10tilføjet af

Byggelarm i sommerhusomraadet

Hej,jeg har kige et spoergsmaal.
Vi holder i oejeblikket ferie i vores sommerhus. Og vi har her kaere neighbor, der er igang med byg deres sommerhus. De startede i foraar 2006!
I de sidste tre uger startede de hver soendag kl. 9 med en kompressor. Vi har egentlig byggelarm fra Fredag eftermiddag af til soendag aften og jeg er doedtraet af det. Bortset fra, at de ikke engang kan hilse, men til gengaeld klager over, hvis vores gaester parker deres biler for taet paa deres graense, vil jeg egentlig gerne har lidt ro og fred om weekenden. Og jeg tror, at der findes en reglement i lovgivningen omkring byggelarm i sommerhusomraadet i hoejsaeson. Vide i mere?
Tak i forvejen, jeg skal tage min finger fra den keyboard og stik dem i mine oerer igen.🙁
tilføjet af

Du skal tale med

grundejerforeningen.
Jeg vil give Dig ret i det med kompressoren idet en sådan maskine er et sjældent syn på byggepladser, medmindre der skal rives noget ned trykluftbor eller sandblæses.
Næsten alle håndværkere i dag bruger elektriske sømpistolæer m.m. da de er langt mere praktiske, og ikke bruger nær så meget energi som da de kørte med luft.
tilføjet af

Det er godt nok grovt, men

De arbejder fra fredag eftermiddag til søndag aften?, se det er ikke noget rigtige håndværker gør, de holder nemligt fra, så hvis der holder frimabiler og det er håndværker?, så kan det vist kun være SORT arbejde, ikke nok med det, hvis de kører i firmabiler, så bruger de dem privat, og det må man altså heller ikke.
Om du skal melde dem?, jeg syndtes det ikke, men du kan godt forlange at de tager hensyn til jer, og det at det er et ferieområde, hvis de ikke tager hensynefter en kraftig advarsel, så?, ja det må du om.
Venlig Hilsen Poul jørgensen
PSs: tænk dig godt om inden du gør noget, det bliver jo en dag dine naboer.
tilføjet af

Tak for jeres svar

De er vores naboer selv der laver arbejdet. Derfor har de vaeret igang siden 2006.
Jeg er sur, men selvfoelgelig har jeg i baghoved, at de er vores kommende naboer og jeg gider faktisk ikke at laver ballade. Jeg er bare rigtig traet af de her og har undret mig, om de overhovedet maa. [f]
tilføjet af

At du er træt af det, det

Forstår jeg godt, men?, siden 2006?, hvis de arbejder i hver weekenden i Ca 3 måneder hvert år, og det er 4 år nu, så undre det mig at det ikke er under politibeskyttelse at de arbejder, for det må jo være et slot de bygger, 3 måneder er Ca 12 weekender om året, hvis de arbejder hele tiden, så er det Ca 50 timet hver weekend, altså Ca 600 timer om året, og det i 4år, ialt Ca 2.400 timer?.
Min far byggede huse, mange huse som han så solgte, han lavede alt alene untaget strømmen, han var under 1 månedet om at bygge et helt hus på Ca 140-M2, min mor stod for alt det med maling og tapet, men ellers lavede min far et hus på en månedet, det vil sige sig at det tog min far Ca 300 timer at bygge et hus på Ca140-M3.
Også var det at det lige slog mig, hvor stor er deres grund, for efter hvad jeg får det til, så er de ved at bygge et sommerhus på Ca 1.120-M2😮, og da der er regler for hvor stor en del af grunden der må bebygges, så kan der godt opstå problemer.
Og den størelse på huset, var hvor der kun var en der arbejdede, og du siger at der er flere der arbejder😮, jeg havde engang en genbo, jeg har omtalt hende før her i debatten, hun ringede efter politiet hele tiden, OK jeg var godt nok også sur på hende, men, http://debat.sol.dk/show.fcgi?category=26&conference=276&posting=2110205#2110205
En gang havde hun været inde i min have og der havde hun trukket nogle planter op, dem havde hun taget med hjem, hvorefter hun så havde ringet til politiet, de kom da også og bankede på min dør, jeg åbnede, og de spurgde om "hvor er det så at du har de hamp planter ståendene"?, jeg gloede lidt ondsvagt, men så kom genboen og råbte, "jeg har dem herovre, så vi gik derover, og om en i helvedet om kællingen ikke havde trukket mine tomatplanter op, hun troede det var hamp planter, 7 tomatplanter havde hun ødelagt, der fik hun sgu godt nok en skideballe af politiet, hun fik besked på at betale alle de tomater jeg købte hos købmanden det år.
Der hvor jeg vil hen er, efter dine oplysninger, så støjer og arbejder de, altså flere mand/kvinder fra fredag eftermiddag til søndag aften hver weekend, og har gjort det siden 2006, jeg ved godt det kan støje at bygge et hus, men, ikke i 4år også hver weekend, og så har vi jo igen kun din udlægning af det, det er også sjovt, men man husker altid kun de somre hvor det var dårligt vejr.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Kaere Poul,

Som du kan laese paa min foerste indlaeg har de vaeret derude de sidste 3 uger. Vi er ikke i vores sommerhus hver weekend, kun naar vi holder ferie. Der var tider,hvor de lavede ingenting over flere uger. Men ved sidste forsamling af grundejerforening har der vaeret flere klager over, at deres byggeri ta saa lang tid. Og en byggeplads pynter ikke i en sommerhusomraadet. Saa egentlig skulle jeg vaere glad over,at de endelig kommer igang, men jeg bryder mig ikke om at bliver vaekket soendag morgen kl. 9 fra en kompressor.
tilføjet af

