11tilføjet af

Det bedste skisportssted?

Jeg planlæggger sammen med min kæreste at tage på skiferie i år. Vi har aldrig før været afsted og trænger derfor til nogle gode råd om sted, tid og skiskoler.
Håber på nogle gode svar..
Malene & Henrik
tilføjet af

norge

hej!
Norge er et dejligt sted at tage på ferie! de har det smukkeste landskab og nogen meget gæstfri mennesker!
kærlig hilsen karoline!
tilføjet af

Frankrig

Flaine
tilføjet af

Frankrig

I skal ikke tage til norge for det første er der koldt og det er til noget pis sne at køre på men hvis i tager til flaine er der mange mugligheder du skal ikke stå i kø hver morgen og så er det snesikkert.... norge er ikke ret stort hold jer fra DET.................
tilføjet af

Norge - Trysil

Ta til Trysil i Norge ..
det er Virkelig godt .
jeg er 12 år .. blir snart 13 ..
og har stået på ski så længe jeg kunne gå ..
så jeg kan jo godt ..
og Tryisl er det største skisportsted i Norge ..
og der er også en Masse gode Bakker få begyndere og Øvede ..
Kyssh
-Astrid
tilføjet af

Hafjell

Hafjell ved Lillehammer, Norge er et rigtigt fint sted for alle typer skiudøvere. Der er mange fine løjper, også for os der ikke er så gode. Vejret og naturen er også et stort plus, især i februar. Instruktørerne på skiskolerne er dygtige unge mennesker.
God tur.
Hilsen Ditte
tilføjet af

Østrig

Tag til Østrig. Det er billigt, smukt, god stemning, god mad, god sne. Jeg har stået på ski i mange år, og Østrig har altid været mit fortrukne sted. Lad være med at tage til Norge og Sverige.
tilføjet af

Wagrain

Det fedeste sted at stå på ski er i Wagrain i Østrig. Der er mange muligheder for at løbe forskellige steder. Østrig har en fantastisk stemning, der er altid hyggeligt på restuationerne på pisterne og efter endt skiløb skal man prøve Østrig svar på afterski - den fås ikke bedre.
tilføjet af

FRANKRIG

Jeg er en pige på 14 år, som har stået på ski mange gange, forskellige steder. Først i Norge, senere i Frankrig og et par gange i Italien. Der er et skisportsted der hedder La Rosiere, som jeg virkelig synes godt om. Min familie og jeg tog derned 1 gang hvert år, i omkring 4 år. Der er gode løjper, gode skilifter, og det ligger på grænsen til Italien, så man kan bare tage en af lifterne op til toppen, og så stå på ski en dag i Italien. Det var virkelig skønt at være der. Gode hytter man kan bo i. (Vi boede i en der hed Le Crystal), og man kan leje gode ski osv. Tag derned :)
tilføjet af

Ikke Højmark Busser

Jeg vil stærkt fraråde folk at køre med Højmark Busser.
Disse busser er ikke iorden,og der overholdes ikke sove/hviletid.Jeg ved godt at busserne er chartert af Hæjmark,men det firma burde se sig bedre om,efter mere stabile busser og busførere.Det er hvert år,der er ballade med dem.Hold jer langt væk fra Højmark Rejser.
tilføjet af

lidt hjælp... håber jeg

Hej i 2 nye ski-entusiaster :)
Kan se i har fået en del blandede svar.... nogle siger norge/sverige, andre fraråder disse til fordel for alperne. Jeg har selv stået i Sverige, Norge, Østrig, Frankrig, Italien, Schweich og USA. Alle steder er forskellige, så det kommer an på, hvad man søger, hvad man skal vælge.
Som jer der skal afsted på skiferie for første gang, ville jeg nok vælge enten vores nabolande eller Østrig. Sverige og Norge har udemærket sne (snesikkerheden er også okay), der er flot, ikke så mange mennesker som regel, og ikke så dyrt. Men det kan være koldt! og nedfarterne er ikke så lange (som i alperne). Altså går der mere tid her med at sidde i lifterne i forhold til skiløbet. Så hvis i vælger skandinavien, ville jeg nok tage fra uge 6-7 og frem. Det er endnu billigere i f.eks. uge 3 ller 4 - men meget koldere! Hvilket tager en del af fornøjelsen!
Østrig er større... større steder med flere og længere pister - det hedder det, når man står alpin... ikke løjper!🙂Der er billigt, rigtig alpe-stemning, og go' after-ski... hvis man er til det. Der er som regel flere mennesker - men jo også et større område til dem. Mange go'e steder for begyndere.
Frankrig har mange rigtig go'e steder - for alle folk begyndere som eksperter. Men det er dyrere, og især i uge 7 er der fuldt af gymnasiaster og des lige :)
Italien er min egen favorit i Europa... men ville ikke vælge det som begynder.
I skulle overveje at tage en enkelt dag til Sverige først... til enten Vallåsen eller Isaberg. Man kan køre til Vallåsen på ca. en time fra Helsingborg. Lille hygligt sted - perfekt for førstegangs-ski'ere eller som jeg gør det... en halv dags opfrisker inden den egentlige skiferie :)
Håber det var en hjælp?
tilføjet af

Hafjell

Hafjell er et godt sted - hvis man vælger den rigtige hytte lige ud til Pisten er det nemt.
Skal man hjem og er mega træt har de en Gondollift man kan tage i stedet for at løbe i den opkørte snemasse som er ret trættende...........fint begyndersted.:)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.