10tilføjet af

At tro eller ikke tro ...

Nu har der været meget religionsdebat her på siden, så jeg vil da også lige komme med mit bidrag til debatten...
Jeg tror ikke på Gud, som den almægtige skaber eller hvad folk ellers vælger at kalde ham... Så let er det ... jeg respekterer dem der vælger at tro på Gud, det er deres valg -fair nok.
Jeg tror at "begrebet Gud" er noget der eksisterer i nogle menneskers hoveder. Noget folk har opfundet for at have en at give skylden for, godt og ondt...
Og jeg har set mennesker der læner sig rigtig meget op ad Gud, beder til ham når det går skidt og takker ham når noget er gået godt, baserer hele deres liv på hvad "der står skrevet", selvfølgelig er der også de almindelige "hverdags-kristne", men de har alle deres tro.. -på noget ingen ved om eksisterer, tilfælles... og jeg kan kun sige at det da må være rigtig rart for disse mennesker at have en at læne sig op af ... -det kunne vi vel alle bruge engang imellem ... men derfra og så til at basere sit liv på noget, for mig at se, "tyndt" der er meget langt for mig ... Dette kan lyder provokerende, men hvis nogen skrev en bog om Mr. X som den almægtige skaber, ville folk om 1000 år så tilbede ham ??? -bare en tanke ...
-og nej, jeg tror hverken på Satan, Allah eller andre "guder" -disse religioner er for mig samme princip - "opspind" i folks hoveder - forklaringer på - og undskyldninger for at gøre ting ...
"This is my truth - tell me yours" :o)
tilføjet af

God debat!

En god og fornuftig debat, uden at banke folk i hovedet? Efterhånden noget af et særsyn her på Sol..!! Tak for det!
Jeg er selv kristen, og tror på Gud som skaber og som det øverste her i verden!
Men jeg tror ikke blindt på hvad der står i biblen. Jeg er skeptisk, men er blevet enig med mig selv om, at Gud findes. Jeg kan sagtens se at det er muligt!
Jeg tror ikke folk ville tilbede "Mr. X" om 1000 år, hvis det var.. Men sjov tanke (har selv tænkt den)! Jeg tror dog at der skulle en meget stor bunke beviser på bordet, for at overbevise folk!
Hilsen Mig!
tilføjet af

Lige i øjet.

Du er ikke ene, Gud, Allah, Thor og Odin er alle pure opspind, selvfølgelig. Jeg tror at religion er til for at vi andre kan holde øje med dem der ikke er helt normale. For så er de i kirken og der gør de jo ingen skade, og så ved vi andre hvor de er. LOL.
tilføjet af

???

Hejsa Tom.
Jeg har lige et spørgsmål, hvordan kan du tro fuldt og fast på gud hvis du har tvivl om biblen Guds ord??
Hvad er det da som du ser så stor skeptis på??
Vh
tilføjet af

Skepsis

Jeg er skeptisk overfor alle de historier der er i biblen, budskabet i dem er helt sikkert godt nok, og jeg tror på at Gud står bag!
Men da biblen jo ikke er skrevet af Gud direkte, kan der være mange ting der er "pyntet" lidt på.
Altså; Jeg tror på Gud, og ikke biblen som det øverste! Biblen kan og skal virkelig fortolkes på mange måder, før man finder budskabet i den!
Vh Toms
tilføjet af

Din mening...

Selvfølgelig skal du have lov til at have dine egne meninger og holdninger, men prøv at være lidt mere åben overfor andres også!
At kalde alle troende for "ikke helt normale" er at gå over stregen!!
Der findes mange forskellige former for tro; derfor er det lidt groft at skære alle over én kam!
Vh Toms
tilføjet af

ja ja da !

Jeg synes at det er helt ok, at have en tro. Man skal bare ikke overdrive. Det ses desværre alt for tit at folk overdriver sin tro med hellige krige osv. Det er efter min mening helt i orden at tro på noget, bare man respekterer at andre også har deres mening. Det kan være til stor trøst at have en gud at tro på, hvis man står i en situation feks. en dødlig sygdom. Der kan det være en stor trøst at have en tro at vende sig til når alt ser sort ud.
tilføjet af

'Toms_17',

.