Tak for endnu et bidrag

til min nye bog. Citat "hun fik besked på at betale alle de tomater jeg købte hos købmanden det år." Citat slut.
Sikke en løgnehistorie. Den er i klasse A og jeg glæder mig til at du berigtiger den. Det kan du vel ved hjælp af domsudskrifter.
tilføjet af

Sagde du ikke selv at de

Havde været igang siden 2006?, Du har ferie, Du slapper af, Han vil havde lavet sit sommerhus, så at han kan slappe af næste år!, OK, det vil du ikke havde, skal han så smides ud?, har du en der vil købe grunden/huset?, min far arbejdede for "JB", det var et firma i Kbh i gamle dage, når han fik fri fra arbejdet, så kørte han til Ølstykke og byggede et hus til os, han arbejdede om natten, både i sol, regn og frost, jeg glemmer ikke den ene gang jeg var med over til Ølstykke fra Ll.Værløse, min far havde en BSA 500- med sidevogn, i den sad jeg, vi endte i en snedrive ved Veksø kirke, efter 6 timer kom vi fri og hjem, men.
Det hus min far byggede, det var/er det bedste i Ølstykke, da han solgte det, der ville den nye ejer slå et hul i fundamentet, det kunne han ikke😃, det var nemligt lavet af beton der ville noget, nej men.
Hvis det kun er skide 3 uger?, ved gud mand, manden har måske børn han har lovet en ferie i deres sommerhus, måske er konnen vanskelig, måska bruger han det som en undskyldning for at komme væk fra hende, du ved ikke hvor meget overarbejde jeg har taget derfor, bare det at arbejde, sikke en fred det kan give.
Husk det er din nye nabo, prøv at stå tidligt op i morgen, F.eks Kl. 05.00, og gå så ind og væk naboen med morgenbrød, og sig så" skal vi så se at få lavet jeres sommerhus", giv ham en hånd, jeg kan love dig for at du får en ven for livet.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Hej

Jeg bor selv fast i et sommerhusområde og mine nye naboer er også ved at bygge et hus på deres grund.
Der er regler i grundejerforeningen for, hvornår der må larmes med maskiner.
Hos os hedder det: Mandag- fredag kl. 8.00-19.30 lørdag: kl. 9.00-16.00 søndag kl. 9.00-12.00.
Så hvis de overholder disse tider, kan du ikke gøre noget. Der skal jo være mulighed for at bygge og forny grunde.
Du må have fået et brev fra grundejerforeningen, hvor reglerne står i, ellers så ring og rekvirer et. Jeg kan forestille mig, at det er de samme tidspunkter der gælder.
Jeg ved at disse tider for larm, også gælder i andre sommerhusområder end mit.
Hvis de overskrider reglerne for at larme, er der jo flere måder at løse dem på.
Du kan klage direkte til naboerne, eller til jeres formand i grundejerforeningen, der så skal påtale dette overfor dem.
Det er alt efter temperament.
Mine nye naboer overholder ikke altid tiderne, men jeg har valgt ikke at klage.
Jeg er faktisk ligeglad. De holder også lange pauser i deres byggeri, som de selv bygger.
Nogen gange har jeg gået over til dem, og tilbudt dem lidt koldt at drikke.
Så nu kender vi hinanden og jeg kan spørge lidt til deres byggeri.
De har så tilgengæld været så søde at tilbyde, at fjerne noget af mit krat der støder op til deres grund, når nu de alligevel havde en gravko til rådighed.
Det er da dejligt at jeg slipper for at betale mig fra det, og jeg tillader så lidt mere larm fra dem udenfor de tilladte tider.
Tror det bliver et godt naboskab, det håber jeg ihvertfald.
Heldigvis har jeg et godt naboskab til de andre naboer. Vi hjælper hinanden med små og store projekter og så kan man jo altid slutte af med lidt sammenskudsgilde om aftenen.
Vi overholder ikke altid reglerne her i kvarteret, men tilgengæld står vi sammen.
Jeg har haft en sygdomsperiode, hvor jeg ikke har haft overskud til at holde min have og klippe min hæk, som jeg skal ifølge reglerne da jeg bor på en hjørnegrund, hvor bilerne skal have udsigt når de kører ud.
Det klarede naboerne for mig imens jeg lå syg. Der blev klippet hæk og slået græs.
Og så brokker jeg mig ikke, hvis de ikke lige overholder nogle regler.
Jeg hjælper dem hvor jeg kan.
Så tænk over hvad du vil med dit naboskab.
Kan godt se at det kan være anderledes, når i bruger jeres sommerhus til et frirum.
Jeg bor her jo fast, og holder frirum andre steder.
Så valget er dit. 🙂
tilføjet af

fantastisk udregning

Hvor har du dine oplysninger fra. Hvem har sagt de har arbejdet ca. 12 weekender hver år siden 2006?. Det er vist noget du selv har fundet på. For øvrigt er det 5 år og ikke 4 år, som du har regnet dig frem til. Sommeren 2006-2007-2008-2009-2010. Prøv selv at tæl efter. Dit afsnit med naboen har da vist ikke noget med emnet at gøre, men en fantastisk HISTORIE.
tilføjet af

Tak

For din svar, som jeg sagde foer, gider jeg ikke at laver ballade. Jeg var bare interesseret i, om der findes regler omkring byggelarm i sommerhusomraadet.
Vi har et rigtig gode forhold her med de andre naboer. Men de der selvbygger er ikke nemt at omgaas. Uhoefligt og sur mennesker. Vi (ogsaa de andre naboer)har proevet at faa lidt mere kontakt med dem, men aabenbart gider de ikke, og de er fint med mig.
[f]
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.