8tilføjet af

Skal donorbørn kende deres faderlige ophav?

Jeg mener ubetinget JA! Selvfølgelig skal disse børn ha' mulighed for at opsøge deres fædre, så de kan se, hvor de 'stammer fra'. Det handler jo i høj grad om identitet og spejling.
»Jeg vil opfordre regeringen til at sætte det på dagsordenen. Vi ønsker, at børnene, når de fylder 18 år, kan få oplyst identiteten på deres biologiske far. Og det er vigtigt at understrege, at det er valgfrit for børnene,« siger partiets politiske ordfører Pia Christmas-Møller. http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=795270/
Hvis det bliver vedtaget at ophæve anonymiteten for sæd-donorer, vil det jo sandsynligvis betyde et fald i donorer. Og hvad så! Det er jo ikke nogen menneskeret, at man skal have børn. Jeg mener til gengæld, at det er en menneskeret, at alle børn kender begge deres forældre.
Jeg var inde og stemme på den afstemning, der hører til artiklen og var ærlig talt temmelig målløs over, at 57% mener, at donorbørn IKKE skal have ret til at kende deres fædre.
Hvor egoistisk kan man være?! Hvad mener du?
tilføjet af

Det skal de

hvis de vil.
M.a.o. de vælger selv.
tilføjet af

Barnet's tarv.Kende sin far.

Selvfølgelig skal barnet kende sin far.Det er et krav der skal stilles til moderen.Faderens profil skal opgives samtidig også.En sæddoner skal ikke være anonym.
tilføjet af

ja..

man kan godt høre at du ikke tænker på de par hvor manden ikke kan lave børn eller enlige kvinder.Er du klar over hvor svært det vil blive for disse par at finde en donor!
Ja barnets tarv! Hvad med de der få et barn med en eller anden ukendt "Pedro" de har mødt på en ferierejse på Mallorca? Eller på den lokale crazy Daisy for den sags skyld ?
tilføjet af

selvfølgelig skal de det

ellers er de rodløse.
tilføjet af

NEJ da

det er jo ikk for sjovt man er donor *LOL*
somom at man ville blive lidt rå vild når der lige pludselig kom sådan en ting på besøg mener avkom/AVL...
nej de skal forblive hemmelige....
mvh Jake The Muss
tilføjet af

Tillægsspørgsmål

Skal børn efter ferilitetsbehandling hvor der er brugt donorsæd, så også kende deres bio-far. Altså have to fædre? ...mee
tilføjet af

Du har ret!

Jeg tænker ikke på ”de par hvor manden ikke kan lave børn eller enlige kvinder.” Ell. ”hvor svært det vil blive for disse par at finde en donor!”
Jeg tænker på barnets tarv! Og jeg synes, det er ligeså forkasteligt at ”få et barn med en eller anden ukendt "Pedro" de har mødt på en ferierejse på Mallorca. Eller på den lokale crazy Daisy for den sags skyld.”
Et barn har krav på at kende sit biologiske ophav!!
tilføjet af

hvorfor dog

nej hvad skal det gøre godt for?
donoren er ikke fader til barnet! han er donor! så barnet kan lære sin obligatoriske "livsdonor" at kende når han/hun bliver 18.. og hvad præcist skal det gøre godt for?
faderen til barnet er den mand som har været med til at opdrage barnet, derfor ser jeg ingen grund til at en donor skal blandes ind i det. hvem siger at denne person i det hele taget gider møde barnet? er du klar over hvor mange "børn" han så har som han skal hilse på i tide pg utide.
mh Jacob
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.