35tilføjet af

tror i på jesus ?

Tror i virkeligt at der var en mand, der kunne og skulle alle de ting som er nedskrevet i Biblen omkring hans liv. Eller er det hele en "røverhistorie", som er gået hen og blevet en bestseller; for det er jo mennesker der har skrevet Biblen og ikke en gud, som nogen kunne have opfattelsen af ! Det kan give stof til eftertanke og vort verdensbillede forrykkes - i den grad !
Franklin - ikke fra Bethlehem
tilføjet af

Ja.

Jeg gør. Helt bestemt.
tilføjet af

Underordnet....

Jesus tror på dig!
tilføjet af

Jesus Lever!

Jesus lever i dag, lige som han gjorde dengang!!!
tilføjet af

Nej...

tror ikke på sådan noget religiøst ævl. Foretrækker at leve i den virkelige verden og ikke søge tilflugt i myter or overtro.
tilføjet af

jesus lever

hvis man går ud fra at Jesus ikke er den som bibelen fortæller, så må man sige at det er et ufatteligt godt litteraturt arbejde at skrive hele nye testamente, da der var mange forskellige mennesker om at skrive det, og at de mennesker ikke kendte hinanden og ikke lavede på samme tid.
Så er der lige det faktum, at alle profetier der omhandler Jesus i G.T. bliver opfyldt af Jesus i N.T..
Men det der mest tyder på at Jesus er den som bibelen skriver er at, næsten alle hans dicsiple blev henrettet fordi de ikke ville benægte at Jesus var opstået. Hvis de viste at det var løgn, ville det være meget usandsynligt hvis de ville dø for det. Men nu er det sådan at de skriver at de rent faktisk så ham, sjovt nok er der mere end 500 mennesker der "påstod" det, hvorimod da Jesus blev korsfæstet var der næsten ingen som holdt med ham.
Pointen er at hvis de ikke virkelig havde set ham hvorfor så skifte mening og risikere livet ved det???
tilføjet af

Forkert spørgsmål.

Jeg mener, at stiller det forkerte spørgsmål. Når du spørger om, om belæringerne og beretningerne om Jesus’ liv er 100% sande eller falske.
Spørg i stedet for dig selv om, hvorfor belæringerne og beretninger om Jesus’ liv er blevet en ”100% bestseller”.
tilføjet af

;-)

Godt svar. Det kan vist ikke gøres bedre. :-)
tilføjet af

Hey you

Nej selvfølgelig er der ikke noget af det ævl der passer.. Tror at kristendom er noget folk flygter til fordi de ikke passer ind i det "moderne samfund"..
Har sgu da aldrig hørt noget så latteligt som at gå på vandet eller at genopstå. Ryd folkekirke og lav en mindeplads til de døde i stedet. Tro er ren politik, og det burde afskaffes..
tilføjet af

Du har glemt Thomas evangeliet

Thomas evangeliet - eller det forbudte evangelie - er den tidligste af evangelierne, og måske endda skrevet mens jesus levede. Hvilket er mere end man kan påstå om alle de andre evangelier, som er skrevet flere hundrede år efter. Sammenligner man TE med de andre evangelier, vil man forstå, at ikke alt stemmer helt - hvorfor den også er blevet forbudt!
Derudover kan man jo yderligere stille❓ved de nye evangelier ved, at de gennem tiderne er blevet modificeret, så at det passede med magthaverne. F.eks. Skulle der gå flere hundrede år før, at det blev ulovligt at begå selvmord. Hvorefter man lavede love der faktisk dømte selvmordsforsøg med døden! tragikomisk?! Tjaa, det er vel kristendommens historie!
-Sysifos
tilføjet af

Hvis ik...

Gud var til, var du heller ik, min ven. Noget kan ik opstå af sig selv.
tilføjet af

???

JEg har simpelthen aldrig forstået det argument for gud... Hvis noget ikke kan opstå af sig selv, hvordan er gud så opstået? Hvis du nu svarer, at han altid har været, så er du dum, for det samme argument kan man jo bruge om universet!
-Sysifos
tilføjet af

overdrivelse fremmer forståelsen

men alligevel: nok var Thomas evangeliet tidligt men alle evangelister pånær Johannes levede samtidigt (omend en del længere)med Jesus så at påstå at de skrev evangelierne flere hundrede år efter hans død er måske lige lovligt live.
tilføjet af

Godt tænkt!