Her er lidt I kan se på! Det dyreliv, insekter, natur, mennesker, ja alt, er for fantastisk til at det kan være opstået tilfældigt! Hvad mener I?!
----------------------------------------------
Arkæologer: Johannes Døberens hule måske fundet!
Af Bent Blüdnikow
En hule i nærheden af Jerusalem kan være den, hvor Johannes Døberen døbte sine disciple. En engelsk arkæolog har efter fem års udgravning netop vist den internationale presse rundt i hulen.
På den anden side er der fund, der uden tvivl er ægte. Fundet i 1940erne af de såkaldte Dødehavsruller forbløffede verden. Disse bibelske tekster og andre tekster fra bibelsk tid blev også af visse eksperter anset for at være forfalskninger. Men ingen betvivler i dag deres ægthed.
http://www.berlingske.dk/kultur/artikel:aid=471992/
www.berlingske.dk 18. august 2004 kl. 03:30

Johannes Døberen
Johannes Døberen er både nævnt i Det nye Testamente og af den jødiske historieskriver Flavius Josefus (år 37-100 efter Kr.). Ifølge Det nye Testamentes evangelier trådte Johannes frem år 29 efter Kr. som en streng forkynder af bod og fromhed. Dåben symboliserede omvendelsens ægthed og den døbtes nye renhed. Evangelierne fremstillede Johannes som en forløber for Jesus, der også beredte vejen for denne Guds søn. Ifølge Josefus havde Johannes en konflikt med kongemagten (Herodes Antipas). Ifølge evangelierne blev Johannes halshugget, fordi han havde erklæret kongens ægteskab for at være et lovbrud. Evangelierne fortolker nogle steder Johannes som underordnet Jesus. Denne tolkning anfægtes både af Josefus, men faktisk også af visse af evangelierne, der viser, at de to i realiteten konkurrerede med hinanden.

.
tilføjet af

PS. Indlægget var til jer alle!!

.
OK!!!
.
tilføjet af

Gud?

Gud fås i mange udgaver, lidt afhængig af tid og sted, og kaldes meget forskelligt. Men jeg tror, grundlæggende det er det samme, vi tror på. Mennesker har behov for at blive bekræftet i sine handlinger (have regler for, hvad der er godt og ondt) og for at tilhøre en gruppe som socialt individ. Mange religioner rummer anvisninger til, hvordan man skal leve og har som sådan mere et systemisk indhold end at gøre med den hellighed, som er centrum for det pågældende system. Og jo bedre man er til at leve op til reglerne i systemet jo mere troende er man. Så er det, at kæden hopper af for mig. Jeg mener ikke man kan være mere eller mindre troende. Enten er man det, eller osgå er man ikke. (Se bl.a. det hierakiske og kvindeundertrykkende system katolikkerne bygger på).
Sammenhængen mellem system og tro gruser hele tiden til i de religioner man hører om hele tiden, og så udkæmpes der den ene krig efter den anden. Alle der slår i hjel i en eller anden religions eller systems navn, har fundet sig en undskyldning. Ikke en ret til det.
Min tro, (gud, eller hvad du vil kalde det, for det er nemlig helt underordnet), bygger ikke på et system men en fundamental kraft. Det der holder os i live.
En urkraft. Kærligheden er en urkraft som tilhører alle, og har eksisteret altid. Behøver ikke hedde noget, eller have regler. Tillader alt. Udelukker ingen. Holder sammen, bygger op, udholder. Den er livsnødvendig.
Jeg synes dit spørgsmål er møg-væsentligt, og jeg er glad for at du stillede det. Jeg vil meget gerne blive klogere på hvad andre mener på det her punkt.
En anden ting er, at jeg møder den holdning du giver udtryk for, som jeg er enig med dig i, mange steder. Og selvom de, der deler dette synspunkt tilsyneladende ikke har det store behov for at udkæmpe hidsige kampdebatter, mener jeg ikke det det samme som laisser faire (laden stå til).
tilføjet af

Er det forkert eller rigtig

Hvad er enlig at tro? Kan man ikke bare have en tro, kan man lade være med at have Tro? Hvor mange forskellige trosretninger findes der? Håber i kan hjælpe mig med mit projekt om "Tro"
Kærlig hilsen
Erika (skole pigen)
PS: jeg håber i vil hjælpe mig med at svarer, på mine svære spørgsmål, skriv endelig til mig :D
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.