7tilføjet af

bolig køb for første gang

Hej
jeg håber at der er nogle herinde der kan hjælpe mig, kæresten og jeg overvejer at købe bolig men det er første gang vi skal købe, hvordan skal vi forholde os, jeg ved man skal tjekke om man har råd til det m.m men vi sidder pt. til leje for 9000 kr om måneden (med forbrug) og synes nu vi ligeså godt kunne bruge pengene til noget der bliver vores eget engang....
men mit spørgsmål er hvordan påvirker det skatten , der er nogen der fortæller mig at den ene ikke skal betale så meget i skat ved boligkøb er der nogen der ved noget om hvordan det foregår og hvad vi skal ??? :-)
på forhånd tak
tilføjet af

køb

Jeg vil foreslå jer at henvende jer til en bank. De kan lynhurtigt v.h.a computerprogram , fortælle Jer hvad i har råd til at købe. Hos ejendomsmæglere kan man også få et sådan råd ved at blive godkendt til køb. Det er gratis
tilføjet af

Brug banken

Hej med dig.
Brug for alt i verden din bank og ikke långiverne hos ejendomsmæglerne.
Jyske Bank, Handelsbanken og Ringkjøbing Bank er nogle af de mest seriøse og "ærlige" banker der findes. Dette kan afbefales.
tilføjet af

Kig på

Kreditforeningernes hjemmesider, her kan I selv lave beregninger om, hvor meget I har råd til.I kan også blive forhånds godkendt til lån online.
tilføjet af

Netto udgiften er det

i skal betale. 32% af renteudgiften kan trækkes fra brutto og giver netto udgiften. Men i får ikke meget bolig for en netto husleje på 9000 kr. vel en pris på ca 1,9 mill. Ud over netto udgiften kommer grundskyld ca 0,25 % af grundværdien samt ejedomsværdiskatten med grundlag i vurderingen fra 2001(fastfrosset pga skattestoppet) 1% af den offentlige ejendomsvurdering.
tilføjet af

Prøv to seriøse banker

der kender lokalområdet. Der kan være forskellig opfattelse hos bankrådgivere. Brug et 5% 30. årigt realkreditlån.
tilføjet af

Handelsbanken?

Hvor længe siden er det du har været i banken?
tilføjet af

Undgå bank

Når du går i banken, møder du en sælger, der skal sælge bankens produkter og som tjener sin løn ved dette.
Det er en bedre idé at tjekke hos realkreditinstitutterne, som er dem, der i sidste ende alligevel skal låne jer pengene.
Vær opmærksom på, at Realkredit Danmark er ejet af Danske Bank, mens Nykredit og BRFkredit ikke er ejet af en bank.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.