snakke hårdt til. Han var ikke bange af sig, men der var ingen ende på det gode, han ville gøre, bare han kunne finde ud af, hvad jeg ville have ham til.
Nu har jeg så en blanding af mindst 3 racer, som jeg har hentet på dyreinternat, da hun var 10 måneder (for 8 år siden). Og hun vil allerhelst sidde på skødet, selv om hun er labrador, flatcoated, og mindst en race mere - lidt stor at sidde med, men en rigtig kælepotte.
Hele denne lange smøre for at sige, at racen har en betydning for det grundlæggende sindelag og specielt mht. krav til motion, men inden for samme race er der store forskelle. Og det kan være svært at vurdere dem på den korte tid, der er til rådighed ved et besøg eller 2. Det er nemmest at vurdere, når man ser hvalpen sammen med sine søskende.
Nu har du nævnt, at du kunne styre en "stærk hund" (personlighedsmæssigt), så jeg er ikke så nervøs for dig, men flokken omfatter jo også din datter, så det vil være det rareste, hvis hunden ikke er alt for "stærk".
Men du har vel tænkt på, at du bliver meget bundet af at have en hund❓Den kan ikke klare sig et par dage, som en kat kan. Og den sviner så utroligt. Min aktuelle hund fælder meget mere end hendes forgængere gjorde. Jeg kunne ikke forestille mig ikke at have hende, men man behøver jo heller ikke at lukke øjnene for generne.
Ikke fordi jeg tror, at du kan bakke ud nu - jeg tror, du har tabt kampen, hehe.
Min næste hund vil temmelig sikkert komme fra dyreinternatet igen.
God fornøjelse :-)
tilføjet af

Hej Tiny

Ja, jeg er fortabt - jeg har kæmpet en hård kamp i 1½ år, som jeg altså nu har tabt. *Gg*
Jeg har tænkt på det med dominans i forbindelse med min datter. Det nytter jo ikke, at hun bliver skubbet ud på sidelinien af hunden, fordi den er for stærk for hende. Derfor er jeg også i gang med at tjekke, hvilke racer der har ry for flokmentalitet. Var jeg alene, ville jeg klart ønske en hund med mere karakter og enegænger-sind, så den knyttede et stærkere bånd til mig. Det dutter som sagt bare ikke her. Min datter vil altid komme i første række og skal ikke kun indtage en "hvalpe-position" i hundens øjne.
Jeg har ALTID ønsket mig en hund, siden vi havde en schæfer, da jeg var lille barn. Men jeg har også i gennem årene været stærk nok til at erkende, at jeg har været for egoistisk og "doven" til at kunne anskaffe mig en med god samvittighed. Både det med hundehår, griseriet og at skulle tidligt op på en søndag har været oppe og vende. ;O)
Men nu er jeg vist blevet voksen *Gg*, eller også er det indoktrineringen fra alle dem i min kreds, der har hund. Jeg er langsomt, men sikkert, blevet hjernevasket til at være ligeglad med min frihed og hundehårene, lige som jeg er blevet så "moden" nu, at jeg kan jage mig selv op søndag morgen og gå til bageren uden make-up - så mon ikke jeg også kan gøre det for at gå med hunden? ;O)
Så NU skal det være - den sidste forhindring røg her, da jeg blev fyret og hermed fik sparket til at gå i gang med en uddannelse, der vil forandre mit liv. Jeg har og får nu tiden til at give en hund den aktivering og omsorg, den fortjener. Når jeg så om ca. 1½ år er på arbejdsmarkedet igen (forhåbentlig), er min datter så stor, at hun kan tage hjem og være ved den, til jeg kommer.
Der er derfor ikke noget at gøre; vi må og skal bare have den hund. ;O)
Mht. at være bundet så har jeg som sagt en del venner og en bror, der alle er hundeejere og villige til at træde til, skulle der være steder, hunden ikke kan komme med. Så du kan se, jeg er overvundet, ikk? ;O)
Jeg har siddet hele aftenen og tjekket hjemmesider og links fra denne tråd og har masser af læsestof at skulle i gennem, men jeg vil også smutte en tur på biblioteket.
Tak for dine tanker og råd. ;O)
;O) Deci
tilføjet af

Fik du min mail?

