80tilføjet af

Tømrer pris

Jeg har fået en ung tømrer til at hjælpe mig med en terasse(sort) matrialerne har jeg selv købt, terassen er omkring 4 gange 6 m. og står på 4" trykket stolper og fastgjort på stolpebærene i beton. Han har gravet stolpebære ned samt sat 4" stolper op og lavede det halv/halv og lagt en 45 gang 145 mm. i gennem med en 10 mm. bolt i, flot arbejde ikke noget der. Han tager 150 kr./timen og en time til kørsel da han har samlagt 1 times kørsel divs. en arbejdsdag 8 timer plus kørsel er 9 timer. Jeg regner med at det kommer til at koste mig et sted mellem 8.000-10.000 kr. Mit Spørgsmål er om jeg er blevet snydt eller er det en ok pris for veludført arbejde😖 P.S Terassen er omkring 1 meter i højden.
tilføjet af

det er ok

prisen er ok der mange d DET GIK STÆRK TOG OVER 200 I TIMEN
tilføjet af

Ikke så galt...

Du har trods fået opført 24 kubikmeter terrasse.
Mvh.
John - fhv. Tømrermester.
tilføjet af

Du er blevet snydt

Det er da for galt, at den flabede tømrer tager 150 i timen, og gudhjælpemig også vil have penge til kørsel.
Næste gang skal du se om du ikke kan få det lavet gratis.
De tømrere jeg kender, tager ca det dobbelte så "kunden" sparer momsen så godt og vel.
Hvorfor skal det være billigere ?
Yderst rimelig tømrer
tilføjet af

enig i det første

At det er for dyrt...max 100.-
Hvad mener du i anden sætning, modsiger du ikke dig selv, el en misforståelse?
tilføjet af

Haha

Er du syg i potten 100kr glem det😃, 150kr er billigt😉,
tilføjet af

Billigt!

En 200 kr. pr time for "fritidsarbejde" er normalt idag 😉
tilføjet af

Nu må du så lige huske

At når han så er kommet hjem på "værkstedet", kan han sige til sin mester, jeg har været ude at lave en terasse, jeg brugte 9 timer Inc. kørsel!, så kan mesteren sende dig en regning, og den kommer du også til at betale?.
Så om det så er "billigt", det ved jeg ikke?, hvad tror/syndtes du selv?.

Hilsen poul Jørgensen
tilføjet af

200,00

Du må da have misforstået et eller andet, hvem vil betale 200,00 kr sort i timen!?
Tænk lidt på hvad almindelige mennesker tjener i timen.
Ikke engang en svend for denne betaling....
tilføjet af

Har du ingen humor ?

Hvad jeg mener ?
Jeg mener at, hvis man er usikker på om ikr 150,00 i timen sort er for dyrt, aner man ikke en skid om, hvad ting koster.
Jeg er ironisk i første del.
Er det fattet nu ?
tilføjet af

Det er sgu

Stadig for dyrt...Så ftter jeg ikke ironi.
tilføjet af

200,00!

"Du må da have misforstået et eller andet"
Absolut - det har jeg sikkert mange gange.... men ikke lige i dette tilfælde her.
"hvem vil betale 200,00 kr sort i timen!?"
Tjaaa... tilsyneladende mange mennesker.
Tænk lidt på hvad almindelige mennesker tjener i timen.
Præcis... nok også derfor timebetalingen ligger som den gør. Men nu ved jeg selvf. ikke hvad din definition af "almindelige mennesker" er?
"Ikke engang en svend for denne betaling...."
Nååååå... gør han ikke? Bor du meget langt ude på landet? Jeg kender ellers flere svende der får samme timeløn som jeg... 🙂 Hvis jeg ikke kunne tillade mig at tage den samme timeløn i fritiden, som jeg får når jeg arbejder i et firma, så gad jeg simpelthen ikke spilde min fritid med at lave noget for andre. Iøvrigt har jeg en kollega der tager 250 kr. pr time sort. For som han siger "jeg arbejder som jeg er på akkord, og her ville jeg kunne tjene langt mere, og få feriepenge, søgn- og helligdagsbetaling og pensioner oveni tilligemed”.
Nej du.... smid nu hellere skyklapperne 😉
tilføjet af

Åbenbart

heller ikke priser på sort håndværk 😉
tilføjet af

Timeløn

Det er da vist dig der har skyklapper på.....
En "hvid timeløn" er på ca. 300 - 400 til firmaet - hvad får svenden så?
Kig på overenskomsten på markedet - så finder du svaret der...
Alm. mennesker er dem der har en almindelig overenskomst på arbejdsmarkedet og det er nok dem der er flest af i landet.
Om du vil spilde din tid ved jeg ikke, men snyde samfundet med overpris på dit arbejde vil du tilsyneladende godt...
Kom ned på jorden og forhold dig til virkeligheden - en holdning som din kan kun betyde en negativ oplevelse.
tilføjet af

Det er billigt

normaltarif, orange vel og mærke er 250 kr.
tilføjet af

Morsomt!

