7tilføjet af

blå contra brune øjne

Jeg finder det tankevækkende at det besatte hus nu skal ryddes.

Blå øjne
Det gør jeg fordi at det betyder så meget for de unge mennesker der føler et behov for at have et sted at være og udøve deres aktiviteter.
Brune øjne
Samtidig findes der en gruppe unge mennesker andre steder i Danmark (Voldsmose, Gjellerup- parken og Mjølnerparken der får stillet midler til rådighed fra det samfund som de qua deres etniske oprindelse er født til at være negative overfor de får rejser til udlandet, klub faciliteter, pædagoger etc. jeg kan ikke forstå sammen hængen er det fordi de fleste i ungdomshuset har blå øjne og den anden gruppe har brune øjne og derfor absolut skal hjælpes.
tilføjet af

øjenfarve

Nu har mange etniske danske jo også brune øjne, så de overskrift er misvisende.
Ok jeg ved hvad du mener, selvfølgelig er det forkert at give nydanskerne masser af muligheder vi ikke giver vores "egne" unge. Da jeg var ung i 1980'erne havde vi ikke de muligheder de unge har idag, men vi fik da altid tiden til at gå med et elelr andet og vi udøvede ikke hærværk.
Er dog uenig omkring Ungomshuset, det er jo en flok BZ'erre der bryder loven. Så skal dig, mig og andre lovlydige skatteydere betale for det??
tilføjet af

historie forvridning

Jeg tror vist du har glemt 80erne. Lad mig erindre dig om bz-bevægelsen. Jeg ved ikke hvor du var i 80erne eller hvad du lavede, men du erinder ikke så meget fra den tid.
Go' vind
tilføjet af

Du har delvist ret

Jeg var her i Vejle dengang og gik i de sidste år af folkeskolen (er født og opvokset i Vejle, hvor min familie stammer fra).
Og jo jerg hukser godr BZ'erne, men de var da heldigvis et mindretal. Det var da bestemt negativt hvad de havde gang i, præcist som jer er mod det de autonome har gang i dag.
Det jeg mener er, at de unge idag får mange flere tilbud end vi gjorde.
Jeg har selv arbejdet som frivillig i et beboerhus, og et sådant havde vi ikke dengang.
Kan godt være jeg lyder rød, men man kan godt være rød og samtidig akademikker, det er jeg da et bevis på.
tilføjet af

Muligvis skulle de have haft

huset fra starten af... det kan diskuteres. -Men når det nu er besluttet at de ikke skal have det, så skal man stå ved beslutningen. At ombestemme sig pga. balladen er det værste man kan gøre, så viser man at ballade kan føre til noget godt!
Det er det samme med børneopdragelse!
tilføjet af

;-)

For min skyld må du være lige så mange nuancer af rød du orker. Jeg påpegede bare at der var en masse i gær i 80erne. Jeg syntes at huske at der var flere forskellige grupperinger blandt de unge, bz'erne, punkere, yuppies og hiphop ulmede også med og sikkert mange flere. Og hærværk var også en måde at komunikere på bla. tagging og graffiti. Det kan godt være at der ikke skete så meget i Vejle, tendenserne bevæger sig kun langsomt til provinsen. Jeg har hørt mange triste historier om den enlige punker et eller andet sted i jylland. Jeg kommer selv fra sjælland og jeg oplevede der var mange muligheder op gennem 80erne, måske for mange, tilgengæld var det svært at finde et fornuftigt arbejde.
En der både er rød, gul, grøn osv.
tilføjet af

bz erne

jeg har læst om ungdomshuset og jeg finder det helt ude i hampen hvis det bliver nedlagt.
Med hensyn til 80 erne og al den ballada der var dengang, hvornår blev ... Christania egentligt grundlagt? og hvornår var der al den ballade omkring den sorte hest? Hvornår var ungdomsoprøret? Så jeg tror nok at der var rigtigt gang i den dengang.
Til slut, i Kbh. kommune er der altså også et utal af klubber, både for den ene og den anden, Kbh. kommune bruger rigtigt mange penge på ungdomsklubber, det var egentligt her at klubberne blev født, jeg mener det begyndte med PUK, altså politiets ungdomsklub, og det var altså før indvandringen rigtigt tog til.
tilføjet af

Det jeg mente....

Det jeg mente med mit indlæg var egentligt at jeg ikke kan forstå at den ene gruppe etniske danskere ikke må få det ungdomshus (de blå øjede).
Men
De ikke etniske danskere der ikke har deres rødder heroppe de kan få i pose og sæk. (de brun øjede)
Jeg mener at skal den ene grupering have så skal den anden gruppe også eller også skal ingen have, der skal ikke være noget blødsødenhed for den ene gruppe og stejlhed til den anden.
Men det er jo også danske præster der ejer huset idag og den stand er jo vilde med at sælge ud af de danske værdier.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.