1tilføjet af

Til fabrikanten

Jeg har jo lidt svært ved at forstå, hvorfor du lige netop nu finder ud af, at du vil gå fra radikale til venstre.
Venstre der jo officielt er gået fra at ville fjerne efterlønnen til nu kun at lave nogle småting som gør at vi alle skal udskyde tidspunktet for hvornår vi går på efterløn.
Nej de sande modstandere af efterlønnen er da de radikale. Så hvorfor dette sindelag.
Iøvrigt har du ikke forstået ideen bag efterlønnen. Den blev indført på et tidspunkt hvor arbejdsløsheden var alarmerende og stadig stigende.
På dette tidspunkt var der god ide i, at lade dem der var startet på arbejdsmarkedet som 13-15 årige få lov til at trække sig tilbage samtidig med at man lod den unge generation få lov til at få et arbejde.
Alt for megen skade skete i de år, hvor de unge kunne gå i årevis uden at have et ordenligt arbejde, men hvor parker og gadehjørner var fyldt med mennesker der lige skulle skylle en enkelt øl eller to ned.
Men det menneskesyn var jo ikke aktuelt i venstre - "for der var jo altid arbejde til den der ville arbejde".
tilføjet af

At du vil tage mig

til indtægt for, at jeg vil stemme på Venstre må stå aldeles for din egen regning, omend jeg i den anden tråd noterede mig at det var et skudsmål du gerne ville uddele til højre og ja ... venstre.
Venstre har dog aldrig aldrig rigtig appelleret til mig. Således heller ikke i vore dage, hvor deres formand må siges at ligge milevidt fra det kendte pay off i deres logo: Venstre - Danmarks liberale parti.
Kan nogen forklare mig på hvilke områder Anders Fogh Rasmussen er liberal?
Det du skriver om efterlønne er på ingen måde nyt for mig da det jo nærmest ord til andet er hvad jeg selv skrev tidligere.
Man kan måske, måske, gøre gældende som du skriver at efterlønnen dengang havde et godt sigte ved at skifte ud i arbejdsstyrken. De ældre kunne ligsom bedre administrere leddiggang på en fornuftig måde.
Idag hvor arbejdsløsheden er rekordlav og antallet af mennesker på efterløn tæt på rekordhøjt, hænger tilngene ganske enkelt ikke sammen længere.
Jeg ved godt at seneste efterlønsreform har afværget de værste katatstrofescenarier, men slet ikke nok, og disse få personer som bliver længere (længere end hvad, pensionsalderen er 65) på arbejdsmarkedet skal så oven i købet kompenceres økonomisk. Det hænger ganske enkelt ikke sammen.
De radikale er jeg færdige med. Men ved jo reelt ikke hvor man har dem. Jeg har aldeles mistet troen på deres evne til at holde en ansvarlig kurs. Hvorfor vedbliver Marianne Jelved dog med ukritisk at forfægte et ensidigt parløb med socialdemokraterne? På den anden side kunne radikale vælgere jo tidligere ikke vide hvilken blok (undskyld ordet) deres stemme endte med at gå til. Det kom lidt an på... hvad. Jeg ved det ikke, men stemte aklligevel på dem, men de dage er ovre.
Konservative har stemt imod efterlønreformen fra 1. dag, og de går tillige ind for skattelettelser, hvilket er sundt.
Danmarks problem er dog at de alt for høje skatter gennem årene har medført alt for høje mindstelønninger, da folk jo kun interesserer sig for nettodelen. Det betyder bl.a. "hjerneflugt" til udlandet. Skattelettelser kan dog hurtigt medføre at økonomien kan blive overophedet, for man kan jo ikke tvinge folk til kun, at købe indenlandske varer for deres ekstra penge.
Og man kan jo heller ikke bare sige at vi nu sænker lønnen med x pct., samtidig med at vi sænker skattetrykket. For den enkelte kunne dette godt medføre status qou på nettosiden, men staten ville miste uhyrlige indtægter, som ikke kan spares ind blot ved, som fornuftigt under alle omstændigheder ville være, at fjerne efterlønnen.
Man er nødt til at gå meget forsigtigt til værks over en længere periode, for at rette op. I den forbindelse synes veldfærdskommisionens udspil faktisk at være særdeles fornuftigt sammensat. Alle vil blive berørt blidt af forslagenes virkning, uden at nogen skal gå fra "hus og hjem", eller ændre livsstil fra dag til anden.
Statsministerens kategoriske afvisning allerede dagen efter rapportens offentliggørelse, taler bestemt ikke til hans fordel. Pia Kjærsgaards ditto undrer mig ikke i samme grad.
De eneste partiformænd der virkede som om de tog rapporten til efterretning, som man kalder det, var Marianne jelved og Bendt Bendtsen. Førstnævnte har jeg altså mistet mine illusioner omkring, men jeg burde måske alt i alt overveje om liste C kunne være at fremtigt sted at sætte krydset på valgdagen. I skrivende stund er der meget der taler for det.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.