24tilføjet af

At blive helikopterpilot?

Godaften.
Er det nogen der mon kan hjælpe mig med et par spørgsmål?
Jeg går og overvejer at uddanne mig til helikopterpilot. Men jeg har lige en hage. Jeg har aldrig været vanvittig skrap til matematik. Er meget god til teknik, mekanik og lærer hurtigt praktisk. Har da også bestået mat C niveau med et snit på 8,6.
Er der nogen her der ved om man skal være vanvittig god til matematik? Jeg ved man skal for at blive almindelige pilot, men har hørt at ved helikopter er det noget anderledes.
Hvor lang tid tager uddannelsen og hvad plejer den ca. at koste?
Hvis I kender nogle links der kan besvare disse spørgsmål, ville jeg være meget glad
tilføjet af

pris min 140.000 kr

så det er da til at overskue. Min far er pilot og min bror er lige uddannet og mener han måtte punge ud med noget mere end 500.000 kr.
Jo man skal have rimelig godt styr på noget matematik som almindelige pilot, men jeg ved ikke hvad kravene er for en helikopterpilot. Du har nok ret i, at det ikke er helt det samme.
Jeg håber nogen kan svare dig mere fyldestgørende end jeg :-)
tilføjet af

matematik c niveau

Jeg mener at man blot skal have mat C niveau. Men det anbefales at man har snuset til B niveau.
Og prisen ved jeg så ikke så meget om, men det er ret meget billigere end det almindelige flycertifikat 🙂
tilføjet af

Ingen særlige krav

det handler om at du skal kunne opfylde de lægelige krav, de er ikke voldsomt store, men der er noget med farveblindhed og den slags. Få det checket først ved en flyvemedicinsk
klnik, ellers er der ligesom ikke mogen grund til at fortsætte.
-
Næste krav er PENGE, du skal kunne skaffe penge til uddannelsen, enten ved lån, eller hårdt lønarbejde, det kan lade sig gøre men det er hårdt da du skal kunn skrabe ca. 4-500000 kr. sammen på ca 3-4 år.
-
Udover dette er der INGEN krav, du skal selvfølgelig kunne regne og læse rimeligt selvstændigt, husk på at være Pilot er INGEN uddannelse men et certifikat, det kan når som helst inddrages, enten pga. levemåde (stoffer/alkohol) eller pga. helbred, derfor tegner alle piloter også en forsikring (loss of license). Uden licensen er man nemlig fuldstændig ufaglært, eller uuddannet, det er værd at huske på. Især hvis man har en stor gæld.
Det er faktisk det job i verden (tror jeg) der giver den højeste løn, uden nævne værdig uddannelse. Det er til gengæld en livsstil for mange og bacillen er svær at slippe når man først har prøvet.
-
Held og lykke med foretagenet !
tilføjet af

sikke noget sludder

Der er ingen der spørger dig om du overhovedet har gået i skole !!!
-
tilføjet af

se på

dette det kan måske hjælpe dig 😃
http://www.heliflight.dk/Helikopter_Pilot.asp
tilføjet af

nå nå

Det syntes jeg nu bare jeg havde hørt, men beklager da hvis jeg tog fejl
tilføjet af

vent vent vent uenig i prisen

Jeg er ret sikker på at et helikoptercertifikat kræver mindre både prismæssigt og regnemæssigt end et almindeligt pilotcertifikat.
Det tager ikke ligeså lang tid at få et helikoptercertifikat som et flycertifikat. Min kones bror har helikoptercertifikat og jeg synes ikke hans nomerede tid var ligeså lang som min og slidet var mindre.
Dog synes jeg det er en vildt fed idé at hun vil tage et helikoptercertifikat :-) Og jo du har vist ret i, at prisen er den største udfordring :-)
tilføjet af

Fis i en hornlygte

et privat certifikat i helikopter tager længere tid, det kræver mere praktisk flyvning da den er vanskeligere at manøvrere, dette har dog intet med erhvervscertifikat at gøre da det er "peanuts" i forhold til.
tilføjet af

Tak for svar

Jeg håber heller ikke det er ligeså dyrt som et flycertifikat, for så kan der gå lang tid inden jeg får sparet op :-D
tilføjet af

