4tilføjet af

Beregning af boligareal

Jeg har købt en ejerlejlighed, hvor der i salgs opstillingen står, at boligarealet er 165 m2.
Nu har jeg målt lejligheden nøjagtigt op og incl. andel af entre og 30 cm ydermure får jeg lejligheden til at være 121 m2.
Jeg har ikke regnet min andel af kælderen med og heller ikke garagen.
Hvordan står jeg i denne situation? jeg har jo egentlig købt for få m2 i forhold til salgs opstillingen. Har jeg mulighed for evt. erstatning.
tilføjet af

brutto og netto...

hvis det er opført som brutto m2 så er det næsten umuligt at regne ud, så skal du have fat i byggetegningerne over det samlede byggeri (kan rekvireres på kommunen) og selv herefter kan det være svært at se præcis hvor stor en del af afsatsen uden for din dør plus trapper der regnes for dit, samt skur arealer (er disse delt ligeligt mellem alle boliger eller har større boliger større skure end mindre bolger osv osv osv)
selve lejligheden kan også være svær at måle da målingen skal tages fra ydervæg til ydervæg på begge leder plus evt. altaner osv...
er din lejlighed derimod angivet i netto m2 så er det nemt... så er det alle indvendige gulvflader, dvs faste køkkeninstallationer skal ikke tælles med, er lejligheden solgt med indbyggede skabe tæller disse heller ik...
det er ofte andelslejligheder der bliver solgt på brutto m2 fordi det er nemmere bare at bruge de oprindelig bygge-m2 tal end at skulle rundt og måle ved hvert salg...
tilføjet af

Hvor ondsvagt det end lyder, så

Skal du måle hele lejligheden Inc din del af trappen og altanen med Osv, det er ikke kun den beboelige del, og hvis du har et kælderrum/loftrum, så skal det også regnes med, de er sgu snu nok når de udlejer.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

du skal regne

reposen med
tilføjet af

Er du sikker på det.

Erhvervs og Boligstyrelsen skriver:
b. Arealet af åbne altaner, åbne overdækkede terrasser, åbne indgangspartier og porte medregnes ikke.
Arealet af lukkede altaner, terrasser (udestuer) og indgangspartier medregnes i enhedsarealerne såfremt de pågældende arealer opfylder byggelovgivningens krav til beboelse og indgår således i arealberegningen på lige fod med gangarealer o.lign. beliggende i selve enheden.
Arealet af lukkede altaner, terrasser (udestuer) og indgangspartier, der ikke opfylder byggelovgivningens krav til beboelsesrum, medregnes ikke i enhedsarealerne.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.