8tilføjet af

Tre gode billige weekendopskrifter efterlyses

Hvad skal din familie have at spise i weekenden? Da det tit er de samme madretter vi kører i hjemme hos os, efterlyser jeg nogle gode retter retter her til fredag, lørdag og specielt søndag hvor vi får gæster.
Jeg er ramt af finanskrisen, så vi har ikke råd til at spise dyrt mad - desværre.
På forhånd mange tak
Finanskriseramt weekendmor
tilføjet af

Et godt forslag...

For ar starte bagfra med søndag vil jeg foreslå græsk farsbrød med ris og tomatsovs og hvis der et ekstra penge passer tzaziki og brød rigtig godt til.
Hvis du finder et godt tilbud på hk. svinekød (eller halv/halv) kan du her fredag eller lørdag få frikadeller med kartofler og stuvedet hvidkål.
eller baconruller på kartoffelbund er også et rigtig godt bud...
eller Kyllingelår stegt i ovnen med kartofler og skysovs...
Helstegt kylling i ovnen er også et forslag til søndag men det er dog også lidt dyere...
hvis du mangler opskrifter kan du bare lige smide en komentar så skriver jeg dem lige ind... kender alt til lavvande i kassen...
Hilsen gygy-pigen
tilføjet af

gygy-pigen - 1000 tak

Jeg er så lykkelig for de skønne ideer. Jeg tager dem til mig og handler ind til dem, præcis som du har baskrevet dem. Mange tak.
Ps. hvis du får tid, må du meget gerne skrive flere opskrifter.
Mange hilsner herfra
tilføjet af

Tak

Tak for de gode forslag, ungerne kommer i weekenden og der er absolut lavvande i kassen med en syg hund og en bil der lige har været hos mekanikkeren. Dagpenge rækker ikke langt nu om dage... suk.
Da jeg ikke er den store gastronom ville opskrifter i lidt mere udførlig udgave klart være et stort PLUS for mig.
Kan godt lide at lave mad, men det er jo lige med at få ideen og så finde den rette sammensætning af mængderne til at det hele passer sammen og smager godt.
tilføjet af

Gæstemenu

Japansk ret til 4 pers.
250 G strimlet oksekød (evt. kød til gullash)
250 G friske Champignon
250 G Zitauerløg (ganske almindelige løg)
2 dl. fløde (madlavningsfløde eller piskefløde)
Stegemargarine (evt. Becel)
Madkulør
Ris parboiled, Jasminris eller hvad man nu er til.
Champignon renses og skæres i ikke for små stykker
Løg snittes fint
Svits løg i lidt fedtstof
Svits champignon i lidt fedtstof
Svits kødet i lidt fedtstof
Bland det hele sammen i en gryde, tilsæt fløden og lad det småsimre i ca. 40 minutter.
Tilsæt lidt madkulør, for at få en flot farve, jævn evt. væden, det er et spørgsmål om "religion"
Risene koges som normalt.
Server retten, gerne med flutes til, evt. med lidt grønt ved siden af, igen det er et spørgsmål om smag.
Er man flere end 4, er det let at lave mere, blot skal du have lige dele af alle 3 ingredienser.
Retten smager himmelsk, den er let at lave og den er ikke særlig dyr, jeg vil mene at til 4 personer kan retten laves for omkring 50 kr. oksekødets kvalitet er ikke speciel afgørende for at retten bliver vellykket.
Bon appetit
Sakset direkte fra Karolines Køkken
tilføjet af

Græsk farsbrød

Farsbrød:
500 g. hakket svinekød
1 æg
1 dl. mælk
1 tsk. groft salt
½ tsk. friskkværnet peber
4 spsk. persille, friskhakket
2 fed hvidløg, knust
100 g. feta
evt. ½ glas syltet peberfrugt strimler
evt. en rest ris
Tomatsovs:
1 spsk. olie.
1 løg
2 ds. flået tomater.
1 spsk. oregano.
salt og peber.
evt. bollionterning
Hertil:
Løse ris
evt flutes og tzaziki
Fremgangsmåde:
Rør kød, æg, mælk og krydderier til en fars. Tilsæt evt de kogte afkølede ris. (kødet rækker længere og det gør farsbrødet mere luftigt)
Bland persille, hvidløg og peberfrugt sammen, og smuldr osten heri.
Form farsen til et brød og læg det i et ildfast fad og bag det ca. 60 min.
Steg løgene til tomatsovsen bløde i lidt olie og tilsæt tomaterne og krydderrierne og evt en bollionterning for mere smag.
Kog det hele sammen til en del af vandet er fordampet og sovsen er godt tyk.
kog de løse ris så det kommer til at passe mad farsbrødet.
Hvis der er lidt ekstra penge smager den godt med et rustikt brød og tzaziki til...
flere opskrifter følger
tilføjet af

Baconruller

Ingredienser:
750 gram Kartofler,
2-3 Porre
3 dl. Oksebouillon
Salt og Peber

500 gram Oksekød eller svinekød
1 Æg
lidt mælk
300 gram Kogte kolde kartofler (kan evt. undlades)
Salt og Peber
150 gram Bacon
Skær kartoflerne i meget tynde skiver. Skær porrerne i 1 cm. brede stykker. Læg begge dele i et ovnfast fad og hæld bouillon over, kryder med salt og peber. Dæk fadet med folie og sæt i ovnen i 20 minutter ved 200 grader C.
Ælt kødet med æg, mosede kartofler og så meget mælk at farsen er fast. Tilsæt krydderier.
Form til 8 aflange ruller og læg en baconskive om hver (nemmest med fugtige hænder). Læg rullerne i fadet og bag i 20-30 min. indtil rullerne er gennemstegte og bacon gyldent. Dryp af og til med væden i fadet.
Drys evt. lidt reven ost på baconrullerne 10 min før de er færdige.
Hilsen gygy-pigen
tilføjet af

ide

hej - jeg er blevet glad for siden:
http://www.catcancook.com/
og kan virkelig anbefale den - hvis du kan holde ud at den er på engelsk/amerikansk....
linket er til hovedsiden - hvis du går ind på arkiver (=archives) og ruller ned på siden får du en liste over kage opskrifter/ kød opskrifter / osv.
Især kategorien 'casseroles' ( gryderetter) er god - og hendes 'bananmuffin' opskrift er vist blevet ret kendt og er super let og billig at lave(har afprøvet den mange mange gange).
p.s. husk at fordi den er på engelsk er mange af målene i 'cups'-men det kan let omregnes ved at søge på google over 'cups to gram/ml'!
tilføjet af

vi får aldrig gæster

så det er lidt svært; hvad med havregrød kogt på vand det kan alle stort set tåle
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.