Hej Deci
Jeg har sendt dig en mail, men syntes at sol opførte sig underligt da jeg sendte. Så jeg vil lige sikre mig, at den er kommet frem. Og så var jeg lige inde på www.etologi.dk og så at Abrantes har skrevet en bog, der måske var noget for din datter. Den hedder Min første hundebog - tror jeg og er skrevet til de 10-15-årige...Men du kan selv se om det er noget.
Mvh. Maia
tilføjet af

Er modtaget og besvaret ;O)

Skulle gerne ligge en mail i din inbox. ;O)
;O) Deci
tilføjet af

SIDSTE NYT!!! ;o)

Tirsdag vender vi snuden mod Jylland, hvor vi skal over og se en smuk lille hvalp; hun hedder Bella og er 8 uger i morgen, moderen er samojede/schæfer og faderen schæfer, men hvalpen ligner mest moderen med flere af spidsens træk (halen, ørerne og pelsen, selv om den er noget mindre busket). Af sind er begge forældre milde og venlige hunde, der er vant til børn, lige som der ikke er nogen tendens til dominerende eller egenrådig adfærd hos nogle af dem. Hvalpen er meget nysgerrig og eventyrlysten og meget kælen. ;O)
Der er selvfølgelig en del ting at observere, og jeg tager ikke hjem med hunden, hvis jeg aner den mindste uråd. Men mit instinkt siger mig, at det bare er skæbnen, der har ført mig til hende. Vi får se på tirsdag, om jeg har ret i min fornemmelse. ;O)
Jeg skal nok skrive, hvad der videre sker.
Mvh. Deci
tilføjet af

vil gerne have basset hund

Hejsa,
Jeg sad netop på nettet for at søge efter en basset hund. Så hvis du har ham endnu, så er jeg meget intereseret...Jeg kan kontaktes på peewee@esenet.dk
tilføjet af

dyreinternat

Hej!
Rigtig god idé,at ville give en hund fra et internat et godt hjem!
Har selv erfaring med at tage et forladt dyr til mig, godt nok ikke fra et internat,men fra gaden.
Du skal have stor tålmodighed og prøve at forstå,at dyret måske har været ude for en traumatisk oplevelse og på baggrund af det ikke reagerer "normalt" i forhold til andre dyr opvokset i trykke rammer.Det er derfor vigtigt,at du seriøst overvejer inden du anskaffer dig dyret,om du er i stand til, at give "det ekstra" det kræver,at have med et "såret"(og nu taler jeg her enten fysisk eller psykisk såret" dyr at gøre.
Dyret jeg tog til mig for nu snart 6 år siden var en kat, der var herreløs og blevet forladt af sin mor.Folk synes hun er underlig fordi hun er meget sky, men hvad de ikke forstår, er at dyr der har oplevet noget traumatisk i deres tidlige leveår tit kun knytter sig til én person,som i dette tilfælde er mig.
Så mit råd til dig er:overvej nøje om du kan tilbyde dyret det det har behov for og vær sikker på at det er det du vil,så dyret ikke skal kasseres endnu engang!!
Med venlig hilsen
en dyreven
tilføjet af

anskaffelse af dyr fra internat

Hej!
Sikke noget fis, at du ikke redder en hund fra et dyreinternat.Selvfølgelig gør du det!At en hund er på et dyreinternat er kun en midlertidig løsning,der helst skal munde ud i et nyt hjem til dyret.
Jeg synes det er godt,at man har stiller krav til de nye ejere af dyret man udleverer, da der er alt for mange, der har dyr der ikke burde have det!
hilsen en dyreven
tilføjet af

dejlig rar hund fra internatet

hej ! jeg har lige læst dit indlæg, og vil nu fortælle dig, at jeg for 10 år siden hentede den bedste og rareste store sorte blandingshund på internatet i valby, som nu er flyttet til roskilde, han har i alle årene intet forkert lavet, og han er utrolige glad for børn og altid klar til både leg og kælen, han kan være alene hjemme og har også nu fået en hunhund til selskab, og selv om han efterhånden er blevet mellem 12 og 14 kan han stadig lege med den 4 årige hunhund. så mit råd er helt klart, ring til dyrenes beskyttelses intetnat. det er gode hunde !!
tilføjet af

