12tilføjet af

er jeg blevet stor?

Hej
Jeg har altid været en mindre pige, jeg er 164 høj og vejer i dag ca 57 kg og er 23 år. jeg bruger str 34- 36 i tøj.
På den seneste har jeg fået en del kommentarer omkring min størrelse, omkring jeg ahr taget på. for ca 1½ år siden vejede jeg 53 kg. Jeg føler mig lidt stor nu pga de kommentarer og de gør mig lidt ked af det. Jeg føler mig ikke længere som den lille pige, hvis i kan følge mig, og har det rigtigt svært ved at "finde min plads nu".
Kender I til denne situation og hvordan håndterede i det?
Håber I vil tage mig seriøs
tilføjet af

Alle får voksenform

Medmindre de har nogle forstyrrelser der hindre det. Find din voksenidentitet.
tilføjet af

Nope, men ældre?

Hej Marie
Det var da nogle tarvelige kommentarer. 4 kilo mere er ikke så galt. Min kropsvægt svinger med to kilo afhængig af tidspunkt på dagen (morgen/ aften). Og jeg vejer lige knap 65.
Så der skal ikke så meget til for at det flytter sig lidt. Her over sommeren har jeg følt mig lidt tung bagi, men er kommet igang med at løbe som jeg gjorde i foråret. Jeg føler mig godt tilpas.
Du skriver, at du er 23 år. Måske er "den lille pige" også mentalt svær at vende tilbage til, hvis du skal være voksen? Jeg mener, man kan være lille af størrelse og lille i alder. Med en højde på 164 cm vil du jo altid være "lille" - det synes jeg en størrelse 34-36 er i al fald 😉
tilføjet af

Hold dog op

Vel er du da ej spor stor, det lyder som om du har en ganske sund kropsvægt. Blæs på hvad andre siger og lyt til, hvad spejlet siger dig -- det er ofte en bedre retningslinje en selve tallet på vægten.
tilføjet af

svar

Jeg har ikke et problem med min alder, men kun min størrelse, hvilket skyldes de tavelige kommentarer. Jeg "plejer bare altid "at være en bette vims, en lille tynd én" og det føler jeg ikke længere at jeg er.. føler mig lidt klundtet
Tak for jeres svar :0)
tilføjet af

Tag det som det er.

Kommentarer uden kritik og lidt drillende, ganske som da Din tante så Dig for 15 år siden og kommenterede at Du var vokset siden sidst.
Se Dig omkring, der er mange overvægtige kvinder der er hyperglade, og de fleste mænd er ligeglade. Det er modebranchen der kører det løb og er skyld i mange kvinders kvaler.
tilføjet af

Overhovedet ikke

Men må da sige jeg er imponeret over du ikke bruger større størrelse - ikke noget negativt. Er bare selv lavere og lettere end dig, men bruger str. 36-38. Det kan selvfølgelig også være der bare er forskel på størrelserne hos de forskellige mærker.
Men nej du er ikke stor, slet ikke. Det er da lettere sygeligt at folk synes det.
tilføjet af

vær glad

for din vægt, den betyder bla. at du ikke er en af dem som er et oplagt emne (som jeg selv med mine 46 kg og 161 cm) til at udvikle knoglskørhed.
Du har en fin vægt også efter din højde.🙂
tilføjet af

BMI....se her

Ifølge vægtkonsulenterne er du meget tæt på at være undervægtig........Se her og regn selv ud
http://www.vaegtkonsulenterne.dk/pages/bmi.asp?menuGuid=8375&subMenuguid=8385
tilføjet af

Du er stadig lille

Jeg synes du skal lade være med at lytte til hvad andre siger. ELler mener. Det vigtige er hvad du synes.
Iøvrigt lyder din vægt ift. din højde ikke af særlig meget - jeg kan ikke tro, at der er nogen der kalder dig hverken tyk eller stor. Du er på grænsen til at være for tynd.
Måske var du mager for 4 kg siden, og nu er du blevet pæn slank - tror du ikek det er det, kommentarerne betyder?
Eller måske er det bare nogen der er misundelige over at du er tynd?
tilføjet af

23 år

Du er 23 år, så det kommer åbenbart ret sent hos dig, men indse det, du er ved at blive voksen! Tillykke! Du er ikke længere den spaghetti-ranglede teenager, som alle kikker efter på gaden, som det lille sølle, stakkels barn der ikke selv ved hvad hun render og laver. Det er så bare ærgerligt at du i sindet stadig er et lille barn, der glæder sig inderst inde, hver gang du får en kommentar om hvor tynd du er. Bliv dog voksen, du ved jo godt selv du ikke er tyk, du skal bare have opmærksomhed, og når så kommentarerne på gaden ophører, ja så går man bare på nettet i stedet.
tilføjet af

hejsa Marie al

Jegselv er ligesom du 164 men vejer et kilo mere,altså 58.Ligesom dig,plejede jeg at veje omkring de 53/54 og kan godt følge dig,jeg føler mig også stior.Jeg ved det er åndssvagt at føle sådan,for vi er jo ikke hvad man kalder for overvægtige.Jeg føler mig tung og ikke som jeg plejede du ved let på tå.Fire kilo vil jeg tabe mig og føle mig bedre tilpas.
tilføjet af

et godt råd.

Hej -under alle omstændigheder er du ikke overvægtig, det du skal være opmærksom på, er hvordan din vægt udvikler sig. Har du bare lige taget 4 kg på, eller er din vægt fortsat stigende? Det jeg hæfter mig ved er din alder.
Jeg har set lignende eksempler, for dengang jeg gik i folkeskolen var der en del piger, der simpelthen var piv-tynde. De kunne spise nøjagtig hvad de havde lyst til, og de behøvede ikke at motionere, for de kunne bare ikke tage på- De havde drømmen for mange, et højt stofskifte. Da vi kom i gymnasiet, tog de fleste lidt på, men ikke noget der ikke var klædeligt, og de kunne fortsat spise som de ville uden at tænke over konsekvenserne. Til en gensynsfest (da de fleste var omkring 23) lagde jeg mærke til at de fleste havde taget på igen, sådan lige 5-10 kg. De var ikke tynde, men mere normalvægtige, med de dertilhørende hofter, mave, brede over lårene osv. Men til endnu en gensynsfest 7 år senere var jeg fuldstændig chokket, vi var omkring de 30 år, og de piger der før vejede ingenting havde taget mellem 20 og 40 kg på!!! Mange af dem fra gymnasiet jeg husker svingede lidt i størrelsen lignede meget sig selv, med enkelte undtagelser.
Min teori er at stofskiftet på et tidspunkt i livet sænkes for dem der havde et meget højt et, det passer netop med at det sker i alderen 20-23 år, fordi der er man færdigudviklet. Hvis man har haft nogle spisevaner der ikke var helt optimale, vil man måske fortsætte med dem, selvom man ikke længere helt kan tillade sig det, for man er jo vant til det? plus det er der kommet andre dårlige vaner ind i ens liv. Man bevæger sig mindre end før, man kører i bil på arbejde, alkohol ovs. gør at man hurtigt kan tage på. Hvis man derimod altid har haft en svingende vægt, er man omvendt vant til at man ike kan spise hvad som helst.
Du kan jo evt skrive ned hvad du spiser i løbet af en uge, og tjekke din vægt en gang imellem.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.