6tilføjet af

Derfor skal Christiania væk!

Jeg mener at vi gør bedst i at nedlægge Christiania, og jeg er af denne holdning pga. mange forskellige ting. Først og fremmest synes jeg det er uretfærdigt at velhavende og velstillede mennesker skal have lov til at bo næsten gratis, hvis bare de flytter til Christiania. Det burde ikke være muligt at flygte fra sine sociale betalingspligter ved at flytte resistens.
Desuden er det jo ingen hemmelighed at hash er let tilgængeligt på Christiania. Jeg siger ikke at man ikke skal have lov til at prøve at ryge hash, men lige så snart det tager overhånd kan det altså godt være enormt farligt. Jeg har en fætter som har røget hash i flere år, dagligt, og han har haft så alvorlige problemer at han har skulle sætte sit liv og uddannelse "on hold", indtil han blev smidt i afvænning. Og han har aldrig nogensinde rørt noget andet end hash, så kom ikke og sig at det er uskadeligt. Jo, nogen kan sagtens ryge hash en enkelt gang og så er det det, men hvorfor friste de svage? Hvorfor give de svage mulighed for at prøve et stof, som de synes er så sjovt at de vil ryge det igen, og igen, og igen?
Hash gør en sløv i længere tid end alkohol, og nedsætter indlæring og koncentration. Det kan ødelægge så meget mere end hvad mange umiddelbart tror.
Jeg kan ikke se hvilket formål Christiania har. Jo, det er hyggeligt, men det er der så mange andre steder der er! Alle ulemperne vejer langt tungere end fordelene, og derfor mener jeg at en eventuel nedlæggelse vil være ganske fornuftigt.
Og kom nu ikke at sig at alkohol og cigaretter også er farligt, og alle kiosker i Danmark derved burde nedlægges også. Det er ikke det vi snakker om, det er Christiania!
Danielle
tilføjet af

Nej til tresser/flipperromantik

Jeg er enig med dig Danielle, Danmark er det land i den vestlige verden hvor flest unge ryger hash og Christiania er stedet hvor denne taberkultur til dels skabes og understøttes.
Unge mennesker får deres liv og helbred ødelagt og DK får sit ry plettet pga denne ulovlige besættelse.
Det er et levn fra tresserne og de tidlige halvfjerdsere, Danmark er et andet land idag så der er ingen grund til at drømme sig tilbage til ungdomsoprørets dage, det der skete dengang var ikke noget at være stolt af alligevel, ungdomsoprørerne var prægede af en totalt egocentreret mangel på respekt for alle andre end dem selv.
Nej, send en flok bulldozere ud til Christiania og jævn det hele med jorden!!
tilføjet af

