8tilføjet af

Bøger!!

Er der nogle, som kender nogle gode ungdomsbøger om lav selvtillid, spiseforstyrrelse, misbrug eller andet.❓(Synes de er så gribende at læse om) Nogle som kender andre spændende bøger om den virkelige verden eller noget lidt fantasi alla Harry potter eller Skammerens datter ?
tilføjet af

Forslag til at finde gode bøger

Prøv dit lokale bibliotek eller børnenes boghandel enten i københavn eller århus.
Ellers kan jeg anbefale en god sjov og spændende serie ved navn" en historie fra kanten" eller WalterMoers: "Kaptajn Bæåbjørn 13 1/2 liv". Dog er jeg en del ældre ne dig, men de er SÅ sjove og er også ovre i fantasy genren.
Ellers kan du altid gå i gang med Tine Brylds Pigelive 1-3. Disse kan du få i en samlet udagve.
De handler om en jysk pige ved navn liv og fortæller godt om hendes første menstruation, hendes lidt lave selvværd mm. De har hjulpet mig meget da jeg læste dem, da jeg var teenager.
Håber det kan hjælpe.
Mette
tilføjet af

ja da lidt som Potter og Slammerens datter er

Troldmanden fra jordhavet, Atuans grave, den yderste kyst, der er 1 mere i serien, de er skrevet af :
Ursula K. LeGuin
God fornøjelse
guller
tilføjet af

skulle stå : Skammerens datter

undskyld, slåfejl -
;D
guller
tilføjet af

Fandt et link

Her står lidt om bøgerne jeg foreslog -
http://www.borgen.dk/product.asp?product=179&lang=dk
;D
guller
tilføjet af

prøv noglr af de gamle

Hej jeg her en fyr på 18 som også godt kan li at læse fantasi, jeg har læst alle de Harry Potter bøger der er udkommet og venter med længsel på den sidste. Der ud over har jeg læst de fleste af Narnia bøgerne, de er også gode men ikke så gribene som Harry Potter, og der er et betydeligt ældre sprog.
Men jeg kan også varmt anbefale at du læser nogle af de gamle eventyrs bøger, og vis du godt kan li fantasi og den slaks vil jeg foreslå at du prøver Jules Verne, han har skrevet bøger som "En verdensomsejling under havet", "Jorden rundt på 80 dage" og "Rejsen til jordens indre". Det bliver rigtig spændende hvis man sammen holder bøgerne med den tid han levede på, han blev født i 1828 og døde i 1905, men det han fortæller i hans bøger er langt forand hans tid.
Jeg ved godt at mange rynker på næden når man taler om så gamle bøger, men det er tidt fordi det kræver noget af en selv at læse dem, nemlig at man har fantasi og indlevelsesevne så man kan gøre historierne levende og spændende.
Jeg kan kun sige, at jeg syns at du skulle give de gamle eventyr og fortællinger en chance.
Hilsen Læseren
tilføjet af

skyggen af et smil

læs bogen skyggen af et smil..... men bered dig på at græde....
tilføjet af

Jepz,

Ja "Den 13." er en bog af Maria Hirse, som har skrevet om sin barndom fra hendes fødsel til de første teenagerår, hvor hun forsøgte selvmord som fjortenårig. Den er helt utrolig !
M.v.h. Blondinen XD
tilføjet af

mørkets dronning

mørkets dronning er en fantastisk bog jeg synes du skulle læse den
det handler om
De tre søstre Ariane, Gabrielle og Miribelle bor sammen på en lille vindblæst fransk men smuk ø. Faren er forsvundet, og moren er død – offer for en sammensværgelse med kraftige tråde til selve Frankrigs magtfulde dronning Katharina. Man skal bare slet ikke ligge sig ud med dronningen, der ikke for ingenting bliver kaldt eller kalder sig Mørkets dronning. Søstrene prøver egentlig bare at passe sig selv, men bliver alligevel rodet ud i en værre historie, der truer dronningens magtfulde position.
Fokus ligger mest på den ældste og smukke søster, Ariane, der efterstræbes på det skammeligste af Grev Renard, som er overbevist om, at de skal giftes. Ariane er pligtopfyldende og under ikke sig selv den kærlighed, han insisterer på. Søstrene er alle Jordens Døtre, de har forskellige magiske kompetencer, såsom at læse tanker og anden hvid magi til husbehov, hvorimod Dronning Katarina er storforbruger af kulsort magi. Det er en ulige kamp.
Gabrielle – søsteren i midten – plages af en traumatisk oplevelse og har ikke tillid til nogen og da slet ikke mænd. Den yngste søster Miribelle er derimod ung og naiv og ender slemt i fedtefadet, da hun stoler på en ung mand, hvis herre tilfældigvis er heksejæger.
Snart vælter handlingen sig rundt i intriger og floskler. Det er letlæst underholdning, og to fortsættelser er allerede udkommet på originalsproget. Denne læser blev ikke indfanget af historien, der var for enkel, uoriginal og svulstig. Blandingen af romantik og historisk drama finder dog med garanti glade læsere blandt dem, der også har læst Jarastavens vandring og lignende.
og der er også to nefterfølgere til mørkets dronning de hedder kurtisanen og den anden hedder silver rose som ikke er blevet over sat til dansk i nu!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.