Du skriver om noget du tydeligvis ikke aner noget om! 😉
Der er ingen danske faglærte håndværkere der arbejder til den laveste overenskomstmæssige løn 🙂 32.000 Kroner om måneden er faktisk slet ikke så høj en løn idag, som du går og forestiller dig.
He he.... der er ingen der snyder samfundet, ved at de på ærlig vis forhandler en timeløn til dem selv. Vi fik jo nok heller ikke timelønnen, hvis vi ikke kunne levere et arbejde der matchede det.
For sådan rigtigt at irritere dig lidt 😃, så kan jeg fortælle dig, at for bare 1½ år siden var jeg med på en stor fliseakkord sammen med 2 gode murerkollegaer af mine, og da vi endelig aflevere arbejdet, viste regnestykket at vi havde tjent 365 kroner pr. time på et gennemsnit af alle timerne (både dagløn og akkord), uden en eneste overarbejdstime. Daglønstimerne havde vi aftalt med firmaet, skulle honoreres til ren akkordfortjeneste. Vi havde kun ca 3% daglønstimer sammenlagt på hele opgaven. Mine timer på opgaven beløb sig ialt til 1151 timer, så du kan selv gange tallene og se hvad jeg fik brutto. Oooooh hva´... den sved nok lidt, ikke sandt? Det var nu også et rigtig godt stykke arbejde som var rigtig godt tilrettelagt af firmaet. Jeg kan oplyse dig at enhver krone var tjent på ærlig vis, og der blev hængt i (vi havde lovet arbejdet færdigt til en fast dato, og nåede det faktisk 10 dage før deadline). Der blev ikke gået på kompromis med det håndværksmæssige og vi blev rost af arkitekterne og ingeniøren ved receptionen ved afleveringen. Så jo.... det kan sagtens lade sig gøre at tjene sine penge, hvis man gider gøre en indsats. Derfor er det heller ikke så svært at forhandle sig en ordentlig timeløn. Vi arbejder jo for det. Men det kræver at man er typen der gider, og kan lide sit arbejde. Det er ikke noget for "de slappe" der for det meste render rundt med spindelvæv i armhulerne. Er det mon sådan det foregår på din arbejdsplads? Aha.... så har vi jo forklaringen på hvorfor du ikke kan lide at nogen tjener mere end andre 😃🙂
Jeg ved ikke rigtig hvor du har din "fabelagtige viden" fra, men jeg kan forestille mig at du er typen der tror du kan krejle dig til alt, og hvergang du skal have pungen op af lommen, så gør det rigtig ondt på dig 😉 Du får sikkert alt udført megabilligt fra tvivlsomme "håndværkere" og brænder nallerne hvergang du er ude for at købe tv, hårde hvidevare, pc, plæneklipper, kædesav, boremaskine osv, for det kan ikke blive billigt nok, ikke sandt? Du er typen der bare aldrig vil indrømme, at du nok selv har været en smule skyld i at du får lavet eller købt noget makværk, og lære derfor ikke af dine fejl, så næste gang slikker du omgivelserne for det billigste igen, og vupti... du køre rundt i cirkler og føler dig konstant røvrendt.
God weekend 🙂
tilføjet af

Prisen på sort arbejde

I mit firma er 400 kr i timen og folk står i kø 😮
tilføjet af

tømrer pris

hej. jeg er tømrer og tager 200 i timen sort, så din svends pris er ikke urimlig
tilføjet af

Er han mon fra Polen?

Han er sku ikke dansk håndværker med den timepris, det dobbelte er også billigt.
tilføjet af

Svar t. Murer

Tjek overenskomsten indenfor "din" branche.....
Den fortæller den rigtige sandhed omkring dine udsagn - akkord er sikkert en god måde at tjene penge på, men omvendt desværre ofte en dårlig løsning for kunden. Hvem kan arbejde for 3 på 1 gang uden at det går ud over "et eller andet".
Du irriterer mig ikke - men jeg vil ikke betale din timeløn som (næsten)modsvarer en hvid timeløn i et mindre firma.
Ja man er nød til at kigge sig om efter gode tilbud - specielt når man af og til skal betale de timepriser på arbejdet. Måske det er derfor at mange handler i vore nabolande.
Desværre er høj pris ikke garant for godt arbejde, det er der vist mange der kan nikke genkendene til.
Og nej jeg får ikke lavet noget af "billige" håndværkere, men indhenter tilbud fra mere end 1 firma (der står trods alt ikke idiot på ryggen af mig!!)
Jeg vil holde mit erhverv og erfaring for mig selv da den ikke er relavant i denne forbindelse.
tilføjet af

Det tror jeg ikke han er..

Citat: "Gennemsnitslønnen for murere er ca. 175 - 185 kr. i timen."
http://www.ug.dk/erhverv.aspx?article_id=jobb-murer
Prisen er realistisk i forhold til den normale timeløn (ikke akkord).
Et❓til de mange "sorte" håndværkere - hvorfor tror i at jeres arbejde er så meget værd i forhold til en timepris fra et mindre firma?
tilføjet af

Tja...

Men nu er virkeligheden nu engang en anden...
tilføjet af

Tja Tja

Måske det er derfor nogle har "håndværker-lede".
Træerne vokser nu en gang ikke ind i himlen (endnu).
Tænk også lidt på krisen i byggeriet og samfundet - i stedet for de priser i vil ha'..
😉
tilføjet af

Delvis enig, men....