Hej Kirsten

Tak for dit svar og interesse for mit spørgsmål. Jeg kan fortælle, at vi endte med at købe en hvalp, en blanding af en schæfer og samojede, som jeg hentede i januar md. Hun hedder Bella, ligner en schæfer i skikkelse, men er sort med lidt hvidt på brystet. Hun er nu 15 uger og en rigtig rod. ;O) Vi valgte en hvalp netop for at præge den fra start af. Jeg turde heller ikke tage en internathund, da jeg ikke kunne forsvare at få en hund, der måske ikke kunne være god ved min datter pga. psykiske traumer. Nu skal vi så bare liiige over hvalpetiden, så skal vi nok få en god hund ud af hende, vi har nu. ;O)
Lyder dejligt med din hund, håber I får flere gode år med ham. ;O)
Mvh. Deci
tilføjet af

Dyreinternat

Hej.
Jeg er 16 år, og i julen 2002 fik min familie (voksne+teenagere) en hund fra en kennel. Vi købte en hund for 1300 kr, og vi fik en fantastisk hund ud af det. Han var på det tidspunkt 3 år. Han er en dobberman+grandanoir+rotweiler på 65 kg.
Men vi har aldrig haft nogle problemer med ham.
Jeg vil klart anbefale at i skaffer jer en hund fra et internat, og måske endda en der er et par år, og derved har fået lidt opdragelse.
1300 kr er jo heller ikke ligefrem mange penge!
:D Held og Lykke
tilføjet af

hund fra internat.

Jeg har overtaget flere, dog voksne hunde. Jeg har sidst fået en via Dfas = Danish friends of animals. www.dfas.dk. God service og der er både hvalpe og voksne hunde.Katte. Prøv at kigge på nettet og ring til Christina eller Charlotte. Min er en succes.
Held og lykke.
tilføjet af

Til Deci

hunde fra et internat er heller ikke gratis - de koster mellem 1.500 til 3.000 kr.
Skal du have en gratis hund, må du hellere se efter i den Blå Avis eller i lokalbladene.
tilføjet af

Hvis du ikke har pengene, men vil gerne have en

hund fra en god opdrætter, har det altid været muligt at lave en købsaftale og "betale hunden af".
Jeg vil anbefale dig denne løsning - fordi du ved, hvad du får og hvad du kan og skal forvente.
Internathunde kan være OK, men adskillige af dem kommer fra familier/mennesker der ikke har været helt gode ved dem, hvorfor de kan have særheder, som kan være svære at pille ud af dem.
Havde selv en internathund - en cockerspaniel - det tog mig ½ år hvor jeg måtte fodre hunden med nervemedicin, gå til diverse kurser og træning, før han holdt op med at være så bange for alt og alle.
Min veninde har en hund som hun har fået via en af de internationale velgørenhedsorganisationer - hunden er meget, meget sød, men kan ikke læres at være renlig, så hun er ved at blive gråhåret over hendes elskede hund.
Der vil altid være for og imod "brugte" hunde - men når det er første gang I skal have en hund, tror jeg at I ville gøre Jer selv og hunden en stor tjeneste ved at overveje et kennelkøb.
tilføjet af

M.h.t. ormekur og vaccination

Vær søg og gør dig selv og hunden en tjeneste - lad være med at købe en hund, der ikke er vaccineret og har fået ormekur.
Det SKAL den have der, hvor den kommer fra. Har den ikke fået kuren, risikerer du at få en hvalp der "skider" sig selv halvt ihjel og dyrelægeregningen bliver astronomisk.
tilføjet af

hunde

jaaa har selv en hund fra et internat.. ja han er så ved at være gammel nu, men han er dejligt velopdaget. :-)
jeg kan kun sige at i skal gøre det.
tilføjet af

Erfaring med hund fra dyreinternat?

Ja, jeg har selv 2 hunde fra dyreinternater og kan kun anbefale dem! læs evt. mere om hunde fra dyreinternater her
tilføjet af

Erfaring med hund fra dyreinternat?

sorry, her er linket til siden om dyreinternaterne
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.