Ja det håber jeg

at det ikke er ligeså dyrt som alm flycertifikat :-) Jeg har hørt og nu set inde på en side at det slet ikke er ligeså dyrt, så det er da gode tegn
tilføjet af

Hæ hæ

men det håber jeg nu fleste har, et eller andet sted 😉
tilføjet af

Det skal du ikke tage dig af

det giver da også meget god mening, hvis man ønsker eller anbefaler at folk har snuset til et vist niveau i matematik 🙂
tilføjet af

lyder da alletideres

Jeg arbejder i forvejen i lufthavnen ved siden af mine studier og har talt meget med piloterne og især en gammel helikopterpilot. Det er ikke fordi jeg vil gøre det til et job som sådan, men jeg vil gerne have et certifikat, jeg elsker flyvning og de maskiner, er meget betaget af det :-)
Jeg har nu hørt flere steder fra, at prisen på helikoptercertifikat slet ikke er ligeså dyr som alm flycertifikat. Det er ikke ligeså dyrt at få en helikopter i luften.
Tak for den megen information. Jeg er helt sikker på at jeg går gennem helbredsundersøgelsen. Jeg er ikke ret stor og det mener jeg heller ikke er noget problem i en helikopter, men man skal vist veje min. et eller andet antal kg for at kunne blive alm pilot.
Nå ja, man hører jo så meget rundt omkring. Tak for dit fyldestgørende svar 🙂
tilføjet af

Ja det har jeg også hørt

helikopter tager ikke ligeså lang tid og det er ikke ligeså dyrt. Det giver jo også meget god mening. Mindre maskine, mindre ansvar osv 🙂
tilføjet af

jeg må hellere spørge

nede i Roskilde for jeg har nemlig også hørt noget helt andet. Altså at helikopter ikke tager ligeså lang tid. Men nu hvr flyene stort set er automatstyret i dag til det hele, så kan jeg da godt se, at helikopteren måske er sværere at manøvre rundt i forhold til 🙂
Det er jo helt vildt det arbejde der gøres forpiloterne i dag. Medmindre det er en gammel maskine de flyver naturligvis. Men de er jo snart ude...
Mange tak for svar igen 🙂
tilføjet af

yes been there :-)

Så bare ikke noget med pris og varighed, men det giver stadig en meget god indsigt i, hvad det drejer sig om 🙂
tilføjet af

For at få rigtige svar ..

.. vil jeg anbefale dig at spørge dine spørgsmål på www.helikopterpilot.dk - der er en forsamling af folk fra branchen som ved hvad de snakker om (modsat mange her kan jeg læse mig frem til) ..
tilføjet af

Pris på et certifikat

Jeg kan fortælle at det er tæt på at være dobbelt så dyrt at få et helikopter certifikat som det er at tage et til en alm. flyver
tilføjet af

Enig Madman

Ville ha sagt, det samme som dig. Men du nåede det før mig:)
Bare nogen af tingene da var de samme - som prisen fx
Jeg synes ikke jeg kan genkende noget som helst med meget billigere end "almindlig" pilot.
tilføjet af

Certifikat - ppl-h

jeg har også selv en interesse i og blive pilot engang.. så har prøvet et par sider, men jeg synes den bedste og mest konkrete er billundaircenter.dk der står en masse om hvor lang tid det tager og koster osv
tilføjet af

Uddannelsen, priser til ppl(H)

Medical class 2 tror den ligger på omkring 1000-1500 Kr.
Selve teorien kan gøres på 4 mdr. pris 15,000 Kr.
Så er der radiobevis 6-8,000 Kr.
Og selve flyvningen 150,000 Kr. + ekstra timer ca. 10-20 stk. af 2500-3000 Kr.(så har du de lovpligtige timer 45(heraf 15 solo)).
Derefter kan du læse/flyve op til min.150 timer, så kan du tage et atpl og derefter cpl(H), så må du flyve med betalende kunder og tjene penge på selve flyvningen.
Et alm. ppl til fastvinge fly koster ikke ret meget i forhold til et ppl(H), et gæt 80,000 Kr.
Håber det kan hjælpe lidt.
tilføjet af

Kan I anbefale skole i Sjælnd?

Hi,
Kan I anbefale skole i Sjælnd?
Mhv.
Hanan Melamed
tilføjet af

Skole

Hvad vil du læse ?
tilføjet af

Enig

Enig i dit indlæg
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.