Akkord kan være ok, så længe den pris der bliver forhandlet på plads er så tilpas god at der kan tjenes en god skilling for et reelt stykke arbejde. Som de fleste håndværkere der har arbejdet på akkord godt ved, så er folk forskellige. Nogle er tilfredse med en mindre timeløn mod at ”gå og have det godt” (krydre røven), hvorimod andre gerne vil gøre en indsats for at få en ekstra skilling med hjem. Denne forskelighed er indgangsvinklen til splid på arbejdspladser, hvorfor man i mange firmaer gør den forskel at man vælger i stedet at betale en forhøjet timeløn til de der har erfaring, kan arbejde selvstændigt, konsekvent og uden at aflevere noget der skal laves om. Derfor er det blevet ret alm. med forskellige lønniveauer. Den mand som går og ”fedter den af” bruger eksempelvis en dag, på et stykke arbejde der ifølge opmålingen kun burde tage 3 timer. Han er tilfreds, for han har ifølge ham selv gået og haft det godt, hvorimod en murer med lidt mere knald på, syntes at dagen går bedst når der arbejdes igennem, samtidig med at han kan få en skilling med hjem der svare til den indsats han har leveret. Jeg giver dig fuldstændig ret i at en høj pris ikke er garant for et godt arbejde, men det er det modsatte bestemt heller ikke. Det er også derfor en del firmaer vælger kun at belønne de medarbejdere der kan og vil udføre ordentlig arbejde, med en højere timeløn. Sådan er det, og sådan bliver det ved med at være!
Jeg ved ikke hvad der står på ryggen af dig, og kan derfor ikke tage stilling til dit udsagn om at du henter tilbud fra mere end 1 firma. Men det er naturligvis ”logik for burhøns” at hvis man vil opnå en reel pris der svare til arbejdet, opnår man det ikke ved kun at hente 1 tilbud.
At nogen vælger at få lavet sort arbejde, kan der være forskellige årsager til. Jeg ville ikke selv betale en sort håndværker penge for et stykke arbejde, uden jeg kendte ham rigtig godt. Det er en tillidssag at få bygget og generelt syntes jeg at man som kunde står alt for dårligt i de situationer man bliver røvrendt, sort eller hvidt! De gange jeg selv har fået lavet noget fra andre, har jeg hentet tilbud fra håndværksmestre som jeg kender til, og som har en god kundepleje og et godt ry i området. Jeg kigger også på om de er medlem af en garanti ordning. Jeg kender eksempler på kollegaer til mig som tager større projekter ind sort, men som når jeg arbejder sammen med dem i et firma, laver det ene lort efter det andet. At få sådan en flok aber ind på mit projekt, ved at ville spare en skilling, kan kun fordyre processen i sidste ende med ærgrelser og omlavning. Men det er min personlige mening, og hvad andre vælger er jeg ligeglad med. Derimod er jeg ikke bleg for at udføre sort arbejde for folk jeg kender til, så længe de vil betale mig den pris jeg forlanger.
Jeg syntes det er fint med de åbne grænser der giver mulighed for at købe billig arbejdskraft i nabolandene. Selv ville jeg bare ikke gøre brug af håndværkere derfra, også selvom jeg kunne nøjes med at betale halvdelen i arbejdsløn.
tilføjet af

Jeg tror

de fleste "sorte" håndværkere tænker ligeså meget på hvad kunden spare i forhold til hvad kunden skulle betale for at få et stykke arbejde udført af et firma. Ligeledes tror jeg at håndværkeren også tænker lidt på de feriepenge, sh-betaling, feriefridage og pensioner han går glip af. Til sidst kunne jeg forestille mig, at håndværkeren tænker på at det er arbejde han udføre i sin fritid. Han sammenligner nok også en lille bitte smule, med hvad han ville få udbetalt såfremt han skulle arbejde over i firmaet, med dertil følgende overarbejdsbetaling 🙂
Det er ihvertfald det vi sidder og snakker om rundt omkring på byggepladserne, når talen kommer på sort arbejde 😉
Men... du ved jo nok mere om det en håndværkerne, he he 😃😕
tilføjet af

så få da et mindre firma

til at lave arbejdet dit fjols, skuda ingen der arbejder sort til minstepriser
tilføjet af

Find lige en ordentlig tone

Dit indlæg bærer præg af at du tilsyneladende betragter dine omgivelser som værende mindre værd og kun dine egne synspunkter er gældende - desværre er det dine såkaldte pointelle "kunder" som du her amtaler så venligt.
Lad mig slå det fast én gang for alle.
Jeg er ikke misundelig på jeres akkorder e.lign./løn mv.
Jeg påpeger bare at jeres krav om betaling er en "overpris" i forhold til den overenskomstsatte løn.
Det er muligt at I er meget dygtige til jeres arbejde og kan arbejde for 3 personer på én gang - resultaterne kan man jo se på TV og læse om på Anmeld Håndværker.
Mens jeg har deltaget i denne debat - strejfede tanken mig om ikke der skulle komme et indlæg om alle de tillæg, pensionsbidrag ect. som man normalt oppebærer ikke ville blive et krav som man skulle betale "sort"......
Hvad tænker i dog på??
hansemand: næh det skulle da gerne være under mindsteprisen før det ville være aktuelt ellers er der jo intet sparet for kunden -ik'!?
Betaler du da selv dobbelt pris i de forretninger du handler??
Sort arbejde handler vel stadig om at begge parter får noget ud af det økonomisk og at alle andre i samfundet skal efterfølgende betale for manlende moms/skat ect.
tilføjet af