"...for det er jo mennesker der har skrevet Biblen og ikke en gud, som nogen kunne have opfattelsen af "
Det er lige det jeg mener! Al religion beror på beskrivelser af guddomme, som befinder sig INDENFOR rammerne af den menneskelige fatte-evne. En sådan gud er simpelthen tidsspilde!
Hvis der var en gud, ville det selvfølgelig nå langt ud over menneskers formåen, og alle de slåskampe om hvilket land gud bor i, hvilke mennesker han tilgiver, hvilken måde at tro på "ham" der er den rigtige...det er helt fuldstændig ligegyldigt. Det er kun mennesker der slås om det. Ikke gud.
Når du så spørger om vi tror på Jesus....der er sgu da mange mennesker, der hedder Jesus...og der skulle nok også have levet en på det tidspunkt der er beskrevet i biblen....men den person, der er beskrevet....det er sådan set også ligegyldigt. Ikke vigtigt at VIDE om han eksisterede eller ej....det, der er meningen med biblen, det er at læse den og få noget ud af den...lære noget af den.
Og jeg tror alle uanset hvilket tilhørsforhold, de ellers befatter sig med, kan lære noget af at læse biblen og historierne om Jesus...de indeholder jo livskundskab...kunne have være skrevet af hvemsomhelst...det betyder jo ikke noget, det vigtige er, hvad det kan lære os.
Jeg sværger overhovedet ikke til nogensom helst religion, men jeg suger alt klogskab til mig, elsker at lære kloge ting af andre og behøver ikke at afvise noget, fordi jeg har erklæret mig som tilhænger af en bestemt trosretning.
Jeg tror på kærligheden, den tilhører alle. Jeg ved ikke lige om det var den slags svar du var ude efter, eller om det var det du mente med, at "...for det er jo mennesker der har skrevet Biblen og ikke en gud, som nogen kunne have opfattelsen af "...men det var ihvertfald hvad det satte i gang hos mig :o)
tilføjet af

Jeg tror på Jesus, menneskesønnen.

Men jeg tror ikke på Jesus Guds Søn. Så i den forstand kan jeg ikke være kristen.
tilføjet af

Hvis noget ikke kan opstå af sig selv..

....hvordan er gud så opstået?
tilføjet af

forkert

det første har jeg ingen kommentar til da jeg ikke har læst thomas evangeliet.
Det er sandt at evangelierne først blev skrevet mange år efter Jesu dø, men Paulus skrev brevene fra omkring år 70 og frem, indtil han døde. Du skriver at magthaverne har omformuleret evangeliet så det passede til deres handlinger, men der er over 25000 forskellige små stykker af N.T. dem samlede man og lavede det N.T. vi kender i dag. Selvfølgelig er der nogle uoverstemmelser fordi bibel stykkerne er gået fra mund til mund, men hovedbudskabet er stadig det samme, og er ikke blevet forandret siden Jesus gik på Jorden.
tilføjet af

Jamen

Gud har været til altid. Det kan være svært at forstå - selv for mig.
Og det var ham der skabte universet. Så kan vi jo blive ved med at diskutere. Men du vil forstå det en dag.
tilføjet af

NEJ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ifølge biblen må man ikke dømme andre! Alligevel render mange (ikke alle, men mange) kristne rundt og siger, at de som ikke tror på gud (og guds ord) er dømt til at ende i helvede.
Er det bare mig eller er en sådan udtalelse ikke netop at dømme andre???? Og ved at dømme andre på denne måde, lever de kristne ikke selv efter biblens ord. Er de så bare dumme...eller...ikke troende, som af en eller anden grund lader som om de er...eller...troende med en ustyrlig trang til selv at ende i helvede??????????
Jeg har intet imod religionsfrihed, men jeg forstår bare ikke man vil spilde sit liv på, at FORSØGE at leve efter en bog fyldt med modsigelser....????
tilføjet af

Fatter ikke kristendommen!

