3tilføjet af

Demokrati og EU

Europas lande lider under det demokratiske underskud i EU. Langt det meste af befolkningen i Europa, blev ikke spurgt om Euroen, politi samarbejdet og mange andre beslutninger truffet af EU. De fleste love som bliver vedtaget i de SELVSTÆNDIGE lande i Europa, bliver vedtaget på et direktiv fra EU. Befolkningen i Europa er heller ikke blevet spurgt, om man er villig til at betale en klækkelig sum til de østeuropæiske lande, som netop er blevet inviteret med i EU. Beslutningerne bliver vedtaget af politikere og embedsmænd fra EU landene, de eneste der ikke bliver spurgt er befolkningen. Hvorfor skal vi være en del af et udemokratisk projekt som EU?
tilføjet af

Enig!

...
tilføjet af

hvor meget demokrati

det perfekte folkelige demokrati eksisterer ikke, da samtlige love der skal vedtages så skulle til folkeafstemning. vores demokrati er repræsentativt, dvs vi vælger nogle repræsentanter som vi mener repræsenterer vores egen overbevisning. HVIS vi skulle stemme om alle de lovforslag som EU stillede skulle vi gå til afstemning mindst 5 gange om ugen! og hvor mange gider det.. det ender med at folk kommer til at sidde derhjemme og det administrative arbejde ville eksplodere pga tællearbejdet. DERFOR stemmer vi ikke.. det har vi sådan set folk til. så tag hellere til folkeafstemningen her og vælg en repræsentant i stedet for.
tilføjet af

Folkeafstemninger.

Fordi der er vedtaget, at vores folkevalgte politiker skal varetage at styre landet. Og vi kun skal gå hen at stemme hver 4 år, behøver det jo ikke altid at være sådan. Hvorfor skulle vores demokrati ikke gennem gå en udvirkling, og for mig er det ikke en fremme tanke at der mange problemer i det danske samfund der kunne sendes til folkeafstemning. Vores staffelovgivning, er jo et område der optager det danske folk meget. Men problemet er vi har jo aldrig dyber debat om emnet. Så det bliver forsiderne af aviserne der styre debatten.
Ny nævner jeg dette område, der kunne være flere.
Og det skal bare forståes på den måde, at man vælger nogle politiker til at vare tage området. Og så er det dem der tager sig af dette område, men hvordan vi i Danmark laver vores straffelovgivning. Så er jeg sikker på vores retslovgivning vil blive meget bedre, og vi vil virklig få et system, der var tætter på hvad almindelige mennesker mener. M.V.H. Claes Pedersen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.