3tilføjet af

Bør kendte personer fordele ulandsbistand?

Udviklingsminister Ulla Tørnæs vil sende kendte personer til Afrika, hvor de skal udpege, hvilke u-landsprojekter, Danmark skal støtte. Hvad mener du?
tilføjet af

Afskaf landbrugsstøtten

Afskaf landbrugstøtten og toldbarrierer.
Det vil have en langt større positiv effekt for mange ulande, hvis vores markeder var åbne, f.eks for sukker fra Brasilien, cuba, Honduras, oksekød fra Argentina, Botswana, Bomuld fra Benin og Burkina Faso. Alle lande, der sagtens kan konkurrer i en fri konkurrence, men som holdes ude af verdensmarkedet pga. EU og USA´s støtteordninger og toldbarrierer.
Det hjælper jo lige fedt, at gennemføre et kunstvandingsprojekt i Burkina Faso, hvis de efterfølgende ikke gives mulighed for at sælge deres produkter. Udover at vi kan føle os frelste, fordi vi har jo støttet dem og udviklet dem. Vor herre til hest.
tilføjet af

Synes det er hul i hovedet

Så vidt jeg kunen læse mig frem til, ville projektet løbe op i 20 millioner kroner. Ville de penge ikke være bedre brugt som ulandshjælp?
Jeg kan ikke se det gavner at en flok kendisser skal rende rundt og spille skinhellige på de fattiges bekostning. Lad os få stoppet den galskab allerede inden den er startet!
tilføjet af

Hul i hovedet

Jeg mener at forslaget er hul i hovedet. Kendte peroner vil vel normalt ikke have det mindste kendskab til, hvad der kan være nyttige projekter, og hvad der bare ville være spild af penge.
At vide noget om, hvad der kan være et nyttigt projekt kræver en masse viden om både landet, kulturen og det aktuelle faglige område, som projektet vedrører. Desuden kræver det en masse forundersøgelser og samtaler med lokale myndigheder og især med den berørte lokalbefolkning, inden man for alvor kan afgøre om et projekt er nyttigt eller ej.
Ministerens forslag viser, at hun har et rystende ringe kendskab til sit eget ministeriums virkefelt. Tilsyneladende har hun ladet sig påvirke af, at visse organisationer skaffer sig PR ved at sende kendte personer ud som ulandsturister for at skaffe presseomtale. Det kan være nyttigt, selv om det efter min mening er lidt poppet. Men at bede de kendte personer udpege, hvilke projekter, der skal have støtte vil være direkte forkasteligt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.