9tilføjet af

Den spanske borgerkrig?

Hejsa..
Jeg sidder her og er i gang med at skrive en rigtig spændende opgave om de spaniens frivillige i den spanske borgerkrig..
Det er ikke hjælp jeg søger, men synes det ville være interessant om der er nogle der kender nogle og muligvis har hørt pålidelige førstehånds historier fra en der tilbage i tiden har deltaget i krigen??
Min oldefar deltog, men overlevede desværre ikke Francos urimelige tropper.. Jeg ville ellers have væres den første til at sidde på skødet med åbne øre..:D
Mvh gymnasiestuderende..
(Vidste ik rigtig hvor ellers i debatterne at sende dette indlæg)
tilføjet af

Ernest Hemingway

deltog i borgekrigen som korrespondent, han har skrevet meget om den. Hans bøger kan nok lånes på biblioteket, bl. a. "Hvem ringer klokkerne for?". God fornøjelse.
tilføjet af

Du er NØD til

... at læse.: Ung må verden endnu være af Nordahl Grieg. En smuk roman i orkanernes øje.
se evt denne anmeldelse.: http://www.bogrummet.dk/ind.asp?VisAnm=551
Kva mit tidligere erhverv kendte jeg flere spaniens frivillige og nogle af deres historier - men desværre kan jeg ikke referere troværdigt med steder, tidspunkter præcise begivenheder osv.
Men der er jo Villy Fuglsang og Frede Klitgaard
1-2-3
tilføjet af

De fleste

interbrigadistaer er jo nok døde nu. Ville Fuglsang er i hvert fald. Men prøv via Frede Klitgaard og hans organisation. Og ellers har Leo Kari der selv var interbrigadista, skrevet dels en fag- og dels en skønlitterær bog om emnet.
mvh
autosipse
tilføjet af

Prøv

evt. at kontakte arbejdermuseet. De har ihvertfald en del bøger om emnet. Alternativt kan du ringe til Sømændenes Forbund på tlf.: 33114452, en del af de spaniens frivillige, var sømænd og såvel Sømændenes Forbund som det nu hedengangne Søfyrbøder Forbund var engageret i krigen.
1-2-3
tilføjet af

Prøv evt.:

bogen "Fra Bjelkes Allé til Barcelona" af Carsten Jørgensen. Har selv 2 familiemedlemmer som deltog, de er begge nævnt i bogen - og det er sådan at jeg fik kendskab til den...
God fornøjelse ;O)
tilføjet af

Pas på

Hej Enza
Hvis der er tale om en egentlig historieopgave på gymnasieniveau, så er det selvfølgelig både ambitiøst og godt tænkt, at du vil bruge beretninger af den slags. Men du skal lige gøre dig klart, at arbejdsbyrden vil blive helt urimelig stor, og at du ren kildekritisk vil komme på en opgave af enorme dimensioner.
Det bedste du kan gøre er at tage udgangspunkt i nogle af de nedskrevne beretninger, der ligger så tæt på tidsmæssigt som muligt. Søg på emnet på bibliotek.dk - der kan du finde en del.
Hvis du derudover er indstillet på virkelig at gøre et ekstraordinært stykke arbejde, så prøv evt. at besøge dit lokale egnsarkiv og spørge, om de evt. ligger inde med brevsamlinger, avisudklip osv.
tilføjet af

pudsigt..!

Den bog har jeg.. Mener den er skrevet af en af min bedstefars (søn af min oldefar der deltog) venner..:) men tak for tippet
tilføjet af

forstår..

Ja jeg forstår hvad du mener... Har slet ikke overskud eller plads i afleverings opgaven at gå så meget op i det, det er vist heller ikke forventningerne.. Benytter mig af udleveret materiale og links på nettet..
Det var mere for min interesses skyld,:) ville bare høre om der var nogle at misunde for at have fået spændende historier fortalt, eller om muligheden for førstehånds fortællinger var ved at være slut.. Men tak for tippene, det vil jeg have i hovedet til eftertiden..
tilføjet af

Selv tak ;O)

Hart den også selv - den er nu ganske god...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.