13tilføjet af

Akupunktur

Hej, er der nogen der har erfaringer med akupunktur mod rygsmerter?
Jeg er i tvivl om det er en god ide.
Mvh.
Peter
tilføjet af

prøv det

du kan altid prøve det
ellers findes der noget zoneterpi mod det.
tilføjet af

Mystisk

Hej Peter
Jeg har længe funderet over logikken i akupunktur. Så længe jeg ikke forstår hvad der sker og hvorfor de kan afhjælpe smerter diverse steder, så vil jeg helt klart ikke opsøge sådanne steder. Men jeg har hørt fra adskillige at akupunkur er særdeles effektivt. Så hvis du ikke har noget imod ikke at vide hvad folk gør ved din krop, så kan jeg ikke se hvad der skal holde dig tilbage.
MVH Lone
tilføjet af

gør det !!!!!!!!!

akupunktur hjælper mod de fleste lidelser, taler af erfaring, måske skulle du træne din ryg og mavemuskler.
akupunkturen gør det at den går ind og fjerner blokeringer, men sørg for at tage en der har eksame i det og helst en der har mere en et weekend kursus
tilføjet af

Bettina har ret!

Det handler nemlig om at finde een, der virkelig kan sit kram. Du ville jo heller ikke gå til en læge, der kun havde 2 måneders kursus på bagen, vel?
Og sammenligningen er reel nok, taget i betragtning, at akupunktur i Kina er en anerkendt behandlingsform, der menes at kunne spores op til 4500 år tilbage i tiden!
Endvidere er det i Kina en universitetsuddannelse, der nu er sat op fra 5 til 7 år, så når der opstår tvivl om akupunktur i DK, skyldes det nok mest, at det ikke tages seriøst af behandlerne - til stor skade for akupunkturen, der ikke alene er effektiv i smertebehandling, men kan behandle alt fra stress, angst, skizofreni til piskesmæld, diskosprolapser, sågar sclerose. No kidding - jeg så det selv!!
Så klø på, men tjek deres uddannelsesbaggrund først (virkeligt seriøse behandlere mener i øvrigt også, at man ikke er ordentligt uddannet, før man har taget minimum et år i lære ved en kinesisk mester. Dette skyldes, at hver mester har kendskab til en række principper, som kun "byttes" med andre mestre, når man som behandler løber panden mod en mur, men som ellers holdes hemmelige. De akupunkturpunkts-kort, man kender herhjemme, er ren basisviden).
God bedring!!
tilføjet af

det virker

Hvis det er teknikken du er i tvivl om - så kan jeg anbefale det - men er det nålene - kan du finde en anden behandlingsform der er lige så effektiv - uden at du bliver stukket i - der er massage - der er akupressur eller shiatzumassage - alle er baseret på den samme lære - men måden det bliver fysisk udført på er forskellig.
Så definer for dig selv hvad problemet er - og gå til den.
Sidst men ikke mindst - vær meget forsigtig med dit valg af behandler - det optimerer resultatet at denne er dygtig og velrennomeret.
Knuzz
tilføjet af

Du spørger

Både ja og nej, for min erfaring siger at det alene gør det ikke, men at få ryggen løsnet først med en gang masage er af det bedste.
Jeg som zoneteapøjt gir jeg først fødderne en omgang og benene for til sidst at løsne og masere ryggeen og strække ( strække på hel fra bækken og til nakken ) det har jeg god erfaring med at det hjælper.
Hilsen Cand.m.t. Eske.
tilføjet af

akupunktur

Hej Peter !!!
Jeg vil råde dig til at få en henvisning til en fys. da det kommer an på hvilken måde du har ondt i ryggen. Jeg har selv gået til fysiateaput og fået behandlinger med akupunktur, men da jeg havde for mange infiltrationer, skulle der andet behandling til end akupunktur.
tilføjet af

Akupunktur - en mulighed

Når du har rygsmerter vil jeg anbefale dig altid at gå til en kiropraktor først. Jeg har døjet med rygsmerter i årevis, er 64 nu, og fik første gang hold i ryggen for 18 år siden. En kiropraktor fik mig i gang med rygøvelser og træning, og det er lige præcis, hvad langt de fleste mennesker med ryglidelser har behov for. Derved kan du styrke din ryg. Nu går jeg i motionscventer hver uge, og har gjort det i årevis, ellers gør lænden oprør.
Akupunktur kan måske tage dine smerter, men det er ikke sikkert, at det fjerner årsagen. Du kan læse mere om akupunktur på VIFABS hjemmeside
http://www.vifab.dk
VIFAVB er Videncenter for Alternativ behandling
venlig hilsen, god fornøjelse
Sten
tilføjet af

Intet mystik i det

Der er intet mystik i akupunktur. Prøv at gå ind på Videncenter for Alternativ Behandling, som er en statsinstitution, og se, hvad de fortæller om akupunktur på siden:
http://www.vifab.dk/soeg/?op=search&words=akupunktur
tilføjet af

Prøv det!

Hej Peter.
Jeg har selv en overgang fået akupunktur, ikke mod rygsmerter, men pga en temmelig irriteret tyktarm, og det hjalp helt ekstremt.
Lægerne kunne ikke gøre noget for mig så jeg var lykkelig over at finde Eva (akupunktøren).
Men som med alt andet er der gode og dårlige akupunktører, så prøv dig frem!
God bedring :o)
tilføjet af

5000 år

Tror du den morderne lægevidenskab altid ved hvorfor medicinen eller operationen virker eller ikke virker. Akupunktur har trosalt 5000 års erfaring
tilføjet af

god ide

Det er det eneste der ikke skader.
tilføjet af

Hvor

Hvor og hvodan og hvor mange nåle sal man lægge krop til.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.