4tilføjet af

svinskhed udført af konservative politiker(e)

Ulovlige lejligheder til flere konservative

UDEN OM BOLIGKØEN: Carina Christensen arvede lejlighed i Håndværkerhaven 27 efter den konservative leder Bendt Bendtsen. Foto: Bax Lindhardt
Af JAKOB PRIESS-SØRENSEN
Bendt Bendtsen ikke alene: Fremtrædende konservativ har gennem ti år skaffet partikolleger lejligheder i København - uden om årelang boligkø
Gennem mindst ti år har prominente medlemmer af de Konservative haft uhindret og ulovlig adgang til en række attraktivt billige lejligheder i København.
B.T. kan således i dag afsløre, at en fremtrædende konservativ partisoldat i gentagne tilfælde har udnyttet sin position som formand for bestyrelsen i Haandværkerforeningens Fond til...

...at sørge for, at gode partikolleger har fået en billig bolig.
Bestyrelsesformand Klaus Bonde Larsen har dermed ikke blot tilgodeset sine partikolleger på bekostning af Haandværkerforeningens egne boligsøgende medlemmer på venteliste.
Han har samtidig i mindst ti år skaffet sine partifæller adresse i en ejendom ejet af den fond, han er sat til at bestyre, og hvor reglerne, den såkaldte fundats, ellers klokkeklart slår fast, at kun medlemmer af Haandværkerforeningen eller deres efterkommere har ret til at leje sig ind.
Og det er ulovligt.
Som B.T. tidligere har kunnet afsløre, fik det dengang nyvalgte konservative folketingsmedlem Bendt Bendtsen i perioden 1994-2002 en af fondens lejligheder stillet til rådighed helt uden om ventelister og medlemskrav.
Nu viser det sig så, at partiformand og boligminister Bendtsen ikke er noget enkeltstående eksempel.
Blot tre måneder efter at være blevet valgt til Folketinget for de Konservative på Fyn, flyttede Carina Christensen i marts 2002 fra Middelfart og direkte ind i den selvsamme lejlighed på Håndværkerhaven 27, som partikollega Bendt Bendtsen netop var fraflyttet. En lejlighed som hun stadig bor i.
Via Bendt
Ifølge fondens ejendomskontor er ventelisterne til en sådan lejlighed »flere år«, men det var langtfra tilfældet for Carina Christensen.
»Det var via Bendt (Bendtsen, red.), det forgik. Han flyttede ud, og så går jeg ud fra, at han har kontaktet fonden. De sendte mig i hvert fald straks en lejekontrakt,« fortæller det 31-årige folketingsmedlem og fortsætter:
Carina Christensen har ingen familiær tilknytning til foreningen, og hun forklarer, at hun ikke anede, at det var et ufravigeligt krav:
»Fonden sendte mig bare en lejekontrakt,« siger hun.
At der også er flere års ventetid på den lejlighed, hun straks fik tilbudt, vidste hun efter eget udsagn heller intet om.
Tavs formand
B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra fondens bestyrelsesformand, Klaus Bonde Larsen. Ikke mindst fordi det ifølge »lov om erhvervsdrivende fonde« er ulovligt for en fondsbestyrelse at tilsidesætte en fonds såkaldte fundats.
Overtrædelse af loven straffes med bøde til bestyrelsesmedlemmerne, og i yderste konsekvens kan fondsbestyrelsen direkte afsættes af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.
Heller ikke bestyrelsens to andre medlemmer, Kgl. Hofjuveler Flemming Hertz og litograf Erik Pedersen, har ønsket at udtale sig. De henviser begge til Klaus Bonde Larsen.
Det har på den baggrund heller ikke været muligt at få forklaringen på, at også et tredje konservativt folketingsmedlem i dag bor i fondens ejendomme i Emdrup uden at opfylde kravene.
Helle Sjelle blev som Carina Christensen valgt til Folketinget for Det Konservative Folkeparti i 2001, og da boede hun allerede i en af Haandværkerforeningens Fonds lejligheder.
Helle Sjelle, der har været medlem af de Konservative siden 1989, vil dog ikke afvise, at også hun fik en lejlighed uden om ventelister og krav om tilknytning til foreningen af partipolitiske årsager.
»Det er da muligt, at man har skelet til det,« siger hun.
jps@bt.dk
Lagt på www.bt.dk den 8. november 2004 kl. 10:00
tilføjet af

Har også læst nyheden !

Og det er absolut under al kritik !!!
Desværre tror jeg ikke at der sker mere omkring det/disse sager !!
tilføjet af

Billige lejeboliger

Nej, du har ret i at der ikke sker mere i den sag. Tænk blot på alle de andre 'ledende' politikere der bor i kæmpelejligheder som de har erhvervet på kreative måder f.eks. Ritt Bjerregaard og Poul Nyrup Rasmussen. Grunden til at politikerne ikke vil gøre noget ved lejeloven er vel netop, at ændringer betyder at de mister deres 'gode' forbindelser.
tilføjet af

Det har du ret i ...

.... og vi andre skal samtidig med det bare "opføre os ordentligt" og følge regler og love !!!
Sikke et demokratisk Danmark !!!
tilføjet af

Typisk pengemagten

Det er typisk for konservative og borgerlige mennesker, som stadig lever i kong enevælds tid, hvor de kan vælge og vrage, og kun tænker på dem selv og deres egen pengepung. Det er typisk for dem som sidder på pengemagten og bestemmer det hele.
Med den nye Lejeboliglov, så bliver det endnu svære, for lavtløns arbejdere, f.eks. kassedamer og hjemmehjælper samt studerende, pensionister og arbejdsløse, og enlige mødre at finde en billig bolig at bo i. Det er jo ikke dem, som har penge nok, til at købe deres egen Andelsbolig, ejerlejlighed eller hus.
Jeg bor selv til leje hos Boligselskabet Lejerbo. I maj måned fik vi en huslejestigning på 250,00 om månedenen. De plejer, at holde huslejestigningen på under 100,00 om månedenen. Jeg har boet i den samme lejlighed i 16 år. Så det er den højeste stigning, jeg har oplevet i 16 år.
Men når man ser på den sag, som Jens Kramer Mikkelsen på det seneste havde, hvor han ville give de hjemløse 50.000,00 kr, men som han rejste på ferie for i Australien . Så er det jo svært, at have tillid til disse partiers, bolig politik samt socialpolitik, så man skal nok ikke stemme på disse partier, ved næste Folketingsvalg.
Men det er da godt, at sådan noget kommer fra i lyset inden næste valg.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.