5tilføjet af

Udbyttet af krigen

Kan forventes at være endnu mere fundamentalisme, det selvsamme hele menageriet er sat i værk for at bekæmpe.
Nedenstående link er et godt bud på hvorfor, det kommer til at se sådan ud. Derudover giver historien vel manden ret. Islamismen er jo ikke på tilbagetog, men netop fremme mange steder, og endskønt de ikke står samlet og derved udgør en egentlig trussel, kan en skærpelse af retorikken sikkert give verden en del ubehageligheder.
Det er nærmest en kliche, .... men lærer vi slet ikke af historien?
http://www.information.dk/InfWebsite/FremvisningPHP/Common/Information.php?pShow=TryktAvis%2FTAvVis.php&pTAvVis=199734
Artiklen giver et godt indblik i den skade, der rent faktisk sker på et kulturelt kraftcenter som Beirut, det er en sørgelig tid vi lever i.
V.H. Modild
tilføjet af

ganske forfærdelig sørgelig.

- tænk at vi kan få os til det.
tilføjet af

Alle kan være enige.

Men, giv os nogle alternativer.
Skal Israel bare vende den anden kind til den terror der udøves mod dem.
Og iøvrigt har de stridende grupper i Libanon gjort landet endnu mere skade.
Afvæbn Hizbollah som er en terrororganisation, og der vil blive fred.
tilføjet af

Historien gentager sig

Det er sørgeligt, at menneskeheden ikke bliver klogere. USA regnede nok mere eller mindre med en ren walk-over, da de gik ind i Irak - men hvad fik de (ganske som forventet af alle andre end dem selv)?
Hvad havde Israel troet inden de begyndte deres kamp?
2 soldater kidnappet - og hvad så? Hvor mange skal dø på grund af dem? Israel har selv rigtig mange fanger - de burde gætte sig til, at det ikke spreder glæde blandt palistanensere. Ligesom deres "sikkerhedshegn", fortsatte besættelse af landområder m.v.
Ingen tvivl om at Israel kan bruge historien som dokumentation for mange af disse ting - men hvis vi også brugte historien som argumentation, burde vi ikke have meget samkvem med tyskerne ...
Da Israel jo er den stærkeste militærmagt i området, burde de bruge denne styrke til at vise overbærenhed med de svagere. Ved samtidig at vende den anden kind til, udstiller man også modpartens opførelse meget tydeligere, således at en fortsat eskallering fra Hizbollahs side blot ville udsætte dem for omverdens fordømmelse og større internationalt pres for afvæbning. Og samtidig ville Iran og Syrien blive frataget en argumentationsmulighed i deres fremturen.
Som det kører nu, er det svært kun at holde med Israels krav om Hizbollahs overholdelse af diverse FN-resolutioner, når man samtidig tænker på, hvor mange resolutioner Israel ser stort på.
Selvom Israel ikke går efter civile mål i deres kamphandlinger - modsat Hizbollah, der målrettet går efter at skade civile - er resultatet ulykkeligvis det samme. Hizbollah har godt nok udnyttet situationen og gemmer sig blandt civile, hvorved disse træfninger nærmest er uundgåelige. Men netop derfor burde Israel ignorere dem i stedet for at danse efter deres pibe og lade sig trække ned i sølet, hvilket er det, der sker i øjeblikket.
tilføjet af

information

den tørre jeg mig i røven med.
tilføjet af

Selvfølgelig

hvad fanden skulle du ellers stille op med den?
V.H. Modild
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.