Derfor skal Christiania bestå

Jamen dog. Hvor små sko kan man mon gå i?
Jeg hverken bor eller lever på Christiania og jeg ryger heller ikke hash. Men hvis der er noget som jeg har set og oplevet på Christiania, så er det et fællesskab, en naturoplevelse i en storby, en mulighed for kunstnerisk udfoldelse m.m. som jeg ikke ellers kan få øje på i nogen som helst storby i Europa jeg har besøgt. Christiania er et unique, lad os sige "storbys reservat", som bør betragtes med helt andre øjne, end det at der ryges hash, eller at folk bor billigt, eller eller eller..... De mennesker der bor på Christiania, på godt og ondt, har også mange dagligdags spekulationer og kompromisser, som de må indgå, for at kunne opretholde deres hverdag. Men det som jeg oplever, når jeg besøger denne fristad, er at der er plads til individet, plads til eksperimenter, plads til at omgås på andre vilkår end ude i samfundet.
På samme måde som vi har økolandsbyer rundt om i landet, burde Christiania få status som en eksperimenterende landsby i storbyen. Fristaden har et evigt rend af turister, der kigger ind i folks baghaver, og fred være med det. Ikke desto mindre er det jo Danmarks nu største turistattraktion...og hvorfor? Ja ikke underligt, for hele Europa er efterhånden så globaliseret og harmoniseret at alt ligner hinanden.
Det er en fryd for øje og sjæl, at kunne betragte folks eksperimenter med boliger; gamle byggemetoder, som ellers er ved at gå i glemmebogen, bliver taget op og nye opstår. Kunsthåndværk og musikudøvelse bliver budt velkommen, og har her mange muligheder - uden statsstøtte og sponsorater. Folk som ellers har boet på gaden har fundet husly eller væresteder, og hvad angår hashrygningen, så er forskellen jo ikke stor i forhold til det omkringliggende samfund.
Jeg har boet i mange storbyer rundt om i verden og INGEN steder er fri for hash. Den arabiske mafia styrer dette marked med hård hånd og har længe ventet i kulisserne på at få adgang til det danske marked. Debatten handler derfor langtfra at fjerne hashmarkedet, for det bliver blot endnu mere udbredt, hvis Christiania lukkes, og det måtte politiet jo også konstatere, da de havde anholdt alle hashhandlerne. Samme aften stod de første arabere og solgte hash. Aldrig før end nu, har jeg mødt så mange hashsælgere ude på gaderne, før var det mere koncentreret på Christiania. Nu kan vi være helt sikre på at blive tilbudt hash på hvert gadehjørne, hvert diskotek, hver klub og i folks lejligheder rundt om i yderkvarterene. Når staten taler om Christiania og hash, skal man nok tage det med et gran salt. Venstres ungdom har altid været for legalisering af hash, så rydning af fristaden handler kun om kroner og ører for en masse jord, hvorpå der kan bygges nye dyre lejligheder, som ingen har råd til. Derudover ville det være fuldstændigt urimeligt at bortvise 1000 voksne og børn fra deres hjem, og det de er vokset op med igennem over 30 år. Det minder mig desværre alt for meget om dengang man fjernet grønlænderne fra Thule. Kære venner - vi taler om levende mennesker, der er opvokset, bor og lever på og for Christinia med alt hvad dette måtte indebære. Når jeg går tur på Christiania, nyder jeg roen, nyder den vilde natur, de fantastiske huse, de glade unger, de tilfredse gamle, heste, hunde, musik, kunst, forskellighed, fleksibilitet, samværd, den lille økologiske restaurant og meget meget mere. Stedet burde fredes og vi bør være stolte over, at vi har noget SÅ specielt, som en fristad. Det er den mest utradionelle og enestående bypark jeg nogensinde har betrådt - og så er det gratis at færdes derude!! Og et godt råd til alle, der gerne vil argumentere mod Christianias bevarelse, ville være - tag derud, gå en tur langs vandet, tal med menneskerne, hør lidt musik, få en bid mad. Du kan kun blive grebet af stemningen.
tilføjet af

Kultur

kamila har 100% ret og ingen skal komme og sige andet. Christiania er en del af Danmarks kultur og skal derfor ikke fjernes.
tilføjet af

Christiania er en del af Danmark

Christiania er en del af Danmark, og burde blive ved at være det langt ud i fremtiden. For intet sted har man mulighed for at prøve at leve som man vil som der.
Vi har brug for at se alternativer og prøve dem, for ingen regering har indtil vidre gjort alle tilfresse eller skabt en metode som giver alle ret, til at være som de er, at der bliver solgt hash på staden det sgu en mindre ting, i forehold til resten af Danmark, hvor man kan købe alt hvad hjerted begærer, Om man skal gå til lægen eller ens lokale pusjer det så det. For hele Danmark er mere eller mindre avhængig af det ene eller det andet, det er bare spøgsmållet om det er lovligt at beside i følge loven eller ej, som en ny regering altid kan ændre på, Vi har groet hamp i over 1000 år. i Danmark så ulovligheden er af nyer dato og hash har eksisteret i 4000 år. så vi er nået bagud lovmæssig, og husk Hash dræper ikke, og føre sjælent til hårde stoffer specielt på Christiania, hvor de er totalt bandlyst...
tilføjet af

Bevar Christiania

Hej Danielle
Jeg godt forstå dine synspunkter, og jeg synes heller ikke det godt at unge mennekser ryger hash. Nu har selv røget det en gang, og kan kun give dig ret i at man bliver sløv af det, mister sine gamle interesser og ens venner forsvinder. Men jeg tror ikke man løser problemet ved at nedlægge Christiania, da du kan købe hash mange steder i Danmark. Jeg synes også at vi snakker for meget om Christiania i det danske samfund. Da det vil være forkert at nedlægge en bydel der har været der i så mange år. At der er mange rodløse unge i det danske samfund er jo ikke Christianitternes skyld. Men det er selvfølelig moralsk forkert af en hash handler at sælge hash til unge mennesker. M.V.H. Claes Pedersen
tilføjet af

Maybe

Hvis Christiania bliver revet ned løser det ikke noget, der vil komme midre turister det vil koste mane penge og klubberne vil bare blive spredt og så finder politiet dem sku ikke alligevel. Hvis canabis blev legaliseret ville staten kunne tjene mange penge og man vil kunne holde mere styr på salget .... Og det er ikke fordi der er flere problemer på christania end andre steder .. jo dem politiet laver!!!!!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.