8tilføjet af

Dna-register på alle

Kunne det ikke være en mulighed at lave et dna-register på alle. Man kan fx. tage en blodprøve på det nyfødte barn allerede ved fødslen og på tilflyttere kunne en blodprøve være en del af den naturlige proces, alle tilflyttere skal igennem.
Jeg har selv tre dejlige børn som jeg ikke håber vil blive kriminelle når de bliver voksne men, hvis det sker håber jeg også at de får deres straf - ville vi ikke alle det?
tilføjet af

Modstand

Jeg har tit tænkt på det samme, da det ville være en stor hjælp i mange sager, f.eks. voldtægtssager. Men der er stor bekymring for at hvis man laver sådanne et register, kan det misbruges. F.eks. ville man måske kunne se om en person har større chance for at få en sygdom og dermed ville et firma ikke ansatte vedkommende. Men jeg tror at hvis man beskyttede registeret godt, så kun politiet kunne få adgang til det (og evt. kun med dommerkendelse), kunne man godt bruge det som et nyttigt værktøj uden at det blev misbrugt.
tilføjet af

VIlle være smart

men her i DK kan vi jo ikke engang finde ud af at lave et ID kort.
Jeg har ikke noget pas. Jeg har heller ikke noget kørekort. så jeg er sådanset ikke eksisterende.
Er ikke engang sikker på at kørekortet er godkendt ID. Har heller ikke engang billede på mit DK/visa kort mere.
Hvor svært ville det være at lave et ID kort der bliver fornyet hver 10 eller hvert 5 år. Evt stoppe sygesikringen med på.
tilføjet af

FINT NOK

..Jeg mener uden at vare helt sikker, at der allerede findes en Register beskyttelses lov..
Saa ideen er god nok..Saa den er jeg helt med paa..Ikke kun i kriminal sager men ogsaa hurtig afklaring i fadderskabs sager og mest af alt, indenfor medicin..Tank vilke mulighedder der ligger der..Et EU/DNA register - paa tvars af granserne. Menneske liv maa kunne reddes herved..
tilføjet af

JEPPE PAA BJERGET

..Jammen saa er det da bare om at tage sig sammen og faa et Passport..Ellers er dit sygesikringsbevis dit daglige ID-Kort..Den virker..
tilføjet af

Ville det så også være ok hvis...

alle de hjemmesider du besøger og mails du sender, blev registreret og stillet til rådighed for politiet, eller andre instanser?
Personligt giver jeg ikke en skid for dommerkendelser. Sålænge nogen har adgang til dine personlige data, er der stor sansynlighed for at nogen vil misbruge dem på den ene eller anden facon.
tilføjet af

dna

det er også der, at jeg er bange for det, det er ikke fordi at jeg tror at det vil blive misbrugt i dagen Danmark, men ingen kan spå om fremtiden. Og et register åbner for mange muglidheder, også for misbrug
tilføjet af

god ide

Helt fint for mig, så kunne man finde forbryderen med det samme, ogja hvis man har sin sti ren har man jo heller ikke noget at frygte.
God ide
tilføjet af

ikke noget med sagen at gøre

det har jo ikke noget med et kriminal register at gøre, når det kun bruges af politiet, er det da fint.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.