Svar

Vi er enige i at godt håndværk er man nød til at betale for, f.eks. indenfor det offentlige/kommunale system aflønnes med tillæg efter forskellige forhold som ligner det du beskriver og dog stadig ud fra en skala med mindsteløn.
For at "skære" lidt igennem - anbefales det altid at indhente tilbud fra flere firmaer for både at sikre kvaliteten og prisen.(Se diverse boligportaler ect.)
Og også lidt om tillid til firmaet/håndværkeren.
Ja der laves meget "lort" og kunde er man lost hvis det er sort.
Du misforstod mig med de åbne grænser, jeg mente forbrugsgoder ect.
I Danmark har vi andre krav til byggeri end vore nabolande som eventuelle håndværkere ikke kender til.
I Tyskland og Sverige er varerne generelt billigere og det må være derfor at så mange benytter denne mulighed for at spare lidt på budgettet.
Som du selv skriver har du et "løn-krav" for at "hjælpe" til. Det er da helt i orden at du også kan få det.
For god ordens skyld skal man nok ikke kritisere alle håndværkere fra udlandet som værende uduelige, der er trods alt mange ting der stadig "står" derude, hvorimod vi i Danmark må rive tingene ned efter kort tid igen. Spørgsmålet er nok mere om moralen, kvaliteten og betalingen for det udførte arbejde. Tænk lidt på de TV udsendelser om boliger i udlandet som sendes - er der noget at udsætte på deres stil/arbejde? Nej, vel?
Men nok om det, vi bliver nok aldrig enige om emnet.
tilføjet af

"Hjælpe" til?

"Som du selv skriver har du et "løn-krav" for at "hjælpe" til. Det er da helt i orden at du også kan få det."
Nej... jeg har ikke noget lønkrav for at "hjælpe" til, men jeg har et lønkrav for at udføre et stykke arbejde. "Hjælp" er noget andet og kun noget jeg gør som en venlig tjeneste overfor familie eller nære venner - men så er der heller ikke tale om betaling.
Jeg kender ikke noget til den håndværksmæssige udførelse af de boliger i udlandet fra TV udsendelser som du skriver om, og kan derfor ikke udtale mig om der er noget at udsætte på deres stil/arbejde. Jeg ville dog nok betænke mig en smule ved at få en bolig opført fra programmer som "Ekstrem Hjemmeservice" på få dage og med et hav af håndværkere væltende rundt oveni hinanden. Flot ser det ud, men jeg tvivler nu på kvaliteten..... hmmmm... hver sin smag 😕
tilføjet af

Ordkløveri...

Boligprogrammer viser kvaliteten af arbejde som er udført af andre landes håndværkere ellers gør historien det, men det vil føre for langt at begynde at fortælle om de bygningsværker som stadig står derude.
Vi bygger boliger her i landet som skal rives ned efter få år (og det er udført af "gode" håndværkere.....)
Lønkrav eller lønkrav for at "hjælpe til" er vel som man udlægger det - pointen er stadig at få udført et stykke arbejde.
tilføjet af

Ok!

Jeg kender ikke til de boligprogrammer du skriver om, men det lyder interessant. Jeg mener dog også at vi har mange gode gamle solide bygningsværker i Danmark.
Er det midlertidige boliger du skriver om, og som skal rives ned om få år? Jeg har været med til at opføre mange boliger i en byggestil som er bygget til at blive stående, men jeg har også været med på nogle hvor de materialer der er valgt, er baseret på en kortere levetid. Den kortere levetid har intet med den håndværksmæssige kunnen at gøre, men er ud fra materialevalg fra bygherre og arkitekter.
Men mon ikke de også bygger sådanne boliger i udlandet?
Jeg ved godt der bliver lavet for meget lort, og det er en skændsel. Min fætter og hans kone har for godt 2 år siden, købt en nyopført bolig i Roskilde.... der var desværre også et hav af mangler (åndsvage mangler pga. sjosk som ikke burde være opstået), og udført af et stort anerkendt entreprenørfirma i Danmark. De sidste mangler er endnu ikke udbedret og leveandøren af de utætte vinduer er såmænd sidenhend også gået konkurs. Gu´ ved hvor meget der gemmer sig, som så ikke er blevet opdaget, og som måske først viser sig om nogle år?
Som kunder kan vi prøve at sikre os det bedste vi kan når vi skal have lavet noget af andre, men som førnævnt - så syntes jeg vi står dårligt som kunde - og som håndværker kan jeg gøre mig den umage med at udføre mit håndværk efter alle kunstens regler. Det mener jeg også jeg gør, og samme holdning har mange af kollegaerne til mig og de andre faggrupper heldigvis også. Men der er desværre også alt for mange med en ligegyldig holdning. Som det er nu, tror jeg der bliver tyndet godt ud i rækkerne... men vi ved jo også, at når tiderne vender til travlhed igen, så vender "banditterne" også tilbage.
Vi er vidst kommet lidt på afveje af det oprindelige, nemlig prisen på sort arbejde - men som du også selv skrev - så bliver vi nok enige dér 😉
tilføjet af

