24tilføjet af

DF: Danske børn elsker sildemadder

Frikadeller, flæskesteg, og sild.
I Hvidovre har DF rigtig sat sig på den danske madkultur da de formodentlig er bange for ungerne skulle glemme det.
Borgerne på gaderne er delte.
I Glostrup er DF gået et skridt videre i kampen for beskyttelse af det danske folkekøkker, for der vil de sikre sildemadder til de små.
Sild og sildemadder tilhører jo kategorien 'Enten elsker mand sild eller også kan man ikke fordrage det'... og hvorfor glemte DF den gode danske ret lever som tilhører samme kategori ❓
http://www.youtube.com/watch?v=6Cuis7boAJA
Man skulle altså tro de ikke har børn eller børnebørn, - for børn og sild [:X]
tilføjet af

Sild er godt

men du har nok ret i at det ikke er muslimmad da sildene jo bliver fanget i net og derfor ikke er halalslagtede.
tilføjet af

Sild er godt

Hvor mange børn kender du der kan lide sild ❓

men du har nok ret i at det ikke er muslimmad da sildene jo bliver fanget i net og derfor ikke er halalslagtede.
tilføjet af

DF: Danske børn elsker sildemadder

Stegt lever......føj for sa***.
Så foretrækker jeg sild i alle former, blot ikke stegt sild i eddike.
Og så fortæl dog ungerne at fede sild er langt sundere end svinefedt og frites.
tilføjet af

DF: Danske børn elsker sildemadder

DF bør så fremsætte lovforslag vedr. fangst af danske sild. De må f.eks. ikke være fanget i tysk farvand 😃
tilføjet af

DF: Danske børn elsker sildemadder

Ja det må du da nok sige [:X]

Stegt lever......føj for sa***.
Så foretrækker jeg sild i alle former, blot ikke stegt sild i eddike.
Og så fortæl dog ungerne at fede sild er langt sundere end svinefedt og frites.
tilføjet af

Sild er godt

Min søster og jeg spiste sild fra vi var 1 1/2 år og mine niecer på 5 og 7 år spiser også sild. Det kommer vel an på hvad man servere for børnene, fra de er helt små. Hvis man kun giver dem hvid brød eller pasta og kødsovs, så får man kræsen børn..
tilføjet af

DF, hvad sker der lige?

Nej, 95% af børn kan ikke lide sild! Det smager alt for bittert for dem. Jeg kunne heller ikke fordrage det da jeg var lille.
Helt ærligt DF, find dog nogle mere børnevenlige retter når i endelig skal diktere hvilken mad børnehaverne skal lave. Hvad med at rådføre jer med nogle pædagoger?
Synes det er for dårligt at børn i bogstaveligste forstand skal tvangsfodres med jeres ideologi, frem for at få noget mad de kan lide.
tilføjet af

DF: Danske børn elsker sildemadder

Hvorfor fokuserer i så meget på silden, når det der er tale om genindførslen af almindelig traditionel dansk mad?
Der er en asosjalakrobat i linket, en helle adelborg, som ikke vil være med til at tillade det nu halalforbudte svinekød, men gerne vil snakke om at genindføre traditionel dansk mad.
Det lyder mere spiseligt siger hun......
Men hvad hvis den traditionelle danske mad indeholder svinekød?
Angående sildene, så har jeg et familiemedlem, hvis søn altid fik et stykke emd marineret sild med i skole, selv i de yngste klasser, for det havde han selv valgt han ville have.
Skolen sendte ganske vist et brev med hjem, hvor deudtrykte deres afsky overfor forældrene, siden de gav ham den slags med, men pædagoggerne klappede i da de fik at vide han selv valgte hvad han ville have i madpakken.
tilføjet af

de bedste sild er dem man laver selv

man køber nogle gode gammeldags modnede spegesild hos fiskehandleren og marinerer dem selv.
På en rugbrød med en øl og en lille snaps til, er det et hit på ethvert julebord.
tilføjet af

Er det dem Dansk Frikadelleparti laver reklame for

man køber nogle gode gammeldags modnede spegesild hos fiskehandleren og marinerer dem selv.
På en rugbrød med en øl og en lille snaps til, er det et hit på ethvert julebord.

