3tilføjet af

Svensk som første sprog i norden

Forleden dag kom en færøsk politiker med et forslag om at alle i norden skulle tale svensk som officielt sprog. http://www.aftonbladet.se/vss/rss/story/0,2789,927869,00.html
Og når man tænker på det er det heller ikke så dumt. Dansk er velbekendt et meget besværligt sprog. Færinger og islændinger har meget nemmere ved at udtale svensk end dansk. Norrmænd har også nemt ved at lære svensk i forhold til dansk.
tilføjet af

Siger de det?

De fleste færinger taler nu da udemærket dansk.
På den anden side, er der vel en grund til, at vi har været så villige til at lære både engelsk, tysk og fransk.
Vi har vel aldrig forventet at dansk skulle være verdenssprog, vel?
Hvad angår svensk, norsk og dansk, så har vi vel ikke de store problemer med at forstå hinanden.
tilføjet af

Dansk er verdenssprog gennem engelsk

I Senatet i USA stemmer man således ikke Yes el. No til forslag, men Ja el. Nej.
tilføjet af

le internazionale

....Hvis det er helt riktig så skulle alle snakke nynorsk...her kommer forklaringen
...De allerfleste nynorsktalende snakker med en rimelig tydelig dialekt, uden for voldsomme paladiseringer af volaker eller skarring, altså, et rimelig pænt vestland og indlansknorsk.
...De 15% af Norge som bruger det værner meget om sproget. Selvom resten af nordmændene ikke syns den er så spændende, ligner den 97% bogmål.
...Udtalelsen ligge lidt nærmere svensk end "Oslo-dialekterne" og ordforrådet er en blanding af rigsnorsk (1900 dansk) og svensk.
...Det ligger stadig meget nærmere norrønt, som er det "gamle fælles sprog".
...Altså, ville alle skulle gøre en mellem indsats i stedet for at alle i island som har lært dansk ved siden af skulle slå om til absolut svensk, danskerne ville ha lættere ved det, nordmændene ville næppe mærke forskellen og svenskerne ville allerede forstå det, uden at finde det for mærkelig.
Altså: Nynorsk. Og det kunne de iøvrigt også bruge i UK, siden de i Scottland snakker en blanding af engelsk-skandinavisk med underlig aksent og de hader engænderne :D
God natt
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.