Samt forsikring

Hvilket mange også glemmer. Du er ikke forsikret, når du arbejder sort. Hvis jeg falder ned fra stien og brækker ryggen, så har jeg et problem.
Generelt vil jeg langt hellere arbejde over, end sort (selvom det da også sker). Som du siger: Feriepenge, Sh penge, overarbejdsbetaling, forsikring, samt skaber goodwill ved arbejdsgiveren når jeg f.eks har brug for at få fri.
tilføjet af

Begge får noget ud af det

"Sort arbejde handler vel stadig om at begge parter får noget ud af det økonomisk og at alle andre i samfundet skal efterfølgende betale for manlende moms/skat ect."
Begge parter får jo også noget ud af det. Bygherre spar 200-300 pr time, og håndværkeren "sparer" skatten.

"Det er muligt at I er meget dygtige til jeres arbejde og kan arbejde for 3 personer på én gang - resultaterne kan man jo se på TV og læse om på Anmeld Håndværker."
Jep, det kan du jo. Men har du tænkt lidt på, hvor lidt du ser? Med alt det håndværk der bliver lavet i DK om året, ser/hører du måske kun klager og utilfredshed om 0,001 procent. Man skal lige huske og se lidt på det i den store sammenligning.
Det er lidt, ligesom problematikken med indvandrere,- man hører kun om de dårlige.
Gode indvandre = dårlig historie
Dårlige indvandre = fantastisk historie
Godt håndværk = elendag historie
Dårligt håndværk = fantastisk historie

Og angående nogle af de der boligprogrammer, som f.eks klamphuggerne. Det er virkelig skidt arbejde,- men ham der Finn Zeuthen er nu heller ikke altid for god i sine vurderinger.
tilføjet af

Svar til maler

Ja begge skulle gerne have noget ud af det....
Men det er også her "kæden hopper af".
De indlæg der har været her i denne debat er ikke det jeg forbinder med at det er kunden/håndværkeren der får noget ud af det - men kun håndværkeren.
Prisen der tages udgang fra er FIRMAETS normalpris IKKE HÅNDVÆRKERENS timeløn.
1. Firma timepris 400-500
2. Håndværkerens timepris 200
3. Sort pris 200
Hvor er kundens besparelse???? (Det er IKKE et firma der udfører arbejdet - vel!?)
Nu er der jo også nogle der vil have kompensation for feriepenge, skurpenge, vask af tøj, ect. (ja grådigheden har ingen ende).
Jep, det kan du jo. Men har du tænkt lidt på, hvor lidt du ser? Med alt det håndværk der bliver lavet i DK om året, ser/hører du måske kun klager og utilfredshed om 0,001 procent. Man skal lige huske og se lidt på det i den store sammenligning.
Jeg ser og har set tilstrækkeligt (og desværre også hørt nok) Det bliver lavet alt for meget lort her i landet. Det der gennemgående er et problem er moralen hos håndværkerne/firmaerne som har glemt de stolte traditioner som en udlært Dansk håndværker tidligere har haft og mange af fejlene kunne opdages via egenkontrol og f.eks blot at følge fabrikanternes anvisninger.
Kritik positive som negative gælder begge veje.
Jeg kunne fortælle om både egne oplevelser, fortællinger om "sorte" håndværkere (Danske som udenlandske) og omkring moralen blandt disse håndværkere, men det vil føre for langt.
Og angående nogle af de der boligprogrammer, som f.eks klamphuggerne. Det er virkelig skidt arbejde,- men ham der Finn Zeuthen er nu heller ikke altid for god i sine vurderinger.
Næh men det er nu en gang hans udtalelser som gælder i en syns- og skønssag, og da han skal stå til ansvar for samme må der være noget hold i det.
Kender du forøvrigt de krav som du selv skal opfylde? Ellers se her:
http://www.tolerancer.dk/
🙂
tilføjet af

200 er ik så galt

Jeg har tagt 220 igennem flere år for sort arbejde og jeg har masser at lave.
tilføjet af

Et godt råd

Det er bare med at benytte sig af firmaerne til 400-500 kr. når der skal udføres arbejde hjemme hos dig 🙂
tilføjet af

Pris

Hvad koster de så?
tilføjet af

tja....

