1tilføjet af

Dansk /Kanadisk ø-strid

Danmark og Kanada strider for tiden om tilhørsforholdet af en lille klippeø (Hans Ø) ved Grønlands kyst. Det er blevet et varmt indenrigspolitisk emne i Kanada, da de er mugne over at vi sidste sommer skiftede Dannebrog ud oppe på øen. Politiken.dk har et par artikler om emnet, men jeg har ikke kunnet finde ud af hvem der egentlig ville vinde striden, hvis den skulle afgøres ved den internationale domstol i Haag.
Jeg har brug for nogle gode danske argumenter, da jeg, som tilsyneladende eneste dansker, har blandet mig i en ret underholdene kanadisk debat om emnet.
Er der nogen der kan hjælpe med andre argumenter end at vi (dvs. vikingerne) fandt øen, navngav den, og siden dens opdagelse har den altid været inkluderet på kort over det grønlandske territorie.
Kanadierne siger at vi glemte at inkludere øen, da grænsen mellem Kanada og Danmark blev trukket i 1973, men fra dansk side lyder det at vi blev "enige om at være uenige". Er der nogen der kan sige hvorfor Kanada mener at være øens retmæssige ejere?
tilføjet af

Canadisk indenrigspolitik

Hej Annec,
Hvis du vil have nogen flere argumenter om hvorfor øen tilhører DK/Grønland, så klik på linket nedenunder;
http://www.nunatsiaq.com/opinionEditorial/opinions.html
Jeg mener personligt at hovedårsagen til at Canadierne er så forhippede på at statuere et eksempel, er at Canada også har grænsekonflikter med USA og Rusland og det er nuengang nemmere og mere risikofrit for dem at prøve at tryne et lille land som Danmark...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.