8tilføjet af

Det nye Dankort !

De sidste dages presseomtale af det nye Dankort tyder helt klart på, at der er lavet en kæmpe brøler ved IKKE at lade foto sidde på !
Hvad mener du ?
Skal der foto på igen❓Ville det være rimeligt hvis nogen "fik en over næsen" for denne fadæse ?
Personligt mener jeg at brugerne af Dankortet, er blevet taget godt og grundigt ved næsen !
tilføjet af

brugt som ID-kort

Jeg har jo brugt det gamle Dankort som ID, men uden foto kan jeg ikke gøre det mere. Så nu skal jeg til at bære rundt på mit "gamle" ( fra '88) folde-ud kørekort eller mit pas, hvis jeg skal bruge billed-ID - irriterende!!!!
tilføjet af

En sjov ting

Min far blev for ca. 2 år siden stoppet af politiet, og fik en bøde for at køre med et ugyldigt kørekort fordi det var sådan et "fold-ud" kørekort...
Så hvis politimanden havde ret, så har du alså også et ulovligt kørekort. Min fars var gyldigt mange år frem, men det gjore ikke nogen forskel.
tilføjet af

De får det igen.

Jeg går ind og aflevere mit igen, og siger at jeg vil beholde det gamle, og er det ikke muligt, så gidder jeg slet ikke have noget. Så må de "døje" med at jeg kommer ind og hæver penge en gang om ugen...
Jeg vælger at gøre dette også pga. det gebyr som de vil have for at bruge kortet.
Om få måneder så skal det koste 50 øre hver gang kortet bruges.
Det er jo fuldstændig latterligt da de jo faktisk sparer penge ved at vi har et dankort/visakort.
tilføjet af

for dårligt :-(

Ja ved Gud skal de ha´ nogen over næsen, når vi brugere er blevet taget om næsen...det nye kort blev lavet fordi der skulle større sikkerhed..nu kan alle og enhver bruge det, hvor pinkode ikke er nødvendig.
I går så vi på TV hvor let det var at gå ind og købe sig en øl, underskriften kan man hurtigt få lært at efterabe...ja aben skal sendes videre, men tro mig, det er os der bliver taberne.
Problemet er blevet påpeget for længt, men man har ikke villet ofre de sidste par kroner for at gøre resultatet 100 % ...
tilføjet af

I ren protest ...

.... burde alle brugere af Dankortet, stoppe med at bruge det ..... nyt eller gammelt ......indtil man indser at foto på Dankortet er eneste og sikreste metode !
tilføjet af

Gammelt kørekort...

Det med kørekortet tror jeg simpelt hen ikke passer. Jeg tror der er en betjent der har været gnaven og skulle tjene nogle penge. Jeg har stadig et gammelt og har ikke i sinde at give 400 kr (eller hvad det nu koster) for et nyt. Hvis ikke de skulle være gyldige stadig burde de jo sende brev ud til folk om at forny det....
tilføjet af

Sygesikringsbevis med billed..

som nationalt ID-kort, mener jeg var på tale for nogle år siden, men blev droppet, da de ikke kunne placere omkostningerne derved nogle steder i hverken stat eller kommune???
Det er faktisk ikke alle, der har et gyldigt pas (eller et pas overhovedet?), ej heller et Dankort, og hvad gør man så? Kan ikke være meningen, at folk, der ikke rejser, skal tvinges til at lave eller forny et pas med store omkostninger forbundet dermed, bare for at identificere sig?
Antallet af steder, hvor man skal bruge billed-ID, er stigende, så burde det ikke være statens ansvar, at alle fik et elektronisk ID-kort med billed, også med chip, så det ikke kunne misbruges (forhindrer den chip i det hele taget mod falskneri?)...?
Det var jo også en måde at komme ud over problematikken med Dankort-billed og snyderi, for Dankortet skulle så bare(?) have et ref.nr. eller mærke indlagt i chippen, som henviste til ID-kortet, der skulle forevises samtidig med? Måske utopi, I don't know, men også bare et forslag...
tilføjet af

Signatur?

I udlandet har der ikke været integreret billede på betalingskort og vi er nok vant til, at vores billed-ID er på bagsiden og har derfor et problem med de nye ændringer.
Jeg mener, at et endnu større prøblem er, at underskriften på kortholderen ikke længere er integreret i kortet, dvs at man kan nuldre signaturen af og skrive en anden... Det er virkelig ikke gennemtænkt!!!
Problemet med manglende billede på betalingskortene løses ved, at vi skal vænne os til at vise/se ID på kortholderen, således har det fungeret andre steder i mange år.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.