Jeg bliver helt sulten ved tanken, men de er dyre -så tror ikke, det er dét, der tænkes på.
tilføjet af

Fordelen ved sild á la Thorning

altså sild hvor man bruger spegesild der er lige så spegede som Thornings selvangivelse, er at man:
1: ikke behøver at komme alt det sukker i som i dem man køber.
2: at man ikke behøver komme et halvt kilo nelliker og allehånde i alting bare fordi det er jul.
tilføjet af

Jeg sidder og spiser ribbensteg

... og sønderjysk kål. Det fik jeg lige lyst til, men jeg ville nødig have at mine børn fik for meget svinekød i børnehaven (rent bortset fra, at de er for gamle til det i dag).
Mad skal helst være varieret og velsmagende, og behøver ikke at bestå af traditionel dansk grød og flæsk.
Da jeg voksede op, var det min far som bestemte, hvad vi ikke skulle spise.
Det vil sige, at vi fik hakkebøf med bløde løg og brun sovs, stegt flæsk med persillesovs, medisterpølse med rødbeder og pandesovs, og sjældnere stegt sild med persillesovs. Når vi var heldige fik vi to retter måske kylling eller en oksegrydesteg og citronfromage. Der var selvfølgelig også jordbærsæson, og dengang smagte de af jordbær.
Jævnt kedeligt - bortset fra søndagsmiddagen og sådan noget som jordbærrene, fordi det var det samme år efter år, så det er ikke det bedste, jeg husker min far for.
Derimod spiser mine børn meget mere varieret - og bedre - og så kan man kalde det udansk så meget man lyster - jeg er ligeglad - for jeg synes det er dansk, da meget er lavet af danske råvarer.
Først og fremmest spiser de flere grøntsager, og mere varierede retter med flere forskellige råvarer.
Det er da fremskridt, så vore børn skal helst ikke lide under, at de kun kan få traditionel dansk mad i børnehaven som vi andre har måttet, da vi voksede op.
Man kan ligefrem se og måle resultatet af den bedre og mere varierede mad på nutidens unge, som er højere end tidligere generationer.
Pia ville sandsynligvis have været et hoved højere, hvis hun ikke havde været så treditionel.
tilføjet af

Jeg kender dem

altså sild hvor man bruger spegesild der er lige så spegede som Thornings selvangivelse, er at man:
1: ikke behøver at komme alt det sukker i som i dem man køber.
2: at man ikke behøver komme et halvt kilo nelliker og allehånde i alting bare fordi det er jul.

Det er ikke kun dig, der synes, de smager. Jeg lavede dem selv, da jeg boede i Danmark, og nu går jeg og kigger forgæves efter gammeldags modnede i Brugsen, som sjældent har dem. Jeg kan nemlig også godt lide "Store Norske gammeldags modnede", som man vel stadig kan købe i Danmark?
Jeg har en tønde med saltede ørreder, og de er lige så velegnede 🙂
Dem har jeg selv fanget i garn.
tilføjet af

Jeg sidder og spiser ribbensteg

Tak for indblikket i dine unge år, som så desværre ikke har så meget med problematikken at gøre.
Her er der tale om at man forbyder ikke alene svinekød, men alt kød der ikke er halalgodkendt ene og alene fordi tilstedeværelsen af svinekød er fornærmende for et etnisk mindretal i Danmark.
Om svinekød er specielt usundt aner jeg ikke, men alt med måde, så er svinekødet vel ikke værre end alt andet.
Der er såvidt jeg ved ingen der vil tvinge muslimer eller andre til at spise svinekød, men de der ønsker at spise det, skal have muligheden, også selvom det pisser muslimerne af.
tilføjet af

Der skal være valgfrihed

Det er ikke verdens største problem - men alligevel: Det er forkert, hvis man bandlyser svinekød i børnehaven.
Vi er ikke et fattigt land, så der skal være råd til, at børnene kan vælge den mad til, som passer til deres traditioner - og vi bor jo i Danmark, så danske børn skal kunne få dansk mad.
Er du så tilfreds?

