1tilføjet af

aktivering, graviditet, spørgsmål..

Jeg sidder her med en million (ahr, måske lidt mindre) spørgsmål. Jeg er ligenu på sommerferie, og burde starte på skole igen pr. 27. juli. Men ifølge et brev, jeg fik her til morgen fra SU-styrelsen, er min uddannelse stoppet allerede i Juni. Jeg har ikke hørt noget fra skolen ang. studiestop, og jeg har ikke gjort noget, som kunne give anledning til, at de kunne smide mig ud. Jeg har dog søgt om optagelse på et andet studie, men vil først få svar d. 28. juli, hvorfor jeg ville fortsætte mit nuværende studie indtil jeg fik svar. Hvis jeg skulle få afslag på det nye studie, så ville jeg naturligvis fortsætte mit nuværende.
Det var lige baggrunden.
Hvis det nu viser sig, at jeg ikke kommer ind på det nye studie, så er jeg lidt på herrens mark økonomisk. Jeg er gravid med termin 6. november, så der er ingen chance for, at jeg kan få et job, før jeg går på barsel. Samtidig har jeg en datter på 1½ år, som - efter vi er flyttet til ny kommune - endnu ikke har fået institutionsplads. Det har vi dog indtil nu kunne klare pga. min kærestes arbejdsforhold og mit studie.
Jeg er ret sikker på, at jeg er berettiget til kontanthjælp, hvis jeg ikke kommer ind på det nye studie. Men hvordan så med aktivering og børnepasning? Der er en lov om, at man skal i aktivering indenfor de første 3 måneder efter at være begyndt på kontanthjælp, så vidt jeg ved. Jeg har egentlig ikke noget imod at komme i aktivering, så længe det ikke skader den bette i maven. Men det virker bare meget kaotisk at tænke på, når min datter endnu ikke har vuggestueplads.
Når jeg alligevel skal gå på barsel senest i starten af oktober, så ville jeg kunne nå at være i aktivering i højst 1-2 måneder efter påbegyndt kontanthjælp. Jeg har hele tiden haft planer om at pause min datters vuggestueplads, når jeg går på barsel.
Tror I, der er mulighed for, at jeg kan undgå aktivering på baggrund af min datters manglende pasningsordning og den korte tid, hvori jeg ellers skulle kunne blive aktiveret? Eller hvordan kunne situationen ellers løses?
Jeg har absolut ingen lyst til at komme på kontanthjælp. Det hele er ret overvældende ligenu og jeg har ikke rigtig fattet, hvad det er der sker. Hepl!
tilføjet af

Grib knoglen...

...og ring til kommunen og forhør dig om dine rettigheder. Der er jo specielle regler når man er forsørger men hvordan det er når man allerede er gravid ved jeg ikke. Så henvend dig til dem, de må jo vide det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.