9tilføjet af

20 døde sidste år!

20 døde sidste år og mellem 5.456 og måske op til 110.000 mennesker blev syge.
Og Forbrugerminister Lars Barfoed vil overveje at gøre noget ved det!
Flink mand, ham Lars Barfoed, så vil jeg overveje om jeg gider stemme på de Konservative, hvis jeg overlever til det næste folketingsvalg.

Der findes markant flere farlige bakterier som salmonella og campylobacter i importeret fødevare end i dansk, og man opfordrer Fødevarestyrelsen og politikerne til at gøre mere for at beskytte forbrugerne.
For eksempel er importen af fjerkræ de sidste par år steget med 56 procent. Samtidig tager myndighederne markant færre kontrolprøver af udenlandsk fjerkræ end af dansk, men i de prøver, der bliver taget, finder myndighederne groft sagt ti gange så ofte salmonellabakterier i de importerede kyllinger som i de danske.
Det siger sig selv, at hvis importen stiger, og der er væsentligt flere farlige bakterier i udenlandsk kød end i dansk, ja så vil flere danskere blive syge, og flere vil dø,
Myndighederne registrerede sidste år 5.456 mennesker herhjemme, der var blevet syge af at spise mad inficeret med salmonella og campylobacter. Men myndighederne regner med, at det reelle tal er langt højere - måske helt op til 110.000 mennesker.
Zoonosecentret vurderer, at mindst en fjerdedel af dem, der sidste år fik salmonella, blev smittet gennem importeret kød. Samtidig er antallet af salmonellainfektioner for første gang i flere år stigende, hvilket Zoonosecentret også mener skyldes importeret kød.
Derudover vurderer Statens Serum Institut, at cirka 20 er døde af salmonellaforgiftning herhjemme sidste år - og at en del af disse dødsfald skyldes importeret kød.
»Det er nødvendigt, at Danmark stiller større krav om sikkerhed gennem for eksempel EU«, siger overlæge på Statens Serum Institut Kåre Mølbak.
Forbrugerminister Lars Barfoed (K) henviser til, at han blandt andet har sat nogle kontrolprojekter af udenlandsk kød i gang. Alligevel bøjer han sig for kritikken. »Hvis eksperterne råder mig til at tage flere prøver, så vil jeg naturligvis overveje det«, siger han.
tilføjet af

Og en 30.000 - 35.000

Dør hvert år herhjemme af kræft eller hjerte-kar-sygdomme.
Mon ikke det var bedre at prioritere ressourcerne her?
tilføjet af

Døde

Med alle disse ens indlæg, skulle det ikke undre om mig, om man kunne få dødstallet pga. kedsomhed op på samme niveau.
tilføjet af

Jamen lille ven da,

hvad er dit problem?
Du kan da købe dansk fjerkræ og kød - det er godt nok dyrere, men så er du fri for dine bakterier.
Iøvrigt kan du også få timer i varekundskb og gå på køkkenskole, hvor du kan lære at dræbe disse små, usynlige bæster.
Må jeg iøvrigt spørge dig - er der noget som helst emne, hvor du ikke er i opposition og hvor du ikke farer frem med bål og brand og uden at have din dokumentation i orden?
Hvis et sådant emne(r) findes, vil jeg gerne vide hvad det/disse er.
tilføjet af

Ja netop

Lad være med at købe endsige spise deres "affald" - jeg er så glad for "Gårdbutikken direkte" og de stiller det uden for min dør én gang om ugen.
Med den køkkenhygiejne mange mennesker udviser idag (det er åbenbart gået i glemmebogen) er det altså heller ikke altid råvarernes skyld, at det lykkes dem at opnå maveforgiftninger og andet uvæsen.
tilføjet af

Mere end 380.000

Der blev I 2004 rapporteret mere end 380.000 tilfælde af zoonotiske infektioner hos mennesker i EU. Det er altså ikke kun Lars Barfoed og Danmark der har det problem.
Zoonoser er sygdomme, der kan overføres fra dyr til mennesker ofte via forurenede madvarer. Smittekilderne er bl.a. ikke-gennemstegt fjerkræ og utilstrækkeligt stegt kød tilberedt på grill, rå æg m.m.
Langt hen ad vejen kunne rigtig mange af disse infektionerne have været undgået, ved at overholder nogle få regler i køkkenet. Men i takt med den manglende viden om simpel køkkenhygiejne, må man forvente en jævn stigning af alle patogener, det være sig salmonella, campylobacter, Yersinia enterocolitica, E. coli O 157 m.f.
Selvfølgelig skal vore fødevarer kontrolleres, men vi bør også selv tage ansvar, ved at overveje hvad vi køber og hvor vi køber det.
tilføjet af

Sælgeren har det fulde ansvar

Nej!
Sælgeren har jævnfør straffeloven det fulde ansvar for, at han sælger fordærvede og heldbreds truende fødevare.
tilføjet af

Ansvar

Men sælgeren har ikke ansvar for, hvordan du opbevarer og tilbereder maden. Det er dit - og kun dit!
Desuden har du selv et moralsk ansvar - hvis du køber engelske bøffer til 20 kr. pr. kg., bør du kunne regne ud, at der er noget galt (og lade være med at købe dem).
Men jeg ved godt, at det er meget forlangt - når man nu har en borgerlig regering, man kan skælde ud på.
tilføjet af

Naturligvis er vi alle begyndt at opføre os

dumt lige efter VK og DF begyndte at skære ned på fødevarekontrollen.
Pludselig glemte vi at sætte maden i køleskab.
Pludselig overså vi siste slagsdato på varene.
Pludselig glemte vi at vaske køkkenredskaberne af.
Og pludselig begyndte vi at spare på opvaskemidlerne og satte diverse ting tilbage i vores skabe fyldt med bakterier.
Bare for at vi kunne komme til at kritisere den borgerlige regering.
Det kan man godt nok kalde for offervilje.
Eller også kan man kalde illusionen om at det er sådan det hænger sammen for den dummeste undskyldning der endnu er fremført.
tilføjet af

hilsen fra kok

Jeg mene nu der er noget galt, men den kontrollen med hvors mad vare, og det kan vel held
Ikke være mening at folk, skal gå på koksskole for at købe en kylling vel, men jeg vil anbefale at man stege kødet hel færdig, og ikke medium, det er min forslag til problemet som uddannet kok, bage og konditor m.m. men det løse ikke problemet helt okay!For det kan ikke være godt når, så meget kød er syg og gårlige i 2006 vel?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.