Hvad tror du? 400-500 kr pr time. Hvad er det der er så svært at forstår?
tilføjet af

Glemmer du så husker jeg :-)

Jeg håber at dit indlæg er ironisk ment!?
Du kan da ikke forlange/forvente at når du påtager dig et arbejde (sort) at kunne opretholde alt det som du kan hvis det var "hvidt"!?
Det næste bliver vel også at du skal have indbetalt til pension, sygedagpenge have 1. sygedag betalt ect. ect.
Som nævnt håber jeg det var ironisk ment....
tilføjet af

Læs indlæg før du svarer

Når du vil deltage i en debat bør du læse de indlæg du besvarer.
Se 4 linier op;
Svar til maler Boligejer
Hvad står der mht. timepris?????????????
Er det så svært at give mig ret?????????
tilføjet af

Ajjjj hvor er folk irriterede herinde

- går varmen jer på? 😉
tilføjet af

Håb er altid godt!

Så længe det ikke forveksles med realiteter! Er du ikke en smule tungnem? [:|] Din viden omkring emnet du debattere er ihvertfald meget meget lille, og det er konstateret mere end engang!!! 😕
tilføjet af

Øh ja...?

1. Firma timepris 400-500
2. Håndværkerens timepris 200
3. Sort pris 200
Hvor er kundens besparelse???? (Det er IKKE et firma der udfører arbejdet - vel!?)

Kundens besparelse er sgu da 200-300 kr pr time, når du bruger sort!
Firmaernes priser ligger på 400-500 kr pr time hvidt.

Du skriver:
"De indlæg der har været her i denne debat er ikke det jeg forbinder med at det er kunden/håndværkeren der får noget ud af det - men kun håndværkeren."
Altså hvis 200-300 kr i besparelse pr time, ikke er at få noget ud af det ved kunden,- hvad fanden er det så?????
tilføjet af

Lige over

"Dit indlæg bærer præg af at du tilsyneladende betragter dine omgivelser som værende mindre værd og kun dine egne synspunkter er gældende"
ehm.... Tja...
tilføjet af

Sig mig er du DUM

Eller hvad???
Du får lige den du selv sidder og fyrer af til mig længere nede:
"Når du vil deltage i en debat bør du læse de indlæg du besvarer."

Som Muren skriver, din viden om emnet generelt kan ligge på et meget lille sted,- det er ret tydeligt.
Hvad laver du egentlig selv??? Kan vi ikke få lidt baggrunds viden om, hvorfor du mener de ting du gør??? FOr mig, og tydeligvis også fra andre tyder det mest af alt på, at du ikke har baggrund i håndværksfagene.
tilføjet af

Pris på arbejdet

tilføjet af

Læs - Lær og forstå

tilføjet af

er det denne sætning du hentyder til?

"Hvis en svend skal have f.eks kr 180,00/time og firmaet skal tjene lidt på ham"

Kan du se det 6 ord i teksten så???
tilføjet af

Dum eller ej???

Som jeg 1 gang før har skrevet (hvilket du tilsyneladende ikke har læst) er min baggrund og uddannelse ikke væsentlig i denne forbindelse.
Jo jeg ved hvad jeg taler om - desværre for dig.
Og det som jeg ikke ved er jeg i stand til at finde ud af.
Du har en dårlig moral og holdning for standen af de Danske håndværkere.
Hvorfor tror du egentlig at jeg forsvarer de gamle traditioner modsat dig der er opsat på at ødelægge dem?
tilføjet af

Hvad med resten???

Hvis en svend skal have f.eks kr 180,00/time og firmaet skal tjene lidt på ham, skal der udfaktureres ikke under kr 360,00 + moms pr time.
tilføjet af

Så er det nok

ikke lige dig der skal sidde ved roret i en diskussion, hvis man altså skal "Læs - Lær og forstå".
tilføjet af

Overpris

Ja og du får så "Overpris" ikke - eller kan du ikke regne?
Du har vel som andre en bruttoskat på omkring 50% af din timeløn.
Det er stadig ikke et firma der laver sort arbejde men håndværkeren.
tilføjet af

Jo, det er relevant!

Og ja jeg har læst at du ikke mener det er relevant. Men det er NETOP relevant når du udtaler dig som du gør.

"Du har en dårlig moral og holdning for standen af de Danske håndværkere.
Hvorfor tror du egentlig at jeg forsvarer de gamle traditioner modsat dig der er opsat på at ødelægge dem? "
Ved du hvad, du er så langt ude efterhånden!
Lad os tage den fra en ende af!
Muren skriver:
"
de fleste "sorte" håndværkere tænker ligeså meget på hvad kunden spare i forhold til hvad kunden skulle betale for at få et stykke arbejde udført af et firma. Ligeledes tror jeg at håndværkeren også tænker lidt på de feriepenge, sh-betaling, feriefridage og pensioner han går glip af. Til sidst kunne jeg forestille mig, at håndværkeren tænker på at det er arbejde han udføre i sin fritid. Han sammenligner nok også en lille bitte smule, med hvad han ville få udbetalt såfremt han skulle arbejde over i firmaet, med dertil følgende overarbejdsbetaling
Det er ihvertfald det vi sidder og snakker om rundt omkring på byggepladserne, når talen kommer på sort arbejde "
Jeg svarer:
"Hvilket mange også glemmer. Du er ikke forsikret, når du arbejder sort. Hvis jeg falder ned fra stien og brækker ryggen, så har jeg et problem.
Generelt vil jeg langt hellere arbejde over, end sort (selvom det da også sker). Som du siger: Feriepenge, Sh penge, overarbejdsbetaling, forsikring, samt skaber goodwill ved arbejdsgiveren når jeg f.eks har brug for at få fri."
også slår du til, med noget helt ude i hampen:
"Jeg håber at dit indlæg er ironisk ment!?
Du kan da ikke forlange/forvente at når du påtager dig et arbejde (sort) at kunne opretholde alt det som du kan hvis det var "hvidt"!?
Det næste bliver vel også at du skal have indbetalt til pension, sygedagpenge have 1. sygedag betalt ect. ect.
Som nævnt håber jeg det var ironisk ment.... "
Dit indlæg bærer tydeligt præg af, at du ikke læser hvad JEG skriver!
og i stedet begynder du med, undskyld udtrykket alt dit pis om at jeg er ude på at ødelægge stolte traditioner osv!
tilføjet af