Hvorfor er det vi ikke må synde?? Vi er jo alle på forhånd tilgivet/fritaget for straf for vores synder i form af jesus korsfæstelse!?!!!!???
tilføjet af

naturligvis ikke

Jeg er jo ikke dum!
Religion er et tegn på uoplysthed og ignorance. Naturligvis har der aldrig levet en der kunne alle de ting, men der har været en, der har været verdens sejeste public relations mand gennem alle tider. Han har virkelig været i stand til at tryllebinde folk. Og derefter har man beskrevet hans gerninger på en måde, som er blevet til de fortællinger vi i dag kalder bibelen.
Den bog er en fed historie. Det er hele vejen igennem gode fortællinger, men megen sandhed er der ikke i dem.
Desuden er der mange gode leveveje. Du skla ikke slå ihjel. Nej naturligvis skal jeg ikek det, men jeg har ikke brug for at en gammel bog fortæller mig det. Det burde jeg ligesom kunne finde ud af selv. Desuden har størstedelen af alle krige gennem hele verdenshistorien gået på noget religiøst. Det er da bestemt ikke positivt på nogen måde.
Og sådan kunne jeg blive ved, men jeg pisser en masse mennesker af og det er bestemt ikke meningen. Selvom jeg frygtelig gerne diskuterer mine holdninger. Alle har ret til deres meninger, så længe de ikke prøver at tvinge mig til at tro på deres. Ligesom jeg heller ikke vil overtale andre til at tro på mine. Men jeg vil gerne fortælle hvad jeg mener. Det er vejen frem og har altid været det.
tilføjet af

Han har jo..

..altid været der. Svært at forklare og forstå. Men that's life.
tilføjet af

at dømme?

Angående et spørgsmål om om kristne ikke selv dømmer andre...
Hør her- Jeg siger ikke at det er rigtigt at rende rundt og true folk med helvede, men hvad er at dømme egentlig? Er det ikke at sige at andre er forkert på den og man selv er god og perfekt?
Dømte dine forældre dig da du var lille og de sagde til dig at du ikke måtte lege på motorvejen?
-NEJ! De havde omsorg for dig og bekymrede sig...
Hvor fedt er det lige som kristen at kende sandheden.. den eneste sandhed og vide hvad der kommer til at ske og så se dem man holder af er på vej den forkerte vej og ende i helvede. Dvs et sted uden Gud...
Og Gud er ham/den/det der fylder den tomme følelse indeni mennesker!
Når man kender sandheden om evig lykke og evig tomhed . HVOR GERNE VIL MAN SÅ IKKE DELE DEN EVIGE LYKKE MED DEM MAN HOLDER AF?
Bare lige en kommentar om at dømme...
Og JO! Jeg tror på Jesus! -fordi jeg ser hvad han gør menneskers liv!
hilsen mig
tilføjet af

spred mit ord og i vil alle ende i helvede

Endnu en ting, som jeg ikke forstår ved kristendommen er, at man skal oplyses om det Jesus har gjort for os, og så skal vi acceptere hans gave (syndsforladelsen). Gør vi ikke det, fordi det fx er fandens (he he) svært at tro på, så ender man i helvede. DOG er der en paragraf i NT, hvor der bliver sagt, at hvis man nu skulle være så "uheldig", at man ikke havde hørt om, at jesus var død for ens synder, så blev man alligevel ikke fordømt 'til en i helvede'... Hvis det er tilfældet, så burde alle kristne stoppe deres missionær arbejde før det overhovedet startede - derved var vi alle blevet frelst i kraft af vores ignorance!! Det er da langt bedre end at ødsle sit liv bort på et fantasimonster, som ellers ingen indflydelse har på livets gang!
mvh. Sysifos, som synes at de kristne er hyklere for at sende alle i helvede, som ikke kan overtro!
tilføjet af

ja jeg tror

Ja, jeg tror på Jesus.
Hos ham er liv og glæde, der er masser af kærlighed...
ja, jeg tror på Jesus, han har et plads til ham.
tilføjet af

Jeg gør..

Jeg er vokset op i en kristen familie, Og troen på Jesus er meget naturlig for mig!!
Så jo..
/Karina
tilføjet af

Jesus - Han er vejen.

