7tilføjet af

Taknemmelig flygtning?!

"Asylansøgere, som i dag kommer til eller befinder sig i landet, lever for det meste i en eksistentielt og psykolgisk yderst anstrengende situation. Mange af dem har overlevet tortur, fængselsophold under svære forhold og tab af nære pårørende. Fra ankomsten og videre frem gennem måneders ventetid har de allerfleste et afslag på deres asylansøgning at se frem til. Afslaget indebærer i mange tilfælde en kraftig desillusionering for den asylansøgende, især for sådanne, som allrede under forfølgelse og tortur er blevet skadet i tilliden til omgivelserne. Det er ikke usædvanligt, at man kommer til at opfatte det, som om man har været udsat for et grusomt svigt fra myndighedernes side. Adskillige udtrykker også stærke følelser af bitterhed og afstandstagen fra et samfund, som nægter at tro på deres vidnesbyrd om gennemgået tortur og krænkelse. I den langtrukne juridiske proces, som leder frem til et definitivt afslag, politiovervårgning og et påtvunget liv under jorden, drives mange ud i desperate selvmordsforsøg eller andre selvdestruktive handlinger. Men selv for de, der til sidst får opholdstilladelse i landet, har den lange uvished og den regressive afhængighed af myndighederne væsentligt øget besværet i den posttraumatiske tilpasning. Vi kan ikke påstå, at vi ikke har været klar over det."
fra "At overleve vold - om psykisk traumatisering, mestring og behandling" redigeret af Ulrik Jørgensen og Stephen S. Mathiasen.
tilføjet af

Und?

Ja. Og så? Hvad vil du med dit indlæg, du siger intet, men citerer.
tilføjet af

Hvorfor lige danmark.

Hvorfor lige danmark,jo,de har hørt om landet der flyder med honning og mælk.Disse mennesker er ikke mere medtaget end de kan finde ud af at lande her i landet.Tortur eller ikke tortur.Her skal de ikke være.De er ikke flygtninge,men pengesluger,og de er så smarte disse fup flygtninge,nej,dem giver jeg intet for,færdig.
tilføjet af

Uvidenhed!

Hold da op hvor er det fantastisk at se at der findes så snævertsynede og uintelligente mennesker i vores land... Jeg er flov over at være dansker når jeg hører sådan en omgang lort...
Men hvad fanden... så længe vi selv har det godt, så skide vær med alle andre ikk... Hvordan ville du ha det hvis det var dine nærmeste der havde været udsat for sådanne ting... Folk vælger ikke selv hvor de bliver født og under hvilke forhold... man kan ikke bebrejde de folk der søger en bedre tilværelse for dem selv og deres familie... Vi har kun et liv og det er vel op til os selv at få det bedste ud af det... Heldigvis ikke op til dig...
Man kunne være fristet til at håbe at du selv ville prøve at blive udsat for noget tilnærmelsesvis i den retning så du kunne blive lidt klogere at høre på...
Men tak for dit kreative indlæg... det er rart at blive bekræftet i at der stadig findes nogle mennesker der er så egoistiske og uvidende som dig... så får man det i det mindste meget bedre med sig selv...
tilføjet af

Kedeligt menneskesyn...

Som tidligere soldat (og udsendt med DIB'en) har jeg snakket med mennesker der er blevet tortureret og forfulgt af etniske grunde.
Mange af disse mennesker vælger at blive i deres eget land, til trods for elendige fremtidsmuligheder (direkte livsfare i nogle tilfælde). Disse mennesker bliver i deres land af flere grunde. Ligesom dig, der tydeligvis er glad for Danmark og ejer nationalfølelse - har mennesker i andre lande (flygtninge) deres eget land kært. Andre bliver af den årsag at de ikke kan flygte; måske har de gamle familiemedlemmer der ikke kan klare turen eller de har simpelthen ikke finansielle midler til en rejse.
Dvs. fædrelandsfølelse, familie eller øknomiske årsager kan være grundlag for at blive i landet. Disse faktorer er essentielle for mange mennesker i Danmark såvel som i Irak, på Balkan eller i Afghanistan. I mange tilfælde må flygtninge sige farvel til disse ting; de rejser fra deres fædreland, familie og sælger ofte alt hvad de ejer for en enkeltbillet af en menneskesmugler imod det ukendte. Tror du selv på at nogle vil gøre dette for mælk og honning??? Eller tror du at der skal mere livstruende argumenter til grunde for at træffe ovennævnte beslutning?
Jeg er udemærket klar over at nogle flygter udelukkende af økonomiske årsager og dette er en ganske anden debat - men at sige generelt at flygtninge ikke er velkomne i DK, synes jeg er et kedeligt menneskesyn!
tilføjet af

eeeerrr

det så lige vores skyld at de er kommeti den situation???
Frænde er frænde værst.............
tilføjet af

Ja, asylcentrene siger

.
Ja, asylcentrene siger at ca, 80% af de som kommer hertil er ikke "rigtige" flygtninge.
.
tilføjet af

flygtning

Ja, og r det så ikke mærkeligt, at når de så har fået asyl, så tager de tilbage til det land de flygtede fra, ja er det ikke mærkeligt jeg såørger bare???
Jeg vil godt være med til at hjælpe i deres eget land.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.