Tak for indblikket i dine unge år, som så desværre ikke har så meget med problematikken at gøre.
Her er der tale om at man forbyder ikke alene svinekød, men alt kød der ikke er halalgodkendt ene og alene fordi tilstedeværelsen af svinekød er fornærmende for et etnisk mindretal i Danmark.
Om svinekød er specielt usundt aner jeg ikke, men alt med måde, så er svinekødet vel ikke værre end alt andet.
Der er såvidt jeg ved ingen der vil tvinge muslimer eller andre til at spise svinekød, men de der ønsker at spise det, skal have muligheden, også selvom det pisser muslimerne af.
tilføjet af

Kan ikke fordrage sild!!

Hvordan kan det mon være at dem der spiser sild som reglen skal have sig en snaps til at skylle efter med 😮
tilføjet af

Jeg sidder og spiser ribbensteg

Samme menu hjemme, dog fik vi en del fisk da de selv inde i landet var billige.
Min far kunne heller ikke lide grøntsager, men det ligger nok i at dengang skulle de nærmest koges til ukendelighed eller stuves hvilket var ensformigt.
Jeg flyttede hjemmefra og begyndte hurtigt at tilberede grøntsager på mere eksotisk facon, altså fintsnittet og svitset i olie eller blot blancheret tilsat krydderier så der var lidt bid i dem.
Han åd grøntsager når han kom på besøg 🙂

... og sønderjysk kål. Det fik jeg lige lyst til, men jeg ville nødig have at mine børn fik for meget svinekød i børnehaven (rent bortset fra, at de er for gamle til det i dag).
Mad skal helst være varieret og velsmagende, og behøver ikke at bestå af traditionel dansk grød og flæsk.
Da jeg voksede op, var det min far som bestemte, hvad vi ikke skulle spise.
Det vil sige, at vi fik hakkebøf med bløde løg og brun sovs, stegt flæsk med persillesovs, medisterpølse med rødbeder og pandesovs, og sjældnere stegt sild med persillesovs. Når vi var heldige fik vi to retter måske kylling eller en oksegrydesteg og citronfromage. Der var selvfølgelig også jordbærsæson, og dengang smagte de af jordbær.
Jævnt kedeligt - bortset fra søndagsmiddagen og sådan noget som jordbærrene, fordi det var det samme år efter år, så det er ikke det bedste, jeg husker min far for.
Derimod spiser mine børn meget mere varieret - og bedre - og så kan man kalde det udansk så meget man lyster - jeg er ligeglad - for jeg synes det er dansk, da meget er lavet af danske råvarer.
Først og fremmest spiser de flere grøntsager, og mere varierede retter med flere forskellige råvarer.
Det er da fremskridt, så vore børn skal helst ikke lide under, at de kun kan få traditionel dansk mad i børnehaven som vi andre har måttet, da vi voksede op.
Man kan ligefrem se og måle resultatet af den bedre og mere varierede mad på nutidens unge, som er højere end tidligere generationer.
Pia ville sandsynligvis have været et hoved højere, hvis hun ikke havde været så treditionel.
tilføjet af

Der skal være valgfrihed

Jeg er ligesom den typiske asosjalakrobat og er selvfølgelig aldrig helt tilfreds.
Især ikke når tilbuddet kommer fra dig, da det indebærer at ideen med valgfrihed ikke må komme fra DF, men sikkert gerne fra asosjalakrobaterne selv.
Ganske som sosjalakrobaten adelborg jeg skrev om.
Hun nægter at diskutere forbuddet mod svinekød, men vil gerne diskutere muligheden for at få (gen)indført traditionelt dansk mad.
Traditionelt dansk mad har i de sidste mange år inkluderet svinekød, som jeg regner med har været en slags fattigmandsspise engang, ganske som sild har været det.
tilføjet af

Kan ikke fordrage sild!!

Tradition!
Jeg kan forresten godt lide sild, men snapsen er jeg ikke så glad for (selv om den til tider ryger ned alligevel).
Hvordan kan det mon være at dem der spiser sild som reglen skal have sig en snaps til at skylle efter med 😮
tilføjet af

Kan ikke fordrage sild!!