Jesus - Han er vejen.
Jesus og Jens vejmand. med TOTALPETROLEUM.
udgivet 1983.
Jesus Kristus
eller som vi andre kender ham, Provokatøren, optræder jævnligt i forskellige forklædninger og skikkelser. Ufatteligt mange mennesker har ladet sig forlede og snyde af denne personage, hvorfor vi ikke vil spilde mere bandwith på ham. Basta!
Citat fra Monrad & Rislunds hjemmeside.
tilføjet af

HVOR BOR JESUS HENNE?

Hvis Jesus lever,hvor bor han så henne.Han må være en meget gammel olding,som kan overleve alle og alt.
Er han steget op af graven,og hvordan kan en død kravle op af sin grav.
Sikken en gang gylde at komme med,at påstå Jesus lever.Hvem var/er egentlig Jesus.
tilføjet af

Han bor

Sikkert kun i folks fantasi! Sådan går det jo når man fordyber sig for meget i bøger!!
PS:Kender nogen hans adresse???,Så skriv den endeligst op her__________________________.Kunne godt Tænke at møde ham!!! Og tale med Ham!!!
Skal nok lære Hebræisk Først!!!??? eller hvad????
tilføjet af

Godt svar

Et godt og positivt svar til trods for at du er uenig i bibelens budskab. Bestemt ikke noget man møder hver dag.
Jeg kan følge dig et langt stykke i dit indlæg, men der er dog også en del jeg må sige at være temmelig uenig i.
Du skriver at bibelen er skrevet som beskrivelser af en Gud "der befinder sig inden for rammerne af den menneskelige fatte-evne". Hvis det er rigtigt, må det være fordi du forstår alle de overvældende ting Gud har gjort, bare fordi han elsker os mennesker!? Hvis du forstår alt det, er du noget helt specielt, for det har jeg ærlig talt, aldrig hørt andre der var i stand til.
Hvor han bor og hvordan man skal tro, er, som du skriver, fuldstændig ligegyldigt. Gud er overalt, og bare du tror den mindste smule, er det nok.
Der har sikkert levet mange Jesus'er ja. Men det Biblen går ud på er, at Jesus(Guds søn) døde på korset for vores skyld, det er der ikke mange Jesus'er der har gjort.. Og dét er det vigtige.
Men ja, du har ret i at meget af hensigten med Biblen er, at folk skal læse den, og forstå helheden i den, og forsøge at leve som gode mennesker, som er gode ved hinanden.
Men det ER vigtigt at det er Gud der står bag Biblen(ikke fordi han på nogen måde har skrevet den), fordi det er ham, og kun ham der kan frelse alle mennesker.
Håber ikke dette indlæg får mig til at fremstå som bedre end alle andre, for det er jeg bestemt ikke. Det der er anderledes (og bedre) ved mig og alle andre kristne er at vi har en tro på at Gud er til, og vi bliver frelst af ham.
tilføjet af

Ret enig :o)

