3tilføjet af

YouTube endeligt slugt af Google

It-giganten Google har afsluttet indkøbet af videodelingssiden Youtube. Handelen sætter ny rekord for værdien af sider med brugergenereret indhold.

Google offentliggjorde tirsdag at firmaet har afsluttet købet af YouTube, som søgegiganten har betalt 9,6 milliarder kroner for.
Beløbet sætter ny prisrekord for værdien af internetsider med brugergenereret indhold.
Handelen inkluderer de omkring 87 millioner kroner fondsmidler, som Google har stillet til rådighed for YouTube mellem underskrivelsen af købsaftalen i begyndelsen af oktober og afslutningen af købet.
100 millioner klip om dagen
YouTube er vokset eksplosivt I løbet af det sidste år og har været pioner på markedet for videodeling, som gør det muligt for brugerne at vise videoklip for hinanden. Ifølge Youtube selv viser sitet mere end 100 millioner videoklip hver dag.
Imidlertid skyldes sidens popularitet også muligheden for at se en bred vifte af ophavsretsbeskyttede tv-programmer og musikvideoer, som rettighedshaverne kræver kompensation for.
Sætter penge til side til sagsanlæg
Kilder i medieindustrien har i de seneste uger fortalt, at en del af det beløb, som Google nu betaler for YouTube, vil blive brugt til at indgå forlig i potentielt kommende sagsanlæg mod siden.
Imens har både Google og Youtube fortalt, at de er i fuld gang med at indgå aftaler med videoproducenter, som vil give dem muligheder for at få del i overskuddet, når den slags indhold optræder på sitet..
tilføjet af

Kildehenvisning tak

...
tilføjet af

ja da

tilføjet af

Mange tak

forbløffende
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.