En tradition måske, men mon ikke kun snapsen nydes når silden serveres til feks julefrokoster eller andet, hvor der er flere forsamlet, og snapsen dermed nærmest et must?
En god kryddersild med karrysalat på et stykke rugbrød kan sagtens nydes uden snaps eller bitter til.
Jeg ved egentlig ikke hvor meget "in" snaps er længere, selvom den nærmest er selvforskrevet til julefrokosterne, men de der husker Huset på Christianshavn ved at dengang var det næsten en automatisk følgesvend til en øl.
Det kan være at asosjalakrobaterne har fået sidestillet snapsen med nationalisme....
tilføjet af

Kan ikke fordrage sild!!

Man skal også have en snaps til osten, og så er der nogle der skal have en kaffesort, men ikke jeg [:X]
Og så skal de gule ærter også have en enkelt 🙂

En tradition måske, men mon ikke kun snapsen nydes når silden serveres til feks julefrokoster eller andet, hvor der er flere forsamlet, og snapsen dermed nærmest et must?
En god kryddersild med karrysalat på et stykke rugbrød kan sagtens nydes uden snaps eller bitter til.
Jeg ved egentlig ikke hvor meget "in" snaps er længere, selvom den nærmest er selvforskrevet til julefrokosterne, men de der husker Huset på Christianshavn ved at dengang var det næsten en automatisk følgesvend til en øl.
Det kan være at asosjalakrobaterne har fået sidestillet snapsen med nationalisme....
tilføjet af

Kan ikke fordrage sild!! JOOOO!!

Sild er skattede her på farmen ... [l]
Jeg får mine marinerede og ved festlige lejligheder kan der også glide en snaps ned ... 😉
"Bidesild" vil jeg dog godt have mig frabedt ... [:X] men ellers al slags sild godt modnede ... (det tar´ lidt af Svinelugten) ... [(:]
tilføjet af

Jeg sidder og spiser havregryn (en god Dansk ret)

... og sønderjysk kål. Det fik jeg lige lyst til, men jeg ville nødig have at mine børn fik for meget svinekød i børnehaven (rent bortset fra, at de er for gamle til det i dag).
Mad skal helst være varieret og velsmagende, og behøver ikke at bestå af traditionel dansk grød og flæsk.
Da jeg voksede op, var det min far som bestemte, hvad vi ikke skulle spise.
Det vil sige, at vi fik hakkebøf med bløde løg og brun sovs, stegt flæsk med persillesovs, medisterpølse med rødbeder og pandesovs, og sjældnere stegt sild med persillesovs. Når vi var heldige fik vi to retter måske kylling eller en oksegrydesteg og citronfromage. Der var selvfølgelig også jordbærsæson, og dengang smagte de af jordbær.
Jævnt kedeligt - bortset fra søndagsmiddagen og sådan noget som jordbærrene, fordi det var det samme år efter år, så det er ikke det bedste, jeg husker min far for.
Derimod spiser mine børn meget mere varieret - og bedre - og så kan man kalde det udansk så meget man lyster - jeg er ligeglad - for jeg synes det er dansk, da meget er lavet af danske råvarer.
Først og fremmest spiser de flere grøntsager, og mere varierede retter med flere forskellige råvarer.
Det er da fremskridt, så vore børn skal helst ikke lide under, at de kun kan få traditionel dansk mad i børnehaven som vi andre har måttet, da vi voksede op.
Man kan ligefrem se og måle resultatet af den bedre og mere varierede mad på nutidens unge, som er højere end tidligere generationer.
Pia ville sandsynligvis have været et hoved højere, hvis hun ikke havde været så treditionel.



Det er da dejligt at høre/læse at du ikke har noget i mod Svinekød ... 😉 [(:]

Men hvorfor i alverden skulle Pia have været et hoved højere?? ... [???]
Har det noget med kosten at gøre?? ... [(:]
tilføjet af

DF: Danske børn elsker sildemadder

Og så lige et staldtip.
Jeg er en af dem der er gået væk fra fedtemadder, smør eller Kærgården m.fl. passer altså ikke godt til sild, så nu bruger jeg lidt olie på brødet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.