Interessant og godt svar...dit svar er meget mere seriøst og debatorienteret end mange af de andre svar i den debat må jeg sige. Og tak for at du svarede så godt på mit indlæg. Meget af det kan jeg godt se vi er enige om, men der er godt nok også meget vi vist ikke forstår helt på samme måde....
Der er to ting, jeg lige vil præcisere:
Der er den forskel på det jeg skrev: "Al religion beror på beskrivelser af guddomme, som befinder sig INDENFOR rammerne af den menneskelige fatte-evne."
og det du opfattede det som: "Bibelen er skrevet som beskrivelser af en Gud "der befinder sig inden for rammerne af den menneskelige fatte-evne".
At jeg taler om ALLE religioner og ikke om een gud. Altså trossystemer...ikke om centrum for dem.
Det er en MEGET stor mundfuld at gabe over...egentlig overrasket over at der kun er een (dig), der reagerer på det...Det anfægter nok ikke andre....men den ret så skrappe påstand hænger faktisk sammen med den anden ting jeg vil præcisere: Biblens budskab....jeg er faktisk helt enig i biblens budskab!
Jesus siger han er vejen sandheden og livet...og at gud er kærlighed. Jesus ville føre os til gud. Dvs. hvis vi forstår hans ord, så kommer vi til ægte og sand kærlighed. Den sande kærlighed beskrives i biblen som den, der ikke søger sig selv.....det er NØJAGTIG det, jeg forstår ved biblens budskab.
Kærlighed er livskraft. Naturkraft. Ikke en "han". Ikke en personlighed, der kan beskrives.
Jeg er ikke hooked på at kalde denne universale naturkraft for Gud, Allah, Jehova, Jahve...eller alt muligt andet, for jeg mener det i bund og grund er det samme man forsøger at beskrive i de religioner, der er bygget op....og det er som nævnt, det jeg mener med at guddomme er beskrevet indenfor rammerne af en menneskelig fattevne. Det er det trossystemerne / religionerne gør godt for. Når man kan omforme en tro til et system, kan man bygge regelsæt og moralkodexer, som man kan styre et helt samfund efter.
Men guddommelighed rækker i mine øjne langt, langt videre. At der er nogen, der er meget forhippede på at FORSTÅ, hvordan denne naturkraft kan have eksisteret FØR noget andet...det er måske dér filmen knækker for mange, men det er altså ok for mig, at der er ting, jeg aldrig kommer til at forstå. Jeg har mine menneskelige begrænsninger. Hvis jeg troede jeg kunne fatte det...så ville jeg jo også tro det var muligt at blive guddommelig selv ved hjælp af indsigt. Og det tror jeg altså ikke på. ;o)
Men at Jesus døde på korset for vores skyld...det forstår jeg faktisk slet ikke. Jeg er opvokset som katolik og der blev læst og foreskrevet gennem hele min barndom....og måske i brøkdele af sekunder kunne jeg sætte det sammen med den universale kærlighed, som JEG kan mærke det hele handler om....men så smutter det for mig igen...kan ikke fastholde forståelsen....så Nej, jeg forstår ikke hele biblen....
Men jeg har lagt alt det der religion og trosfællesskab fra mig, for jeg gider ikke, at nogen skal fortælle mig, hvad jeg tror. De må meget gerne fortælle mig, hvad DE tror....det kan kun inspirere mig. ;o)
tilføjet af

Prøv

at lade være at forstå det. Det kommer man meget længere med. Det er OK, at vi har vores begrænsninger, og der er meget vi aldrig kommer til at forstå...vi prøver at forstå, så meget vi kan, og nogen gange er det godt at sige "Jamen sådan er det bare".
tilføjet af

En rettelse.......efter min mening

Religion er politik.....Tro er en privatsag.
Og ja! Afskaf al religion! Det er det mest effektive middel til folkeundertrykkelse. Lær at respektere folks private tro. Opbyg demokratiske systemer bygget på menneskelige værdier. Nedlæg våbenfabrikkerne. Lad pengene fra våbenindustrien går til nødhjælpsorganisationerne.
Så skulle 'den' være i vinkel....verdenssituationen ;o)
tilføjet af

jamen så sig mig lige

hvad kom først : hønen eller ægget ?
tilføjet af

Der kan have været noget om...

Det med Jesus, kunne der have været noget om ,men jeg siger ikke at han havde gjort alle de ting, som at helbrede og gå på vandet etc.
Jeg tror på han har levet, og at han muligvis havde telekinesiske krafter, men det at han satte øret tilbage på et menneske, helbredte en blind, tror jeg ikke på. Isåfald havde han været troldmand og for det skulle han lide. For at være troldmand eller blive beskyldt for hekseri dengang var en synd ifølge bibelen. Det kan være det er blevet nedskrevet, men at folk havde nedskrevet det som de virkelige ønskede at se og ikke det som de virkelig HAVDE set.
Men som sagt, jeg tror ikke på at der er en Gud, men et menneske som prøvede at "helbrede" verdenen, og bringe den i harmoni via hans historier.
tilføjet af

Jesus lever!

Jesus lever idag!
Han er Guds søn som kom til verden for at give sit liv for os sådan at vi ikke skal dø og fortabes.
Jesus er den eneste sandhed.
Han døde men opstod fra de døde og lever nu hos sin Far i himlen.
Hans rige er ikke af denne verden.
Han sendte Helligånden til os så at vi, der tror på ham, kan blive født på ny.
Bibelen er indspireret af Helligånden, den består af ånd og af kraft.
Den som bekender sin synd og tror på at Jesus er Guds søn, at han døde for os, den som gør Jesus til Herre i sit liv skal leve - omend han dør.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.