svar

Nu er det ikke mig der har skrevet dette indlæg....
Måske er det mig der sidder for enden af bordet næste gang, hvem ved?
tilføjet af

Væsentlig eller irrelevant?

- Det er vel relevant, hvad dit udgangspunkt og (måske dermed) motiv er, eller er det her emne meget anderledes andre emner?
tilføjet af

Ja...

og, hvad ryger prisen op på med moms i det TÆNKTE eksempel her??
Jeg hentyder til, om du mener han snyder når han vil havde 200 kr sort i timen, når han selv i et andet indlæg siger f.eks 180. Et eksempel er ikke altid lig med, at det er den nøjagtige pris.
Ved du hvad? Du er kun ude på at provokere, det er tydeligt. Og du ønsker ikke at udtale dig om, i hvilken baggrund du udtaler dig på. Så.... Jeg tror vi stopper debatten her.
tilføjet af

Aftalt en timepris?

Hej
Hvis man har aftalt en timepris for et arbejde, så kan det vel ikke være overpris? Det er kun overpris hvis arbejderen forlanger mere for arbejdet, en som han har aftalt med kunden! Det lyder som du roder forskellige ting sammen når du skriver og ik rigtig kan skælne så godt mellem sammenhænge.
Mvh
Maiken
tilføjet af

Prøv nu lige at

Tage dig sammen! Du roder rundt i mellem tingene... Formentlig bevidst for at provokere.
tilføjet af

Ha ha ha!!!!!!!!

"Måske er det mig der sidder for enden af bordet næste gang, hvem ved?"
Du ville i så fald nok ikke blive taget ret seriøst, men en sjov oplevelse for håndværkeren ville det med sikkerhed være 😃😃😃 Der kunne efterfølgende komme rigtig mange timers underholdning i skurvognen ud af det 🙂
tilføjet af

Ja grin du bare.

Måske du ville være uden arbejde bagefter et sådan møde.....
Skurvogn - jammen har du tid til at sidde der med alt det arbejde???
tilføjet af

Ha ha ha ha!!!!!!

"Måske du ville være uden arbejde bagefter et sådan møde....."
Helt sikkert! 😉 Der var nok ikke gået ret langt ind i mødet, inden jeg havde konstateret at det var en urutineret og komplet uerfaren klaphat jeg sad overfor, som ikke var værd at arbejde for 😮
Du kunne aldrig begå dig på en byggeplads!!!
tilføjet af

Ha ha ha osv...

Nu synes jeg at du skulle tage dig lidt sammen og prøve at bevare en sober tone.
Danske håndværkere har efterhånden fået et meget dårligt ry, hvorfor mon?
Som tidligere nævnt har jeg den viden der er nødvendig for at sidde for enden af bordet og vurdere bl.a. din holdning og indsats.
Jeg skal ikke begå mig på en byggeplads af den simple årsag at det er mig der betaler for arbejdet og stiller kravene til dig og dit arbejde.
Jeg har et særdeles godt samarbejde med dem der udfører arbejdet.
Men lad os nu stoppe denne dialog som oprindelig blev startet pga pris på en TØMRER..
God sommer.
tilføjet af

Ikke væsentligt

Hej,
Jeg kan ikke se at det er nødvendigt at fortælle om min baggrund for at deltage i denne debat udover at jeg har den indsigt der er nødvendig.
Jeg spørger jo heller ikke om hverken uddannelse på de andre debatører og/eller arbejdsområder/specialer. Om de er uddannet under mesterlæren eller de nye uddannelser.
Om de f.eks. kun laver flyttelejligheder eller finere arbejde med gamle traditioner - vel!?
tilføjet af

Rodehoved..

Tage dig sammen! Du roder rundt i mellem tingene... Formentlig bevidst for at provokere.
Det må du undskylde....
🙂
tilføjet af

Sorte Håndværkere

Ifølge textv d.16-7-09 er jeres mestre godt trætte af jeres sorte arbejde (til overpris)- arbejde er ikke kun umoralsk men I snyder også resten af samfundet.
Grådigheden kender jo heller ingen grænser.....
Garanti er sikkert også en by i Rusland.
tilføjet af

Klart

garanti kan i sku proppe skråt op så længe i vælger at få lavet jeres opgaver sort! puds glorien og betal mesterpriser, så undgår du nemlig at have ondt i en vis legemsdel
tilføjet af

opgaver sort

Helt enig - udryd sort arbejde - sæt mesterlønnen ned også.
Følg resten af samfundet, så får i mere at lave på normale betingelser og alle bliver glade encl. Skattefar og dermed samfundet som helhed.
🙂
tilføjet af

gl kendt problem

de dårlige/simple svende har haft kronede dage i den opgangs periode som i 70erne tænk at man har så lidt stolthed i sit arbejde.
nu er elendige svende tilbage på plastikfabrikken og forstår ikke hvad der har ramt dem ....
jeg ser frem til at de dygtige/iq håndværkere bliver synlige igen og klmhuggere og simple idioter bliver smidt på porten.
så vil jeg igen sige at jeg er kgl elektrikker af uddannelse......og droppe mit "alias" som var postbud.
ps det lyder ikke som du er snydt da du er tilfreds med arbejdet....og det er meget værd i disse dage.
tilføjet af

Nej!

Du er slet ikke blevet snydt, er en helt almindelige pris, endda lidt lav, så synes da også det er iorden at han har taget for kørsel.
Hvis man har ondt i r**** over de sorte priser, så få da et firma til at lave det(Og slut på den diskussion). Der er mange der vil have lavet sort arbejde, og de bliver da ikke tvunget til at give 200-250 kr. i timen...🙂
tilføjet af

Gratis arbejde...

findes ikke. Selvfølgelig skal han have for sin kørsel også (og andre omkostninger).
De grådige håndværkere som skal have væsentligt mere og også brokker sig over manglende feriepenge og alle andre normale tillæg ved "hvidt" arbejde burde skamme sig (det er rent tyveri) De betaler intet til fællesskabet i samfundet og er medvirkende årsag til at firmaer må lukke.
Men i sidste ende er det kunderne der er godt dumme at ville betale denne overpris i forhold til hvad en håndværker får i timeløn.
Tænk lidt over hvad han egentlig får udbetalt ved almindeligt arbejde når skat og lignende er betalt - han er ikke og bliver ikke momsregistreret virksomhed og skal derfor ikke sammenligne timeprisen på en virksomhed, med sin egen, da han ikke har de udgifter som en virksomhed normalt har.
De sorte håndværkere piver lidt rigeligt i deres indlæg i denne tråd.
Find i stedet en mindre håndværksmester så får du også en god pris og så er der garanti på arbejdet ( i modsætning til de sorte)
🙂
tilføjet af

Hej

jeg gider egentlig slet ikke arbejde sort. ´Jo hvis pengene ellers er gode. Jeg er ligeglad med hvad andre tager, men skal jeg, så påtager jeg kun arbejde som er regulært og som jeg kan give en fast pris på. At jeg så snilt har imellem 200 og 300 kr i timen sort når regnskabet er endeligt gjort op, kan kunden være ligeglad med for kunden har accepteret en pris. Jeg sammeligner ikke med mesterpriser, nej, det er kunderne der sammenligner med mesterpriser og vælger at få lavet arbejdet sort af mig ud fra deres sammenligning.
tilføjet af

ahvad?

Mener du det ville hjælpe firmaerne mere hvis timelønnen på sort arbejde feks blev sat ned til 120,00kr.? En overpris på sort arbejde kan da kun være med til at øge tilgangen af arbejde til et hvidt firma, set i forhold til ti´l en lille timepris
Sorry, men der er altså ikke sammenhæng i det du skriver.
tilføjet af

Så forklar venligst

Hvad er din udbetalte timeløn som hvid håndværker?
🙂
tilføjet af

0 kr.

Ikke håndværker. glemte du at besvare mit spørsmål?
tilføjet af

0 kr

Ikke håndværker. glemte du at besvare mit spørsmål?
Hvilket svar venter du på?
Er det om du skal tjene mere ved at lave sort arbejde end din normale "hvide" løn!?
[:*(]
tilføjet af

Spørgsmålet lød

Mener du det ville hjælpe firmaerne mere hvis timelønnen på sort arbejde feks blev sat ned til 120,00kr.?
tilføjet af

Nej

Uanset hvad der svares på det - ville det ikke hjælpe.
tilføjet af

Tømrer pris

Alt den snak om hvad sort arbejde koster...
Prøv at tænk det lidt på en anden måde - Hvad er ens fritid vær!!!
en tømmer der arbejder 37 timer fysisk hårdt arbejde om ugen, der vælger at arbejde i hans fritid, vil selvfølgelig belønnes ekstra for det.
Hvad mener i at jeres fritid er vær???
Hvis i vil sælge alt jeres fritid for 100kr. - så er det jo op til jer, jeg værdsætter nu min lidt mere end det - hold fri og slap af mens prof håndværkere laver arbejdet.

Tjek http://www.elgaardservice.dk
tilføjet af

det er et gammelt indlæg

men du kan selvfølgelig stadig være heldig at der er nogen der kan svare på dine spørgsmål 😉
tilføjet af

Tømrer pris

hej haha sikke en pris
vi kan anbefale en god tømrer fra lokaldistribution.dk de koster kun 170kr/timen
tilføjet af

Kommer an på om det er miljøcertificeret terrasse

eller bare sort.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.